Kosten Kerkrade

Author:
Reggert
Posted:
za, 05/31/2003 - 11:38
Hallo,

Ook ik ben ooit slachtoffer geweest van een nogal ruwe tandarts en ten gevolge daarvan ben ik al bijna 12 jaar niet meer geweest.
Ik ben doodsbang om er nog naar toe te gaan.
Mijn bovengebit is een complete ruine met bijna alleen nog maar wat afgebroken stukjes en mijn ondergebit is al niet veel beter meer.
Nu lees ik veel positieve berichten over de behandeling in kerkrade, maar mijn vragen zijn als volgt:

1. Heb ik een verwijzing van huisarts of tandarts nodig om daar eventueel terecht te kunnen ?

2. Als al mijn tanden daar getrokken moeten worden wat is dan het gemiddelde kostenplaatje ?

Ik zit sinds kort in de WW, dus al te breed heb ik het niet in financieel opzicht.

Groetjes
Ropje

Reggert,

Kerkrade kun je zo bellen, en dan kun je terecht voor het maken van een begroting. Die kosten kun je gewoon bij je ziekenfonds declareren, en dan weet je precies waar je aan toe bent. Met wat speuren op internet kom je er ook wel achter wat een gebit ongeveer mag kosten, maar als je deze stap vast zou zetten is het allemaal wat concreter...
Succes, groeten Rop
za, 05/31/2003 - 14:17 Permalink
terry

hoi wel leuk om het uit te leggen,maar iemand in de ww heeft niet veel geld om uit te geven,en zoals ik weet moet je vooraf betalen voor je het terug krijgt van ziekenfonds.en prbleem 2 is dat als je 12 jaar niet bent geweest willen ze wel eens moeilijk doen bij ziekenfonds hoorde ik vanandere uit ervaring,omdat je minimaal 1 keer per jaar naar tandarts voor controle moet zijn geweest.
ik zeg maar zo wil je wat dan kost het geld en dat heeft niet iedereen,al kan die man die in ww zit daaar nikss aan doen.
wat je wel kan doen is als je geen geld hebt naar tandarts gaan vertellen dat je heel bang bent,en dan een verwijskaart om naar ziekenhuis te gaan bij kaakmeneer,dat is voor nikss en is het zelfde zoals in angstandarts gaat.veel suc6 verder zoek alles uit wat jou het beste uikomt oke.vriendelijke grtz terry.
zo, 06/01/2003 - 00:51 Permalink
miranda

De kosten in Kerkrade vallen reuze mee. Ik moet morgen, bij mij wordt alles getrokken en ik krijg een gebit.
Ik betaal alleen de narcose en een eigen bijdrage aan het gebit, alles samen zo'n €300. De rest (€2000) wordt vergoed door het ziekenfonds.
Succes!
di, 06/24/2003 - 07:35 Permalink
ArrowGirl

De kosten vallen misschien (achteraf,nadat je het vergoed hebt gekregen)wel mee.
Maar je moet in Kerkrade toch alles gelijk betalen als je er bent,of niet¿
Ik weet dat dit voor veel mensen een groot struikelblok is (en dat terwijl Kerkrade voor hen DE oplossing is i.v.m. angst).
Wat te doen als je bijv. in de ww,wao,bijstand etc. zit en je tandarts wil je niet doorsturen naar de kaakmeneer¿
En hoe zit het straks allemaal met het ziekenfonds,krijg je dan uberhaupt nog wel iets vergoed¿

Groetjes ArrowGirl -->
di, 06/24/2003 - 08:59 Permalink
terry

Als ik vragen mag welk ziekenfonds zit je het oz meschien,als dat zo is zou ik toch maar eens goed na vragen want die betalen nooit gelijk.
vriendelijke groeten terry
di, 06/24/2003 - 21:35 Permalink
ArrowGirl

Ik ben verzekerd bij cz,en tot nu toe is er eigenlijk nog nooit moeilijk gedaan over vergoedingen. Vorige week pas voor het eerst een declaratie teruggekregen die niet werd vergoed. Maar met een beetje geluk krijgen we daar toch nog 65% van vergoed door de werkgever van m'n hubby. Maar dat geldt voor alle dingen die ik van het zf niet vergoed krijg en zelf moet betalen(alles word voor 65% door hen vergoed),dus da's wel prettig.
Groetjes ArrowGirl -->
wo, 06/25/2003 - 08:00 Permalink
miranda

Ik zit ook bij cz, en alle anderen vandaag in Kerkrade moesten meteen het hele bedrag voldoen, en ik hoefde maar €228 voor de narcose af te rekenen. De rest gaat meteen naar CZ.
Bij CZ moet je voor dit soort dingen toestemming vragen, dit wordt geregeld door de tandarts. Geeft CZ groen licht, wordt alles rechtstreeks gedeclareerd.
wo, 06/25/2003 - 20:37 Permalink
Coureurtje

Vraagje:

Ik ben morgen aan de beurt in Kerkrade, heb rechtstreeks met hun contact gezocht...
Maar ik heb nog niks gedeclareerd bij de CZ, kan ik dat ook nog achteraf doen, het is namelijk een begroting van ruim € 1000,-
Ben overigens Tandplus verzekerd...als dat er iets toe doet..

Kan iemand mij ook misschien vertellen hoe ik zoiets moet declareren? Normaal gaat dat rechtstreeks via de dokter enzo...
wo, 06/25/2003 - 21:43 Permalink
ArrowGirl

Je kan het ook achteraf declareren. Ik heb tot nu toe alles gewoon vergoed gekregen wat ik achteraf heb gedeclareerd. Je kunt bij CZ notabegeleidingsformulieren aanvragen (kan je gewoon via de site van cz doen).
ALs je die hebt gewoon invullen (spreekt allemaal voor zich) en de rekening erbij doen.
Maar dat staat allemaal op het formulier.
Veel suc6 morgen!

Groetjes ArrowGirl -->
wo, 06/25/2003 - 23:39 Permalink
miranda

Je kan het altijd pas achteraf declareren, maar de tandarts kan toestemming voor de behandeling vragen bij CZ, en dan kan hij het na de behandeling direct rechtstreeks declareren.
Mijn begroting was €2200. En ik zei dus tegen de tandarts dat ik dat dus echt niet had en ook niet in die 2 maanden dat ik moest wachten bij elkaar kon sparen. Toen is het zo voor me geregeld.
do, 06/26/2003 - 22:40 Permalink
geert

Beste Miranda,
Ik moet volgende week vrijdag in Kerkrade en ben in mijn leven nog nooit onder narcose geweest. Nu is er dus naast mijn angst voor de tandarts (die met deze behandeling veel minder is) de angst voor de narcose en de infuus. Beviel het goed en was je direct weer bij na de behandeling?
di, 07/01/2003 - 03:27 Permalink
Ank

ik ben dan niet miranda, maar ik ben ook in kerkade geweest. de narcose is niet dezelfde soort narcose als je in een ziekenhuis krijgt. het is een soort van licht slaapmiddel. tijdens de behandeling krijg je ook nog eens de "gewone" tandartsverdoving zodat je echt helemaal niks merkt. het infuus is echt een heel klein prikje. misschien merk je er helemaal niks van omdat de narcotiseur met je aan het praten is en je kan ook nog eens naar de tv kijken.
op hetmoment dat de tandarts klaar is met behandelen stopt de narcotiseur met het slaapmiddel en voor je het weet ben je wakker. je loopt zelf naar een ander kamertje om echt helemaal bij te komen. voor de zekerheid word je wel ondersteund maar je kan zelf lopen. misselijk ben ik niet geweest. sterker nog, ik heb binnen een half uur al weer limburgse vlaai gegeten.
ik wens je heel veel sterkte en ik kan je bijna verzekeren dat je niks merkt van alles. en dat je heel erg blij bent als alles achter de rug is.
di, 07/01/2003 - 08:58 Permalink
joyce

Hallo
Nee ik voelde ook niks van de narcose .Ik was ook niet misselijk daarna,gelukkig .Je slaapt gewoon heerlijk .Ik vond alleen dat de vloeistof snel werd ingespoten .Heb daarna ook een week met een blauwe hand gelopen en een opgezette ader .Maar dat verschilt per persoon .De ene kan meer hebben dan de ander.Ik vond het een perfecte oplossing hoor onder narcose .
Sterkte Joyce
di, 07/01/2003 - 10:10 Permalink
Maurice

Hallo Joyce,

Wat heb jij dan laten doen, aan je gebit. Waar heb je het laten doen, dan hoor ik het wel van je....
ALvast bedank voor het terug schrijven.

Groetjes Maurice.
di, 07/01/2003 - 10:30 Permalink
miranda

Inderdaad, het is een heel licht middel wat constant wordt bij gespoten in je infuus. Als ze klaar zijn, houdt het op en ben je waker. Je bent wel even "dronken". Je staat te draaien, te lachen of juist te huilen enz. Maar dat is niet erg. Je bent er zo vanaf en je wordt i.d.d. niet misselijk, of hoofdpijn o.i.d.
Succes!
di, 07/01/2003 - 16:15 Permalink
roosjedebloem

Heb net kontakt gehad met Kerkrade , de kosten zijn hoger dan ik dacht , sinds 1 juli worden nl ( bij het trias ) de rontgenfoto's niet meer vergoed. Ik moet dus bij binnenkomst al 120 euro neer leggen, dan nog 220 euro voor de narcose komt nog bij de eigen bijdrage van de prothese. Jongens ik ben een alleenstaande moeder en leef van een uitkering omdat ik ben afgekeurd !! Weer iemand soms een tandarts die vergoed wordt en met lachgas werkt?? omgeving Rotterdam.
ma, 07/07/2003 - 10:41 Permalink