Net terug van toch wel heftige behandeling voel me wel stoer

Author:
Noortje
Posted:
di, 12/11/2012 - 11:49
Ik ben net terug van de tandarts twee kiezen getrokken en een zenuwbehandeling. Beiden waren ondanks de verdoving best pijnlijk vooral het trekken van de kiezen waar alleen de wortels nog zaten. Ik ben ook twee keer bij verdoofd.

De tandarts vond me zeer stoer en dat ik mezelf maar moet verwennen de komende dagen. Ik hoop dat alles meezit en ik geen ontstekingen krijg.

Nu wat hoofdpijn en was wat duizelig. Maar kalm aan doen vandaag ga zo paracetamol nemen en nog een recept ophalen bij de apotheek.

Volgend jaar de rest van de behandelingen

Afmaken wortelkanaalbehandeling, grondige reiniging in januari en dan nog een aantal gaatjes vullen. Zo blij dat ik dit jaar geen goede voornemens hoef te maken om naar de tandarts te gaan na 12 jaar. En ik hoop dat ik volgend jaar kan zeggen dat ik weer gesaneerd ben en nog belangrijker durf te lachen.

Ik kan alleen maar zeggen tegen iedereen ga alsjeblieft. Ik heb nu twee kiezen verloren en moet een heel circuit door maar elke dag leven met angst en pijn is erger. Ik zit al veel beter in mijn vel de laatste tijd.

Zo ik ga zo maar even plat. Even bijkomen van alles.
Noortje

Vandaag geweest voor uitgebreide reiniging. Ze konden mijn behandeling niet goed afmaken ivm bloedend tandvlees. Ben ik wel van geschrokken. Nu perio aid gekregen en raggertjes maar daar gaat mijn tandvlees weer heel erg van bloeden.

Hei is wel doorzetten. Vrijdag moet ik weer voor het afmaken van de wortelkanaalbehandeling. Ik hoop maar dat het allemaal goed komt.

Zo stom van me om zo lang niet te zijn gegaan.
di, 01/15/2013 - 22:02 Permalink
Newtan

Je tandvlees gaat niet bloeden van reinigen.
Behalve als je zwaar ziek bent (stralingsziekte ofzo).

Maar eerder van weken tot maanden te weinig schoon maken.
Dan gaat je tandvlees zelf de boel afstoten, dat veroorzaakt de dunne plekken aan de rand.

Hoe het 5 dagen goed schoon en het bloeden is 80% minder.
Na twee weken is het weer sterk genoeg om gewoon te poetsen en ragen.

En ik vind je inderdaad best stoer :smt020
wo, 01/16/2013 - 00:11 Permalink
Noortje

Vandaag deel twee van de wortelkanaalbehandeling en het ging heel goed. Goed verdoofd en geen pijn gehad.

Nu moet ok nog een tweede keer naar de mondhygiëniste en ook nog een keer wat gaatjes vullen. Het ergste is nu achter de rug en nu mijn gebit goed blijven verzorgen en regelmatig naar de tandarts. Ik heb nu ook wel door dat als je te lang niet gaat de behandelingen alleen maar erger worden en daarmee de angst ook weer kan toenemen.

Zo nu maar weer even relaxen voor de volgende afspraak want ik heb inmiddels wel een abonnement op de tandarts maar eens komt het moment dat alles klaar is en men hopelijk zegt tot de volgende controle.
vr, 01/18/2013 - 11:18 Permalink
Noortje

Weer een stapje dichterbij bij een gesaneerd gebit. Op 22 maart worden nog wat gaatjes gevuld en dan ben ik gesaneerd.
Vandaag deel 2 van de mondreiniging gehad en nog een foto voor de nacontrole van de wortelkanaalbehandeling. Ik heb zelf aangegeven dat ik nog wat druk voelde bij harde dingen kauwen en men denkt dat de vulling wat te hoog is en dat is nu bijgesteld. De foto was verder goed.

Ik zie eigenlijk uit naar 22 maart want ik hoop daarna gewoon een afspraak te kunnen maken tot over een half jaar.

Ook breekt dan de periode aan om na te gaan denken over hoe ik de twee gaten ga opvullen van de helaas gesneuvelde kiezen.
Tips hierin zijn welkom. Ga ik voor implantaten of een brug. Ook moet ik dan verzekeringstechnisch kijken hoe het e.e.a. uitpakt.

Het gaat steeds beter met me en ik heb mezelf in ieder geval voorgenomen heel goed te poetsen en te rageren en zorgen dat ik elke keer als ik gesaneerd ben over een half jaar een afspraak heb staan.

Al met al is het meegevallen op de wortelkanaalbehandeling deel 1 na maar daar zat ook een forse ontsteking waar ik vanwege mijn angst misschien wel vier weken mee rond heb gelopen waarbij ik liep op paracetamol en ibuprofen. Ik kan alleen maar zegge ga niets is erger als kiespijn en de angst die je leven gaat beheersen.
wo, 02/06/2013 - 15:28 Permalink
Noortje

Het is zover ik ben vandaag bij de tandarts weggelopen met een afspraak voor over een half jaar. Na 6 maanden en een aantal behandelingen verder en ook wat duiten armen kan ik zeggen dat ik weer gesaneerd ben na 12 jaar geen tandarts te hebben bezocht. Was dit alle angst waard? Nee heel stom en nu ben ik ook twee kiezen kwijt en dat had ik kunnen voorkomen. Maar goed ik kijk vooruit nu ga ik rustig kijken hoe en of ik het e.e.a. Nog kan verfraaien bv. mijn voortand en evt. Twee implantaten. Maar eerst even bijkomen van wat teveel in de tandartsstoel liggen, goed :smt001 en hopelijk tot over een half jaar :smt018
wo, 04/03/2013 - 19:30 Permalink