nooit meer gegaan, wat nu?

Author:
nelis27
Posted:
za, 05/03/2003 - 23:25
Hallo

Ik ben iemand van 29 die vanaf z'n 16e niet meer naar de tandarts is geweest.
Dit doordat ik tot m'n 15e mee moest met m'n vader maar door zijn drukke werk alleen moest gaan.
Dar is dus 1 keer geweest de tandarts was erg ruw en had twee gaatjes gevonden die gevuld moesten worden. Hij is daar zo ruig mee omgegaan dat ik het uitscreewde van de pijn en een week later nog nauwelijks normaal kon eten.
Ik dacht dit eens maar nooit weer, sindsdien nooit meer gedurfd om naar een tandarts te gaan.
En ja nu zit ik uiteraard met de brokken, als eerste heb ik een zeer slecht bovengebit, het duurt niet lang meer of heb daar geen kiezen meer inzitten en mijn ondergebit zal ook niet gevrijwaard van blijven.
Nu ben ik al een behoorlijke tijd erg down en weet niet wat ik moet doen en waar ik moet beginnen.
Ten eerste ik heb geen tandarts en weet ook niet hoe ik moet zoeken of ik moet bellen of langs moet gaan.
ten tweede heb ik het probleem dat ik niet echt veel geld heb en als ik dit forum zo heb doorgenomen gaat dit me erg veel geld kosten wat ik dus niet heb.

Wat moet ik doen?

echt, ik slaap hier slecht door eet slecht en ben zeer down
EN IK DURF NIET!!!!!!!

alvast bedankt voor het antwoord
Ank

angst voor de tandarts begint volgens mij altijd bij een tandarts die ruw bezig is geweest. ik ken dat.
je schrijft dat je niet veel geld hebt. ben je wel verzekerd? zoja, ziekenfonds of particulier? want als je particulier bent verzekerd dan betalen ze je de behandelingskosten van bijvoorbeeld kerkrade uit (behalve de narcose, maar daar ben ik mee bezig om dat toch terug te krijgen). ziekenfonds weet ik niet of die de behandeling betalen. meestal moet je dan al gesaneerd zijn.
maar misschien wil kerkade wel meedenken over het te betalen bedrag. een betalingsregeling of zo. bel ze eens op want ja heb je en nee kun je krijgen. misschien dat je vader mee wil betalen of alles wil betalen?
down zijn vanwege je gebit is erg. maar ik kan me voorstellen dat je daardoor niet goed in je vel zit.
hou moed en probeer het eens in kerkrade. die mensen daar zijn erg vriendelijk en lief.
succes ermee.
zo, 05/04/2003 - 09:33 Permalink
janny1970

Hoi,

Ik zie dat je uit zwolle komt, in de wezenlanden zit bijzondere tandheelkunde misschien dat je daar kunt komen via je huisarts, in ieder geval moet je huisarts je wel kunnen helpen aan adressen waar je heen kunt.
Succes en groetjes, Janny
zo, 05/04/2003 - 11:50 Permalink
Caro

ik ging ook al jarenniet meer, kom tbij dat ik na scheiding in de Abw kwam, du sik had ook niet veel te besteden,.

ik was wel aanvullend verzekerd, bij ziekenfonds, en niet gesaneerd wil zeggen dat je wel de consultkosten betaald, di eje anders vergoed kreeg, als je gesaneerd zou zijn.

ik kreeg via ziekenfonds 75% vergoed, en via de sociale dienst de overige 25%
dus t koste me... niets.

ik kreeg dus via de tandarts een rekening, die diende ik in bij de ziekenfonds, ze storten binnen 3 weken bedrag op mijn rekening waar ik de tandarts van betaalde en dan diende ik die nota van ziekenfonds bij de sociale dienst in, waar ik maand later de 25% terug gestort kreeg.
za, 05/24/2003 - 10:21 Permalink
telanggewacht

Nelis,

In ieder geval al goed dat je op zoek bent gegaan om de stap te zetten, da's al 50%!:)

Voor wat betreft het financiële gebeuren: Ik zou altijd even informeren bij de verzekeraar en e.e.a. voorleggen hoe de vergoeding geregeld kan worden. Tevens zou ik op zoek gaan naar een tandarts waarover je goede berichten hoort uit je directe omgeving (familie, vrienden, collega's).
Bij een eerste bezoek hoef er niets gedaan te worden, alleen foto's en een gesprek. Dan weet je meteen of het klikt met de tandarts. Je kunt dan ook meteen aangeven in welk tempo je een evt. behandelplan uit wilt voeren. Ik heb mij voorgenomen er alle tijd ervoor te nemen, iedere maand iets. Als je dat zelf wilt, kan het ook eens per twee maanden. Je hoeft er echt niet vanuit te gaan dat saneren binnen een maand moet gebeuren. Het is natuurlijk wel een beetje afhankelijk van in hoeverre de staat van het gebit invloed heeft op de nog gezonde tanden en kiezen, maar met goed poetsen en spoelen is een langere periode volgens mij goed in de plannen voor het opknappen.

Het investeren is het zeker waard, want je down voelen en gewoon echt dag en nacht eraan herinnerd te worden hoe je gebit erbij staat is gewoon de kwaliteit van je leven naar beneden halend. Geloof me, ik ken het, ik heb dat 13 jaar lang gedaan.

Je bent op de goeie weg zoals ik al zei. Laat je goed informeren en weet dat je zelf de baas bent hoe e.e.a. gebeurt. Als het maar gebeurt;)

veel sterkte en succes,

tlg
zo, 05/25/2003 - 01:54 Permalink