Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Volgende week gaat tandarts.nl live met een compleet vernieuwde site! Sneller, makkelijker en completer.
Mijn ervaring na veel angst, over trekken en een nieuw gebit. | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Mijn ervaring na veel angst, over trekken en een nieuw gebit.
equilator
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 08/31/2019 - 14:01
door equilator za, 08/31/2019 - 14:21
#1

Na angst en schaamte om naar de tandarts te gaan en een verwaarloosd gebit. Uiteindelijk weer naar de tandarts gegaan. Conditie bovengebit was zo slecht dat trekken enigste optie was. Onder heb ik tanden nog en een kies en een kroon.

Omdat ik erg opzag tegen het trekken hier ook veel gelezen om meer een idee te hebben.

Daarom dat ik nu mijn ervaring plaats.

In januari 2019 zijn mijn tanden en kiezen getrokken van mijn bovenkaak en de kiezen grotendeels onder.

Alles in 1 x wat heel snel gebeurde. Het geluid van het trekken vond ik verschrikkelijk. Onderste kiezen hadden zulke ontstekingshaarden dat ik het trekken gewoon voelde. Zelfs mijn benen kwamen omhoog van de pijn bij het trekken ervan. Gelukkig duurde het maar een paar seconden per kies.

Na het trekken ontzettend veel bloed, in mijn mond en maag. Het bloeden stopte snel na een uur ongeveer al. Bij de apotheek om zware pijnstillers op recept.

Maar toen de verdoving uitwerkte had ik geen pijn tot mijn verbazing. Heb in totaal een half zakje ibuprofen op vanwege het beurse gevoel wat ik had. En dat in drie porties.
Nog steeds een vol doosje zakjes in de kast staan.

Eten was een drama. Maar de blender en staafmixer deden wonderen. Op die manier met wat water er door heen kan je in principe alles gewoon eten. En zo ook weer op krachten komen.

Het tijdelijke kunstgebit past niet super uiteraard. Maar met wat kleefpasta en softliner van de tandarts erin is het best goed te doen. Ben nu bezig voor de normale prothese. Daar morgen weer een afspraak voor om te happen.

Op termijn wil ik een vast gebit/ klikgebit vanwege het comfort en het vrijwel niet meer slinken van de bovenkaak. Al lees je daar soms ook niet prettige dingen over. Het is het proberen waard. En gezien mijn leeftijd 39, iets wat anders wel moet in de toekomst ivm het slinken van de bovenkaak.

Ik kan eigenlijk alles weer eten. Harde dingen zoals noten niet echt. Maar goed, lekker belangrijk.

Ben blij met mijn gebit en durf weer te lachen en voel me ook weer gezond en beter.

Kan niemand beloven dat het ook zo zal gaan. Maar wil mijn ervaring delen voor mensen die voor het zelfde staan als ik stond.