Morgen een zenuwbehandeling

Author:
Jenny_B
Posted:
wo, 09/03/2003 - 21:03
Ik ben Jenny en ik ben inderdaad bang voor de tandarts. Ik heb dit forum gevonden door te zoeken via Ilse en hoop dat jullie het niet erg vinden als ik hier mijn hart een beetje lucht.

Ik heb een maand geleden de stap genomen om (na 4 jaar niet geweest te zijn) weer een afspraak te maken met de tandarts. Een vriendin van mij is inmiddels tandarts assistente en ik ga nu naar haar tandarts.

Ik vind het erg eng, ik heb morgen een zenuwbehandeling. Ik heb gehoord dat je heel goed verdoofd wordt en geen pijn hebt. Desondanks ben ik erg zenuwachtig en kan ik mezelf helemaal gek maken door nergens anders meer aan te denken.

Het duurt twintig minuten en ik zie er al een hele tijd tegenop, ik weet dat ik het nu moet doen... Ik beloon mezelf iedere keer als ik naar de tandarts geweest ben. (Al is het alleen om foto's te maken) En wordt ook van alle kanten beloond. Iedereen geeft me ook complimentjes dat ik het nu durf.

Ik wil voor de behandeling prezies weten wat hij gaat doen, maar tijdens de behandeling denk ik liever aan iets anders... Hoe gaan jullie daar mee om?
Maurice

Hallo Jenny,

Ga je dan bij je vriendin naar de tandarts, of hoe moet ik zien. Waarom krijg je dan een zenuwbehandeling. Hoe weet je dat, ben je al eerder bij de tandarts geweest, wat moet er dan allemaal gebeuren bij je. Ik ben ook heel bang, voor de tandarts. Ik weet wat het is. Heel veel sterkte ermee, maar je bericht onze wel ?????

Groetjes Maurice.
wo, 09/03/2003 - 23:06 Permalink
Jenny_B

Ik zit bij de tandarts waar mijn vriendin werkt. Zij is dus ook bij de behandeling. Ik zat eerst bij een andere tandarts, maar die had totaal geen begrip voor mijn angst en dat werd steeds duidelijker naarmate ik ouder werd, hij vond het iets kinderachtigs.

Twee maanden geleden heb ik een goed gesprek met mijn vriendin gehad over mijn angst en daarna heeft zij ervoor gezorgd dat ik op har werk behandeld kon worden. Ze heeft toen foto's gemaakt en aan de hand daarvan is een behandelplan opgesteld. Er moeten een aantal kiezen gevuld worden en er moet een zenuwbehandeling worden gedaan. De zenuwbehandeling verdelen ze over drie behandelingen.

Mijn vorige tandarts heeft vaak kiezen bij mij getrokken, zes al. En mijn nieuwe tandarts schrok daar erg van. Er hoeft nu niets getrokken te worden, maar ik moet wel "opgeknapt" worden. Vandaag is de eerste bahandeling, dit is een begin met het opknappen van mijn gebit. Deze tandarts is gelukkig wel erg begripvol. Ik moet vanmiddag om 14.00 uur.
do, 09/04/2003 - 10:05 Permalink
Jenny_B

Nou, ik ben geweest!

Het is geen zenuwbehandeling geworden, omdat de tandarts zo lang met me had zitten praten dat daar geen tijd meer voor was. Er zijn twee gaatjes gevuld.

Ik was natuurlijk erg zenuwachtig en had een aantal paniekaanvallen en huilbuien achter de rug voordat ik in de stoel ging zitten. Maar de tandarts stelde me erg op mijn gemak.
vr, 09/05/2003 - 18:18 Permalink
Maurice

Hallo Jenny,

Goed zooo, dat is toch ook al wat. Wanneer heb je dan de volgende afspraak, en wat gaan ze dan doen. Wat heeft je vriendin dan gezegd, hoe het uit zag bij je, of na de behandeling.

Groetjes Maurice.
P.S. mag ik je toevoegen aan mijn msn.
vr, 09/05/2003 - 21:49 Permalink