Kind van 5 met rotte kiezen - hoe pakken we dat aan?

Author:
rianko
Posted:
za, 11/15/2003 - 22:49
Onze dochter van 5 heeft veel last van een rotte kies. De laatste paar avonden heeft ze er veel pijn aan. Maar we weten zeker dat als we 'zomaar' naar de tandarts gaan dat het een drama wordt. Vorig jaar is er al een kies bij haar getrokken, dat ging goed. Alleen een tweede kies wou ze niet getrokken hebben en er is angst bij haar ontstaan. Nu wil ze dus niet meer naar de tandarts om een kies te laten trekken. Maar hij is wel rot...

Wat kunnen we doen?
Welke mogelijke gevolgen zijn er voor andere kiezen ('t is immers nog melkgebit)?

Bij voorbaat dank!
lvanderweide

Een paar tips om het kind rustiger te maken:
Laat het kind eerst wennen aan de omgeving.
Bereid het kind voor op wat komen gaan.
Dat een ouder meegaat is gewenst.
Maak geen valse beloftes:'het doet niet zeer!'.Als het dan toch zeer doet zal het kind zich verraden voelen.Een presentje kan geen kwaad.De rotte kiezen zullen er wel uit moeten.De blijvende elementen bevinden zich namelijk gelijk onder de melkelementen en zullen de blijvende elementen dan ook beschadigen.
Veel succes!
di, 12/09/2003 - 19:32 Permalink
rianko

Inmiddels zijn we geweest. Onze dochter heeft voorbeeldig meegwerkt, al vond ze het wel heel spannend. De tandarts had daarom besloten het te laten bij het oude. Het vertrouwen van een kind is natuurlijk ook heel wat waard, ben ik hetook mee eens. Ondertussen is de pijn nog niet weg en hebben we regelmatig een slapeloze nacht. Ook zijn we begonnen met het geven van extra vitamines. Ze geeft nl aan dat ook haar tandvlees erg zeer doet en vitamines krijgt ze maar mondjesmaat binnen.
Ik heb een goed bevoel over het tandarts bezoek, weet alleen niet of het de juiste oplossing is op de lange termijn....

[ Dit Bericht is bewerkt door: rianko op 2003-12-10 11:08 ]
wo, 12/10/2003 - 11:03 Permalink