4 berichten / 0 nieuw
#1
Kaakchirurg onder algehele narcose
door Cy ma, 04/05/2004 - 09:43

Hallo allemaal,

Aangezien ik echt verschrikkelijk bang ben voor de tandarts, laat staan kaakchirurg, ben ik op zoek naar een kaakchirurg waar ik mezelf onder algehele narcose kan laten behandelen.
Ik laat mijzelf altijd helpen door tandarts Schuite in Rotterdam omdat hij alles onder narcose doet. Echter, nu heb ik een probleem. Mijn onderste verstandkiezen liggen dwars en kunnen dus niet doorkomen. Ong 10 jaar geleden heb ik er 1 laten trekken door de kaakchirurg maar dat doe ik dus nooit meer! De pijn die ik toen heb gehad was niet te beschrijven. Nu krijg ik wat last van de andere kies dus is het tijd om er wat aan te laten doen. Tandarts Schuite durft deze kies niet te trekken en adviseerde mij om naar een kaakchirurg te gaan. Ik durf alleen niet naar de kaakchirurg....
Weet iemand een kaakchirurg die mij onder algehele narcose wil behandelen? Maakt niet uit waar en hoeveel het kost.

Met vriendelijke groet,

Cy

Cy
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 04/05/2004 - 02:00
door thané do, 04/08/2004 - 14:31

Hallo cy,

een jaar of 2 geleden was het mijn beurt om de verstandskiezen te laten trekken. Mijn vriend heeft toen de afspraak gemaakt en ik heb zeker 2 weken gehuild en niet geslapen. De tandarts vertelde zelfs dat het hele kleine wortels waren en dat hij ze er makkelijk zelf uit kon halen. Op de dag van de afspraak ben ik gegaan maar stond ook net zo snel weer buiten te huilen en te gillen dat ik het echt niet liet doen. Ik ben toen zo aan het zeuren gegaan dat de tandarts, die heel veel begrip heeft voor mijn angst, er zelf voor heeft gezorgt dat ik voor een dagopname naar het ziekenhuis kon om ze er onder narcose uit te laten halen, Een groot deel moest ik toen zelf betalen maar op dat moment kon me dat niet zoveel schelen. Ik ben echt blij dat het op die manier kon en ook met wat hulp van m'n tandarts..... ben ik hem toch nog ergens dankbaar voor.
Hoop dat het bij jou ook kan. Laat je het weten.

liefs thané

thané
Offline
Laatst gezien: 12 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 03/16/2004 - 01:00
door Cy do, 04/08/2004 - 21:10

Hoi Thane

Allereerst bedankt voor je reactie. Vandaag ben ik wederom naar Tandarts Schuite gegaan in Rotterdam om beide verstandskiezen boven te laten trekken onder algehele narcose. Die 2 kiezen waren namelijk wel "normaal". Ik heb hem gesmeekt om mijn moeilijke verstandskies onder ook te trekken maar hij vond het dus veels te riskant om dat te doen. Wel had hij een andere oplossing voor me. De achterste kies net voor mijn verstandskies was ook niet al te best dus hij heeft die ook getrokken zodat de verstandkies nu dus geen druk uitoefend op mn onderste rij kiezen en heeft hij de ontsteking (die tussen de verstandskies en de achterste kies zat) ook verwijderd. In totaal dus 3 kiezen. Ben nu net thuis en sterf echt van de pijn maar dat kan ik wel hebben...het is immer pijn die overgaat..:smile:
Nu is het alleen maar hopen dat die verstandskies gewoon gaat doorkomen op de plek waar dus eerst de achterste kies zat.... Enniewee, ik heb nu dus vrijwel alle kaakchirurgen aangeschreven en mn situatie uitgelegd. Ben benieuwd of ik snel een reactie krijg. Als ik niks hoor, dan ga ik ze echt allemaal persoonlijk af. Klein gelukje in mijn geval: Mijn halve familie werkt in ziekenhuizen in en omgeving rotterdam dus misschien kunnen die in het ergste geval nog iets bewerkstelligen.

De tandarts vertelde kmij ook dat de meeste kaakchirurgen geen echte problemen hebben met algehele narcose in mijn situatie omdat het simpelweg gewoon een te moeilijke kies is.

Maar misschien is het dus niet meer nodig..laten we dat maar hopen.

Ik ben nooit bang voor de tandarts geweest en ben altijd trouw gegaan.( ik heb dus ook een puntgaaf gebit) maar sinds die ene keer dat ik die andere verstandskies liet trekken, is alles veranderd. Sinds die tijd ben ik zo ongelofelijk bang, dat ik alles (zelfs gaatjes) onder narcose laat doen.

Ik zal even de situatie uitleggen waarom het zoveel pijn heeft gedaan destijds...Niet echt fijn om te lezen maar zo schrijf ik het een beetje van mij af:

Destijd, ik was toen een jaar of 27, ging mn VK dus ontsteken. Ongeveer een half jaar mee rondgelopen maar uiteindelijk was het zo ontstoken dat ik een hele bal had. Alles deed pijn: mn oren, neus, tranende ogen, koppijn, concentratie stoornissen en agressief. Ik dus naar de kaakchirurg in het ijsselland ziekenhuis te Rotterdam. Nadat ik 11!! verdovingen rondom de kies had gekregen( was overigens ook verschrikkelijk pijn deed) moest ik op een tafel liggen met een doek over mij heen met alleen een gat boven mijn mond. Nadat ik daar dus 20 minuten had gelegen was mn moed op en wilde ik weggaan maar net op dat moment kwam de assistente binnen. " Ho HO" zei ze..wat gaan we doen? Nou, weggaan, zei ik maar ik liet me ompraten en ging weer liggen. Op dat moment kwam de kaakchirug binnen. Hij stelde zich helemaal niet voor en omdat ik dus niks kon zien, wist ik niet wanneer hij ging beginnen. Opeens voelde ik een waanzinnige pijn en schrok ik en bewoog mijn hoofd. " stilliggen" zei hij nors...omdat je bewoog heb ik een snee gemaakt tot je hoektand, nu moet ik je extra hechten.
Toen ging ik finaal door het geluid. Omdat ik nog steeds zoveel pijn had, besloot hij om mij nog eens 7! verdovingsprikken te geven. Hielp echter helemaal niks...het was gewoon te erg ontstoken. Vervolgens heeft hij de kies in stukken geboord en deze stuk voor stuk getrokken.
DIT WAS ECHT ZEEEER PIJNLIJK.

Toen hij klaar was en het doek weg haalde, heb ik de hele kamer verbouwd in mijn angst, woede en pijn. Dit is totaal niet de persoon die ik ben maar ik was helemaal buiten zinnen door de pijn. Hij was zo onsympathiek, dat ik mijzelf afvraag waarom hij ooit kaakchirurg is geworden.

Ik heb echt weken last gehad en met zware koorts op bed gelegen voor een week.

Dat was het wel in een notedop. Niet echt leuk dus. Wat dat betreft kan ik echt iedereen tandarts Schuite in Rotterdam adviseren. Je voelt echt helemaal niks en ze zijn echt supervriendelijk!

3 hoeraatjes voor tandarts Schuite!!!

Als ik een kaakchirurg heb gevonden die mij onder narcose wil behandelen dan laat ik dat hier op dit forum direct weten zodat andere mensen die net zo bang zijn als ik hier wat aan hebben.

Met vriendelijke groet,

Cy

Cy
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 04/05/2004 - 02:00
door Hannez ma, 01/29/2007 - 14:05

Ik heb 5 jaar geleden mijn verstandkiezen laten uitsnijden in Rijnstaten. Daar heeft de tantarts zijn werk gedaan (onder narcose) en de kaakcirurg zijn gedeelte. Ik moest wel een deel zelf betalen maar dat was geen probleem.

Nu 15 feb 2007 heb ik weer een afspraak in het rijnstaten omdat er 3 kiezen getrokken moeten worden en nog wat boren / oppoetsen.
Ik laat alles weer onder narcose doen maar ben weer erug gespannen.

gr hannez

Hannez
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 07/19/2004 - 14:31