Ondanks verdoving toch pijn bij het boren

Author:
darkadia
Posted:
di, 03/15/2011 - 22:40
Hoi hoi, ik ben nieuw hier op het forum en hier terecht gekomen omdat ik de laatste 2 keer bij de tandarts iets heb meegemaakt wat ik vreemd vond, en hoop dat hier iemand me meer uitleg kan geven. De tandarts kon het me in ieder geval niet uitleggen.

Ik heb al behoorlijk wat gehad op tandartsgebied. Eerst zijn er 4 melkkiezen getrokken en later 4 volwassen kiezen, ivm een beugel en te weinig ruimte in mijn mond. Toen bleef ook nog eens een wortel hangen en kon ik ook nog naar de kaakchirurg.
Ik heb toen, behalve de verdovingsprik zelf die niet bepaals prettig was (doordat het vrij snel werd ingespoten weet ik nu), daar verder geen pijn van gehad.
Had ook fluorbehandelingen als kind en tot mijn 18e nooit gaatjes gehad. Inmiddels een paar keer gaatjes gehad, altijd gewoon laten verdoven en ook nooit problemen gehad.
Nu vorige week sinds een jaar weer voor controle geweest en ik had 3 gaatjes, waarvan 2 onder een oude vulling.
Meteen sloeg bij mij de spanning toe, want in die ene kies die al eens gevuld was, deed het boren pijn, ondanks de verdoving, en heb toen zelfs verdoving bij gekregen, hielp allemaal niet. Maar mn nieuwe tandarts zei dat t wel goed kwam.
Hij de verdoving toegediend, en zoals k had gevraagd kreeg in onderin netjes een extra dosis. minuut of 10 in de wachtkamer gezeten om het in te laten werken. Bij 2 van de 3 kiezen waar gaatjes in zaten voelde het goed doof, maar die ene kies dus weer niet.
Meteen aangegeven, hij vroeg of mijn tong tintelde, nou nee dus, dus hup nog een extra spuit erbij en hij ging eerst aan de gang met ander gaatje zodat het nog even kon inwerken. Daar totaal geen pijn gevoeld.
Toen hij die kies onder moest boren, waren er toch weer momentjes dat het flink pijnlijk was, ondanks alle verdoving. :(
Maar dus niet constant, alleen bepaalde plekjes.
Toen hij helemaal klaar was met vullen e.d. (Ja k heb t allemaal doorstaan) was mn halve tong was toen verdoofd en het heeft 4 uur geduurd voor het volledig uitgewerkt was.

Iemand hier die mij kan uitleggen waarom alleen dat ene kiesje wel pijn doet bij het boren? En is het normaal dat verdoving zolang doorwerkt?
scaredycat

Waarom die kies pijnlijk bleef weet ik niet, maar met zoveel verdovingen kan het wel langer nawerken, dat weet ik uit ervaring.
Heb zelf ooit een dubbele wortelkanaal gehad waarvoor twee verdovingen gezet werden aan de voorkant, et onder mijn
bovenlip. 5 uur later beegon het gevoel in mijn lip en neus pas terug te komen, maar pijn heb ik dus nooit gehad.
wo, 03/16/2011 - 12:01 Permalink
blinkyplace

Hallo,

Ik ben een knarser en klemmer en ik druk met mijn tong mijn voortanden weg. Al 2 kiezen moeten trekken. Een kies rechts vooraan was zo doormidden geknapt, vocht erin, ontsteking, wortelkanaal. Dat hoekkiesje ervoor kreeg problemen met warm en koud en dat dode kiesje bleef maar problemen geven waardoor ik.hem heb laten trekken, ook om dat kiesje ruimte te geven die irriteert met koud en warm. Hoe dan ook bleef dat probleem zich voordoen. Vandaag naar de tandarts, er zat een gaaratje in en die moest klaar. Ze verdoofd hem maar met lucht ging ik alsnog door de grond, weer verdoving en eindelijk kon ze boren, en vullen. Ze was klaar en wil hem gaan slijpen, ik ging door de grond, ondanks verdoving en niks bijzonders aan de mooie gevulde kies/hoektand te zien, ik vroeg haar het ringetje eraf te halen en weer zo'n door de grond gevoel, folie effect pijn. Ze ging hem slijpen met een gewoon schuurpapiertje, geen pijn, niks. Ben ontzettend veel verdoofd, aan alle kanten zoveel ze kon.
Ik begrijp er echt niks van, waarom is deze kies zo over gevoelig. Wat is,er mee aan de hand, zij ziet het niet en ik weet het niet.
Maar misschien kan iemand mij iets vertellen/informeren/adviseren.
di, 10/01/2013 - 17:56 Permalink
Kevin28

Waar heeft jou tandarts je toen verdoofd, direct rond de kies? Ik heb dit namelijk ook eens gehad. Mijn tandarts was toen had toen de verdoving ook zoals gewoonlijk direct rond de kies gezet. Op een gegeven moment tijdens het boren kreeg ik een erg hevige pijnscheut, zo hevig zelfs dat ik als schrikreactie automatisch recht overeind schoot en daardoor de tandarts en assistente bijna in hun vingers beet. Mijn tandarts zei dat dit kwam doordat hij erg dichtbij een zenuw moest boren. Hij heeft toen bij mij ook een extra verdoving gezet, maar die zette hij helemaal achteraan in mijn mond, achter de verstandskies ( voor de experts: is dit dan rechtstreeks in de zenuwbaan?). Die in laten werken en toen heb ik nergens meer last van gehad, alleen dat zo'n verdoving lang nodig heeft om uit te werken. Sindsdien zet hij bij mij altijd de verdoving daar als ik een gaatje moet laten boren. Misschien dat dat voor jou ook een idee is?
do, 11/07/2013 - 17:25 Permalink