middelen tegen tandvleesontstekingen

Author:
pet
Posted:
di, 07/19/2005 - 19:52
Hallo weet er iemand middelen tegen tandvleesontstekingen?
Het mag ook homeopatische zijn. of wat dan ook
iets wat het aanpakt.

Heb aan een kant laten behandelen maar durf niet verder te gaan. :cry:

hopelijk weet er iemand iets zonder die behandeling
:oops:
Geke

Wat goed is bij tandvleesproblemen is poetsen met parodontax en goed tussen de tanden schoonhouden met ragers. Maar dit heeft bij parodontitis alleen effect als het ook behandeld wordt, want er zitten zo verschrikkelijk veel bacterien onder het tandvlees, waar je met poetsen niet bijkomt. Die moeten eerst professioneel verwijderd worden, met al het tandsteen wat er zit. Pas als dat allemaal weg is werkt heel erg goed poetsen en rageren. Dus niet doorgaan met de behandeling is geen goed idee als je echt erg graag je eigen tanden en kiezen zou willen houden. Het zou kunnen dat je het misschien ergens onder narcose zou kunnen laten doen, maar dat kun je dan denk ik het beste via je tandarts informeren en ook uitleggen dat je er zo vreselijk tegenop ziet. Misschien helpt het ook als de tandarts mee begrip voor de situatie heeft en het misschien dan in kleinere stappen kan doen.

Veel sterkte ermee, ik hoop dat je vraag zo een beetje beantwoord is. Mocht er nog iets onduidelijk zijn kun je het altijd laten weten.

:smt006 Geke
di, 07/19/2005 - 20:15 Permalink
joek

Geke,
Ik meen me te herinneren dat hier wel eens verteld is dat paradontax niet beter dan andere tandpasta's helpt tegen tandvleesontstekingen.
Ik ben er toen mee gestopt.
Wat is nu waar?
Groetjes,
Joke
wo, 07/20/2005 - 17:32 Permalink
Geke

Ik heb op acta gehoord dat er wel degelijk bestanddelen in zitten, waardoor de ontsteking van het tandvlees minder wordt.

:smt006 Geke
do, 07/21/2005 - 14:12 Permalink
egypte

Beste Pet,

Je moet er eerst voor zorgen dat de ontstekingen verdwijnen. Inderdaad voorleggen aan je tandarts of mondhygieniste.Ook je angst voorleggen. Je moet er wel met een goed gevoel heen gaan.

Ik heb enorm vaak last gehad van tandvleesontstekingen. Van alles geprobeerd. Ook dat spul wat je bij de tandarts kunt kopen. Mijn tandvleesprobleem verdween op den duur wel maar ik had door dat spul wel 2 weken een "dooie tong" (héél naar gevoel de hele dag door) en al mijn tanden waren verkleurd. :(

Nu poets ik mijn tanden met sensodyne en flos, dan spoel ik met sensodynemondwater. Daarna doe ik voor ik ga slapen een beetje sensodynetandpasta op mijn tandvlees boven/tussen rij kiezen en tanden en sindsdien gaat het helemaal goed met het tandvlees en heb ik tot nog toe (al ruim één jaar) geen ontstekingen meer. :smt001

Succes!! :smt006

Groetjes Cynthia
vr, 07/29/2005 - 20:31 Permalink
de digitale tandarts

Het is maar de vraag of een tandpast uberhaupt een extra effect heeft bij tandvleesontstekingen...
Mechanisch verwijderen van de plak (borstel, stokers en/of ragers) is de gouden standaard!
vr, 07/29/2005 - 21:34 Permalink