Is Kerkrade enige optie voor mij??

Author:
Pukkie
Posted:
vr, 05/09/2003 - 21:23
Hallo mensen, wat geweldig dat ik dit hier tegen kwam....meteen maar meedoen dus!!!

Ja, ik heb ook een probleem...al is het niet echte angst voor de tandarts..
Het is zo dat mijn tanden gigantisch gevoelig zijn...en niet zomaar gevoelig. Soms kan ik nieteens praten omdat de lucht langs mijn tanden zeer doet. Of zingen (of praten) als een felle geluiden of harde geleuiden zijn...gaat ook niet, want die trillingen doen ook pijn in mijn gebit.
Ik ben altijd braaf naar de tandarts gegaan , maar die gevoeligheid is met het jaar erger geworden. Nu ben ik 5 jaar geleden voor het laatst geweest...en durfde de stap niet meer te zetten....want door de laatste tandarts ben ik niet serieus genomen. En ik heb er velen aan de telefoon gehad...en niemand kan iets zeggen wat zinnig lijkt. Iedere keer zit ik te huilen ...van onmacht, onbegrip ....en intussen ook angst dat ik nooit een tandarts vinden zal die me gaat helpen.

Nu ben ik zo dapper geweest om toch een tandarts te zoeken en ik ben er gisteren heen geweest. Hij had nog nooit zoiets meegemaakt( ja, lekker dan...), maar nam me heel serieus. Hij heeft in mijn mond gekeken...en geloof het of niet..zelfs het spiegeltje voelde ik mijn modn binnen gaan...ik voelde het aan mijn tanden..een soort stralingsgebied om de spiegel heen. AUW!! Hij was zeer verbaasd en besloot ook niets te doen voorlopig....hij heeft het aan mij over gelaten omdat ik te heftig reageerde...en ja..ook gingen mijn tranen weer rollen...gewoon omdat ik het niet meer weet. Hij had wel door dat ik er met een simpele verdoving niet zou komen (klopt ook). Maar hij kan niets meer doen dan iets valium-achtigs voorschrijven... En hij dat wel aan een biologisch tandarts..maar...heb ik daar iets aan?? weet iemand dat???

Ik moet echt ff van de wereld zijn (dat roep ik al jaren.....gooi mij maar onder narcose). Maar..dan komt het geld...ik kan dat echt niet betalen. En worden die dingen vergoed???

Ik hoop dat iemand me kan helpen. Ik heb (voor zover ie het kon zien) 4 gaatjes , waaronde de binnenkant van mijn voortand...

Groeten Pukkie
janny1970

Hoi pukkie,

Een biologische tandarts kun je altijd bellen en de situatie uitleggen kijk is op http://www.nvbt.nl daar kun je alvast e.a lezen.
Ook zou je kunnen proberen wat je tandarts zegt om als kalmeringsmiddel valium te gebruiken zowel de avond voor de behandeling als 1 uur voor de behandeling is altijd het proberen waard.
Heb je trouwens grijze vullingen? want dan komt het heeeeel soms voor dat het dus al pijn doet zodra ze iets van metaal in je mond stoppen, heeft mijn man ook last van en krijgt nu allemaal witte vullingen.
Wat betreft het erg gevoelig zijn van je tanden en kiezen daar zou je eventueel speciale tandpasta voor gebruiken er zijn veel soorten die je toch wel 1 maand moet gebruiken voor je kunt zeggen of het werkt ja of nee.

Groetjes en scucces, Janny

[ Dit Bericht is bewerkt door: janny1970 op 2003-05-09 22:12 ]
vr, 05/09/2003 - 22:10 Permalink
Pukkie

Hallo, bedankt voor het reageren..
Het is echter zo dat ik aan valium niet genoeg zal hebben. Het is niet zo dat ik angst heb ofzo ...mijn tanden voelen gewoon veel te veel.. Ik begruik al kweetniet hoelang sensodyne F en het maakt echt niet uit.
Ik heb net een brief gestuurd aan de huisarts...in de hoop dat hij raad weet.
Als er interesse is dan zet ik de brief hier wel neer..

pukkie
vr, 05/09/2003 - 22:33 Permalink
janny1970

Hoi,

Gebruik je nu of heb je in het verleden lang/vaak pijnstillers of kalmeringsmiddelen gebruikt dan.
Als het antwoord daar nee op is zal valium je echt wel helpen, iemand die nooit pillen neemt gaat geheid plat van 10 mg, en anders kun je het verhogen.
ik hoop dat je huisarts een oplossing heeft, kun je niet naar bijzondere tandheelkunde in het ziekenhuis?

Groetjes, Janny
vr, 05/09/2003 - 23:26 Permalink