Nog zo 1-tje... Bang voor de tandarts, en de rekening....

Author:
Tamara75
Posted:
ma, 04/09/2012 - 13:56
Hallo Allemaal,

Mijn naam is Tamara en ik lees al een poosje mee, zo af en toe dan.
Mijn gebit ziet er zo op het eerste gezicht best goed uit. Maar... Achterin lijkt het wel een kerkhof.
Alles breekt af, en zo af en toe steekt een ontsteking de kop op.

Eigenlijk is de ellende begonnen tijdens mijn zwangerschap, dat is nu 12 jaar geleden. Sindsdien is het echt kommer en kwel.
Nu ben ik best bang voor de tandarts, maar als het moet, ga ik wel. En daar bedoel ik mee; Als ik weer eens een bankstel opvreet van de pijn, dan wil ik iedere tandarts met een verdovingsspuit wel zoenen!!! Werkelijk, kiespijn is het allerergst wat ik ken. Liever bevallen dan dat! Dus.

Nu zit het zo, ik wil graag naar de tandarts, maar ik ben niet meer aanvullend verzekerd, dus alles komt uit eigen zak. Daar zit een heel verhaal achter, maar dat is een verhaal apart. Ik heb 2 jaar geleden een behoorlijke renovatie laten uitvoeren, nadat alle vullingen spontaan uit mijn tanden braken. Wortelkanaalbehandelingen enz en dat heeft me toen €1800,- gekost. Beetje voor beetje alle behandelingen gehad. Ik was zo blij! Maar nee hoor, vullingen zijn er inmiddels nagenoeg allemaal weer uit.

Nu is rechtsonder echt niet meer bruikbaar en er ontstaan weer pijnscheuten waar je niet vrolijk van wordt.... Angst slaat me weer om het hart, voor zowel de tandarts, als de rekening. Rechts onder, daar kun je niets meer aan repareren. Daar kwam ik achter toen ik vorig jaar juni, op de verjaardag van mijn zoon notabene, in de tandartsstoel lag en een wortelkanaal behandeling onderging. Hij gaf aan dat die kies niet meer opgebouwd kon worden. Ik wil deze week naar de tandarts om te vragen 3 kiezen te verwijderen. Sowieso wil ik mijn gebit laten doen, of het nu uiteindelijk een prothese zal worden of bruggen o.i.d. dat weet ik nog niet.

Heel verhaal he? Maar eigenlijk heel concreet 2 vragen; Kun je met de tandarts een betalingsregeling treffen, ondanks een negatieve BKR? Betaling zal geen enkel probleem (meer) zijn, mits ik het kan verspreiden zeg maar. En mijn tweede vraag is: weet iemand of er een fijne tandarts in de regio Amersfoort zit? Ik zou het echt ontzettend fijn vinden als er reacties komen, via PM. Ik heb ook van iemand begrepen dat er in Alphen aan Rijn een hele fijne kliniek zou zitten.... Dus, het financiële plaatje, of dat in termijnen kan en een super tandarts! ;-)

Zo, dan ga ik nu met links heel voorzichtig een broodje eten :-)

Alvast ontzettend bedankt!!!!