15 berichten / 0 nieuw
Pagina 1 van 2
#1
Loszittende kies
door Johan-H wo, 03/31/2004 - 18:07

Hallo allemaal,

Ik heb al een paar dagen last van een loszittende kies (aan de bovenkant, de derde vanuit het midden). Groot probleem voor mij, want ook ik durf niet naar de tandarts. Nou vraag ik me af, kan ik die kies er misschien zelf uittrekken? Hij zit namelijk zo los, dat het aanvoelt alsof-ie er elk moment uit kan vallen. Alleen als je er voorzichtig aan gaat bewegen, lijkt dat nog wel mee te vallen. Althans, ik durf er niet harder aan te trekken, want ik ben bang dat het dan heel erge pijn gaat doen.

Zou het zo kunnen zijn dat na verloop van tijd die kies zo los gaat zitten, dat ik 'm zonder al te veel moeite en pijn zelf eruit kan trekken, of is dat uitgesloten? Vreemde vraag misschien, maar ik heb echt geen idee, en mijn angst voor de tandarts is momenteel nog te groot.

Het gekke is dat die kies een half jaar geleden ook al erg los zat. Toen stond ik ook al op het punt om dit berichtje neer te schrijven, maar als door een wonder zat-ie na een paar dagen weer vast, en had ik er tot een paar dagen terug vrijwel geen last meer van. Zou dat nu ook weer kunnen gebeuren, heeft iemand daar ervaring mee?

Tjonge, dit zijn wel de meest genante vragen die ik ooit ergens geschreven heb, geloof ik, ik schaam me diep, maar ik zit er op dit moment heel erg mee.

En, ik vroeg het al in een ander berichtje, als iemand een tandarts weet in Den Haag, die heel geduldig is en weet hoe je met angsthazen zoals ik om moet gaan, dan zou ik dat graag weten. Mijn angst is toch wel dermate groot dat ik niet naar een gewone tandarts durf te gaan, en al was het niet voor deze kies, het wordt na zoveel jaar echt tijd dat ik de boel niet verder laat verpesten.
Een goede tip naar de juiste tandarts zou mij meer welkom zijn, dan iemand zich waarschijnlijk ook maar kan vermoeden. Bij voorbaat dank voor elke reactie.

Johan-H
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 03/31/2004 - 02:00
door ibrilman wo, 03/31/2004 - 20:45

Hoi,

ik weet hoe eng dat is, het gevoel dat een tand of kies loszit. Bij mij voelde 1 tand heel raar aan na een akelige valpartij waarbij ik het kopje van de kaak en mijn kin heb gebroken. Die ene tand bleek ook beschadigd te zijn. Toen ik na 6 weken toch geopereerd moest worden aan de breuk in mijn kin, wat niet goed heelde, hebben ze gelijk 5 kiezen getrokken onder narcose (die moesten er op den duur toch uit) waaronder die ene tand dus ook.
Wat wel ECHT helpt (ik slik het al jaren) is het slikken van ***. Dat is zo'n soort voedingssupplement dat je bij elke drogist kunt kopen. Ik heb al heel veel gelezen dat loszittende tanden weer vast gingen zitten na dagelijks gebruik, na een week of 2.
Het proberen waard toch? (standpunt tandarts.nl redactie: dit voedingsupplement heeft geen bewezen werking tegen parodontitis)

[ Dit Bericht is bewerkt door: root op 2004-04-12 13:54 ]

ibrilman
Offline
Laatst gezien: 7 jaar 33 min geleden
Geregistreerd: 05/18/2003 - 02:00
door Johan-H wo, 03/31/2004 - 23:58

Hoi Ingrid,

Bedankt voor de tip. Q10 ken ik wel, ik verkoop het zelfs af en toe aan klanten, en die zijn daar heel tevreden over. Ook ik heb het vroeger wel gebruikt, alleen heb ik bij mijzelf eigenlijk nooit enige verbetering gemerkt, maar mijn gebit was destijds ook nog niet zo slecht.

Ik wil het natuurlijk wel weer opnieuw proberen, maar ik vraag me af dat middel aan deze kies nog wel iets kan doen. Die kies lijkt echt heel erg los te zitten, zo los dat kauwen aan die kant niet meer gaat, daarvoor wiebelt-ie te veel. En ook tandpoetsen moet heel erg voorzichtig. Je voelt 'm ook elke seconde van de dag, het lijkt wel of-ie eruit wíl. Kan Q10 dát nog wel weer vast krijgen, vraag ik me af. Maar proberen kan ik het altijd, natuurlijk.

Maar zou ik die kies niet gewoon met de hand eruit kunnen trekken, weet iemand dat? Hij voelt zo los aan, dat ik zin heb om er een flinke ruk aan te geven, net als bij een melkgebit, vroeger. Ik heb echt het gevoel dat-ie er dan zo uitligt. Alleen als ik het mis heb, ben ik nog veel verder van huis, ben ik bang.

Johan-H
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 03/31/2004 - 02:00
door Johan-H do, 04/01/2004 - 04:37

Nou dat kan dus inderdaad. Heb 'm zojuist eruit getrokken. Werd er helemaal gek van, en heb net zolang lopen prutsen tot ik 'm eruit kreeg. Maar heel erg opgelucht ben ik helaas niet. Het doet weliswaar niet echt pijn, maar het voelt wel heel onprettig aan, net alsof er iets in de weg zit. Is dat normaal, trekt dat wel weer weg, of zit 't toch niet goed? Nou ja eerst eens slapen maar.

Johan-H
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 03/31/2004 - 02:00
door de digitale tandarts do, 04/01/2004 - 08:56

Gelukkig dat de kies nu weg is, maar zou het voor de overige tanden en kiezen niet verstandig zijn om een bezoek te brengen aan de tandarts.

Zou mogelijk kiespijn in de toekomst kunnen voorkomen.

Heel veel succes toegewenst.

de digitale tandarts
afbeelding van de digitale tandarts
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 2 weken geleden
Geregistreerd: 09/06/2001 - 02:00
door Johan-H vr, 04/02/2004 - 07:16

Bedankt, en verstandig is het zeker, maar het probleem is dat ik nog niet naar een gewone tandarts durf te gaan, en een angsttandarts in Den Haag heb ik nog niet gevonden. En bovendien zijn mijn verstandskiezen na zoveel jaar al zover weggesleten en afgebroken, dat ik mij afvraag of een tandarts daar nog wel iets aan kan doen of dat ze alleen nog maar door een kaakchirurg verwijderd kunnen worden, wat nog weer enger is.

Daar komt bij dat ik door een chronische darmziekte (Crohn) bijna geen afspraken kan maken, omdat ik erg veel last heb met naar de wc gaan, soms duurt het wel 12 uur voordat alles eruit is, en in die tijd kun je eigenlijk niet veel meer doen dan heen en weer naar de wc rennen.

En om het drama compleet te maken, eigenlijk moet ik een darmoperatie ondergaan, maar dat durf ik op dit moment al helemaal niet. Ben 12 jaar geleden al eens geopereerd geweest, dat was al verschrikkelijk, en slechts een kleine operatie vergeleken met wat er nu moet gaan gebeuren. Afgezien van de operatie zelf ben ik vooral erg bang over hoe ik er daarna aan toe ben. Valt het nog wel te redden, of moet alles eruit, en is een stoma noodzakelijk, bijvoorbeeld. Ik heb die ziekte al bijna 14 jaar, en m'n maag en darmen voelen heel onheilspellend aan. Kan dat ooit nog wel goedkomen, en overleef ik het allemaal wel, vraag ik me zelfs af, want ik ben daardoor behoorlijk verzwakt.

Vandaar dat het tandartsbezoek niet het belangrijkste probleem is om te overwinnen, de andere problemen zijn nog veel groter. De laatste maanden zijn echt een hel. Ik moet er binnenkort wat aan doen, maar ik loop maar te piekeren, en ik kom er maar niet uit. Het is zo geweldig moeilijk, ik zit continue te worstelen met m'n verstand en angst.

Helaas kan ik, wegens gebeurtenissen in het verleden, niet opschieten met m'n huisarts, en ben op zoek naar een andere, maar dat is erg moeilijk in Den Haag. Ook vraag ik me af of er wellicht specialisten zijn voor super-probleemgevallen zoals ik. Een soort angsttandarts, maar dan voor ziekenhuistrauma's en dergelijke, iemand die mij uit de vicieuze cirkel kan halen. Mocht iemand iets weten in die richting, dan graag.

Johan-H
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 03/31/2004 - 02:00
door Lieneke vr, 04/02/2004 - 07:45

Er is onderzoek naar Q10 gedaan. Het hele product is onzin....placeboeffect..

Lieneke
afbeelding van Lieneke
Offline
Laatst gezien: 2 dagen 14 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke vr, 04/02/2004 - 07:47

De ziekte van Crohn is gerelateerd aan parodontitis; een ontsteking waarbij de tanden los kunnen gaan staan. Als je niet naar de tandarts gaat dan zullen ze een voor een los gaan staan.....ik kan helaas verder niet typen want ik moet naar mn werk.

Lieneke
afbeelding van Lieneke
Offline
Laatst gezien: 2 dagen 14 uur geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Johan-H vr, 04/02/2004 - 08:40

Op 2004-04-02 07:47, schreef braces:
De ziekte van Crohn is gerelateerd aan parodontitis; een ontsteking waarbij de tanden los kunnen gaan staan. Als je niet naar de tandarts gaat dan zullen ze een voor een los gaan staan.....ik kan helaas verder niet typen want ik moet naar mn werk.

Dan zijn inderdaad allemaal zaken die door m'n hoofd spoken. En wat ik bijvoorbeeld het eerst zou moeten doen, naar de tandarts om m'n verstandskiezen te laten trekken en andere noodzakelijkheden, of eerst die darmoperatie. Die tandarts, is gezien m'n huidige toestand eigenlijk bijna niet te doen. Maar andersom is ook niet erg prettig. Vind 't erg moeilijk.
Overigens was een vorig jaar eruitgevallen vulling de oorzaak van het loszitten van deze kies, maar 't klopt inderdaad dat de ziekte van Crohn een heel arsenaal aan vervelende neveneffecten kan hebben.

Johan-H
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 03/31/2004 - 02:00
door kaatje di, 04/06/2004 - 11:46

Op 2004-04-02 07:45, schreef braces:
Er is onderzoek naar Q10 gedaan. Het hele product is onzin....placeboeffect..

Hoi Braces,

kun je dan iets meer uitleggen over Q10?
ik slik het namelijk ook al jaren omdat mijn tanden ook steeds losser gaan staan.
In die gezondheidsblaadjes lees ik altijd dat het helpt om tanden vaster in het kaakbot te verankeren... Nou ja ik hoor het wel van je.

Liefs, Kaatje

kaatje
Offline
Laatst gezien: 14 jaar 9 maanden geleden
Geregistreerd: 09/10/2003 - 02:00
door de digitale tandarts ma, 04/12/2004 - 13:58

Parodontitis wordt eenvoudig gezegd veroorzaakt door ontsteking van de steunweefsels door bacterien. Voor meer uitgebreide info: http://www.tandarts.nl/html/tandvlees/oorzaken.php

Het eerder genoemde voedingsupplement heeft naar alle waarschijnlijkheid geen effect, blijkt uit onderzoek! Met een evenwichtige voeding kom je eigenlijk tegenwoordig ook geen vitamines tekort. Scheurbuik door vitamine c gebrek waar de tanden ook van uitvielen is allang verleden tijd.

Pak het probleem bij de wortel aan! zorg ervoor dat de bacterien (plak) rondom en onder je tandvlees verdwijnen. Dit lukt over het algemeen alleen door een behandeling bij de tandarts en/of mondhygienist.

Succes.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-04-12 14:20 ]

de digitale tandarts
afbeelding van de digitale tandarts
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 2 weken geleden
Geregistreerd: 09/06/2001 - 02:00
Pagina 1 van 2