Kaakontsteking?

Author:
Paroparo
Posted:
wo, 04/19/2006 - 21:34
Hoi,

Hier nog eens een berichtje.
Eerst was ik heel bang om naar de tandarts te gaan. ( 6 jaar niet meer geweest.. ) Nu is de angst zo door te lopen eigenlijk groter en wil ik graag zsm naar de tandarts.
Ik heb nl al jaren een afgebroken kies en sinds 2,5 week pijn. Eerst echt helse pijn en nu zeurende pijn, die af en toe weg zakt en terug komt.

Ik ben een beetje bang gemaakt dat ik kaakonsteking of een abses kan krijgen door de huisarts. Gaat dat heel snel ? Kun je daar iets tegen doen ?

Bij de tandarts moet ik nu een maand wachten voor ik kan komen..
Dit zit me eigenlijk niet zo lekker. Ik heb nu de hele tijd de schrik te pakken dat ik misschien wel wat ergs kan krijgen. En ik krijg hier zowat geen rust door.

Morgen wil ik toch nog eens de tandarts bellen om te vragen of ik écht niet eerder kan komen.

Als iemand wat weet over kaakontsteking en het verloop er van, en of je het zo kunt krijgen dan hoor ik het graag. ( geen enge verhalen graag.. ik slaap al zo slecht.. )

Groetjes van Sem
Geke

Het is inderdaad zo dat je door een ontsteking onder aan je kies, wat bij jou waarschijnlijk het geval is een kaakontsteking kan krijgen. Dat is heel erg moeilijk te voorspellen, bij de een gebeurt het zo en het kan zo ook 10 jaar duren voordat het zeurende gevoel overgaat in een grotere ontsteking. Het is belangrijk om je niet te veel zorgen er over te maken en gewoon de afspraak met de tandarts af te wachten. Door stress en een lage weerstand kan het soms sneller gebeuren, maar daar is echt niet veel over te voorspellen. Het is belangrijk, dat is heel moeilijk denk ik, met je gedachten niet te veel hierbij te zijn. Probeer afleiding in andere dingen te vinden. Mocht je toch ineens meer last krijgen, een dikke wang of koorts is het toch belangrijk om de tandarts te bellen en dit te vertellen, dan zal je eerder terecht kunnen. Als je dit doet is er verder ook niks om je zorgen over te maken. Doordat de zenuw in de afgebroken kies niet meer leeft, is eventuele wortelkanaalbehandeling van deze kies pijnloos. Ik hoop dat dat een klein beetje een geruststelling voor je is.

Mocht je nog meer vragen hebben of je verhaal kwijt willen kun je het natuurlijk laten weten. Ik hoop dat je wat met deze informatie kunt en je gedachten ergens anders op kunt richten. Sterkte ermee.

:smt006 Geke
wo, 04/19/2006 - 21:45 Permalink
Paroparo

Hoi,

Bedankt voor je snelle reactie!
Ik heb daarover wel de schrik te pakken. En ik vind het moeilijk om me te ontspannen. Ik wil het liefste maar zsm behandeling zodat het niet eerst een kaakonsteking word. Maar ik begrijp ook wel dat het niet perse zo hoeft te zijn. Is er dan nu niet iets om de ontsteking te stoppen ofzo ? Of om de kans op kaakonsteking te voorkomen ?

Eerst had een afspraak bij de tandarts vorige week maar toen durfde ik niet heen.. en nu dus ineens een maand wachten en dan willen ze ook nog eerst kijken en niets doen. Nieuwe tandarts.. Ik vind het gewoon zo moeilijk om zo lang in spanning rond te lopen..

Maar snap nu ook wel dat ik zo de kans alleen maar vergroot, dus maar proberen te ontspannen..

Groetjes,
Sem
wo, 04/19/2006 - 21:55 Permalink
Bange_Liesbeth

Hoi, Ik ben natuurlijk maar een leek maar het lijkt me dat eigenlijk de tandarts ook wel iets voor kan schrijven om de ontsteking te remmen of tegen te gaan. Vooral nu je zo lang moet wachten.
Weet een van de tandartsen op het forum dit?
In ieder geval veel sterkte, en blijf gewoon schrijven op het forum. Mij helpt het i.i.g. als afleiding (niet de enge verhalen dan maar liever de succesverhalen) Sterkte Liesbeth :smt006
do, 04/20/2006 - 14:08 Permalink
Lompie100

Een kakontsteking kan zeer vervlende gevolgen hebben. Uiteraard doet dit pijn en moet je zo snel mogelijk naar de tandarts. Als je er mee rond blijft lopen dan kan de kaakontsteking naar het been verplaatst worden. In het ergste geval moet dan je linker been geamputeerd worden. Dus snel naar de tandarts ermee!
di, 04/20/2010 - 21:22 Permalink