Nare ervaring met verstandskiezen laten trekken

Author:
Willianne19
Posted:
wo, 05/04/2011 - 21:15
Hallo allemaal.

Ik wou hier graag even mijn verhaal kwijt.
Ik ben eigelijk nooit bang voor de tandarts, maar nou moest ik gisteren mijn verstandskiezen aan de linkerkant laten trekken omdat er onder in een ontsteking zat. Dus ik naar de kaak chirurg Die mij een verdoving gaf onderin deed het zo zeer ik moest gewoon huilen zo pijn hij zei ook van: ja dat is logisch dat het pijn doet er zit daar ook een onderin. Toen hij bovenin de verdoving deed dat voelde een stuk minder pijn. Toen hij begon met trekken begon hij met de onderste, hij zei: nu ga ik het tandvlees wegschrapen, ik voelde niks:D, hij zei: nu ga ik er wat aan wiebelen, en hij was er zo snel uit:O heb er niks van gevoeld, ik dacht bij me zelf, oo als dit alles is waarom maak ik me dan zo druk, Had ik dat nou maar niet gedacht:( hij begon boven ook het tandvlees weg te schrapen, dat voelde ik niet, tot dat hij aan mijn kies ging wiebelen ect. ik schreeuwde het uit dat hij moest stoppen, hij stopt en vroeg wat er was, ik zo : ik voel het heel goed, hij zo: moet ik er nog wat verdovingen bij geven, en dat heeft hij gedaan. En toen begon hij weer, en ik voelde het nog steeds hij heeft het maar snel gedaanzodat ik er vanaf was, maar ik ben om kwart over 8 geholpen sochtends en ik heb gisteren de hele dag zitten huilen als ik er weer over na dacht wat er allemaal was gebeurd:( nu moet ik 17 juni voor de andere kant maar ik wil gewoon niet meer, ik ben nou zo bang, ik ben nu een dag verder maar mijn mond kan amper open , kan niet eens normaal eten alleeen maar vla, word er gek van, zit alleen maar te huilen nog steeds van gisteren, ik wil best heen de volgende keer maar dan wil ik onder hele narcose ik wil dit gewoon niet nog een keer mee maken :( wat een gedonder:( bah !

Mijn vriend is voor 2 maanden terug geweest en die heeft helemaal niks gevoeld en die je juist heel erg bang voor de tandarts:O

Wat kan ik hier nu aan doen? wie kan mij helpen? Zal ik informeren over gehele narcose of moet ik dit nog een keer ondergaan ik ben nu gewoon zo bang geworden hierdoor:(

Liefs,
Ardinia

Beste Willianne19,

Ook ik ben bang, om ongeveer dezelfde reden als jij. Ik kan je alleen aanraden om gewoon open en eerlijk te zijn over je angsten. Zo kan de tandarts/kaakchirurg er beter rekening mee houden.

Morgen (eigenlijk vandaag, maandag), ga ik voor het eerst weer naar de tandarts na jaren. Soms moet je gewoon even doorbijten, hoe moeilijk het ook is... Als je er niets aan laat doen, en de kiezen laat zitten, is de kans dat ze er uiteindelijk nog uit moeten zeer groot. De kans dat het dan veel meer pijn doet (ontstekingen, gaatjes) is ook aanwezig.

Veel sterkte gewenst!
ma, 05/09/2011 - 01:00 Permalink