Kaakchirurgie onder narcose?

Author:
JMMulders
Posted:
ma, 02/04/2013 - 18:40
Hallo iedereen!

Allereerst; fijn dat er een plek is om dit soort dingen te bespreken :).

Ik ben 23 en laatst voor het eerst sinds mijn 18e weer naar de TA geweest. Er moesten 4 verstandskiezen getrokken worden. Enfin, afspraak bij Kaakchirurg gemaakt voor de eerste 2 en kon gelukkig al na een week. Na de eerste angst te hebben overwonnen voelde ik mij onverslaanbaar en ging met moed naar de kaakchirurg.... Jammer genoeg was mijn bovenkaak ontstoken en werkte de verdoving niet... Ik heb daar de hele boel bij elkaar gegiild. Nou zij de lolbroek dat ik ditzelfde probleem zou hebben aan de andere kant. Maar je begrijpt dat ik daar dus nooit meer heen ga..... niet met drugs, niet met psychische hulp en niet met medicijnen. Ik ben vastbesloten. De pijn was verschrikkelijk. Aangezien de verdoving boven , na 9 spuiten!!, nog niet werkte liep ik dus het ziekenhuis uit met een beurse wang, traanogen, helse na pijn van de behandeling en een nieuwe phobie. Weet wel dat ik waarschijnlijk een uitzondering ben :P Ik probeer niemand bang te maken!

Is er iemand die weet hoe ik een narcose behandeling kan krijgen? Wie moet ik bellen om het balletje te laten rollen? De vergoeding is voor mij van latere zorg, maar dit nooit meer. Alvast bedankt voor de reacties.

Groet Jordy
JMMulders

googlen op narcosetandarts. Of moet het echt door een kaakchirug gedaan worden? Krijgt een gewone tandarts ze er niet uit onder narcose? Afschuwelijk verhaal trouwens, wat je is overkomen. Ik leef met je mee!


Bedankt! Ik moet per sé naar de kaakchirurg voor de onderste twee omdat deze nog maar 10% door zijn. Het boren/breken/bikken en trekken voelde ik niets van gelukkig. Ik dacht nog; O ik heb me aan zitten stellen..... Bij mij gaat het om supermakkelijk te trekken verstandskiezen maar ze zijn dus ontstoken. Daarbij trekt mijn tandarts zelf geen kiezen naar eigen zeggen. Ik bel morgen eerst de huisarts maar eens. Thx voor je reply!
ma, 02/04/2013 - 19:44 Permalink
glimglom

Volgens mij is het in dit land niet mogelijk om een afd. kaakchirurgie te bellen en te vragen om verstandskiezenverwijdering onder narcose. Daar zul je wel een verwijzing voor nodig hebben, en als je het vergoed wilt krijgen moet je dan ook nog zo'n traject doorlopen waarbij aangetoond wordt dat je zó angstig bent, dat dat een narcose rechtvaardigt.

Misschien is er een tandheelkundig centrum wat ook dergelijke chirurgische verrichtingen doet? Ik zou eens rond gaan bellen. Als financiën niet je grootste probleem zijn, kun je de narcose wellicht zelf betalen. Mij kostte dat ca. 550 euro.

Jij bent nog jong en als je door dit soort ongein zo angstig zou worden dat je misschien helemaal nooit meer naar een tandarts durft, ben je verder van huis. Ik spreek uit ervaring.

Ik moet altijd denken aan mijn huisdieren. Als die iets mankeren aan het gebit, gaan ze zonder mankeren onder narcose. Dat kan niet anders, want ze bijten hè? Ze laten zich tandheelkundige behandelingen niet welgevallen door netjes hun bekken open te doen en te houden. En gelijk hebben ze. Bij mensen zou het ook zo moeten (kunnen). Zonder al dat gedoe van aanvragen ........
En zeker als je het gewoon zelf wilt/kunt betalen.
di, 02/05/2013 - 09:07 Permalink
deJongh87

Zelf heb ik ook een gigantische angst voor tandartsen e.d.
Onlangs heb ik een kies laten trekken waar een ontsteking in zat, de tandarts was begrijpend en 'aaide' naar eigen zeggen alleen nog maar met de tang. Terug naar huis met Amoxcilline kuurtje mee. Nadien is de kies zonder moeite (en met extra verdoving) verwijderd.
Echter mijn verstandskies linksonder, die overigens horizontaal ligt, moet nog.

Een afspraak gemaakt bij de kaakchirurg met goede moed, maar nu (4 dagen te voren) tóch maar gebeld dat ik plaatselijke verdoving niet zie zitten, mede dankzij de nachtmerries en alles die ik er gratis bij kreeg, en gevraagd of narcose ook een optie is. De assistente aan de telefoon meldde mij dat het geen enkel probleem is en dat komende afspraak nu omgezet is in een consult afspraak om narcose e.d. te bespreken.

Met angst is het dus WEL mogelijk om narcose te vragen bij een kaakchirurg, tenzij het bij bepaalde ziekenhuizen anders is. Het betreft hier het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen
vr, 03/22/2013 - 11:32 Permalink