jaja ook ik ben na 6 jaar weer heen geweest

Author:
agnesje
Posted:
zo, 11/29/2009 - 19:48
ik kan wel met heel veel trots nu zeggen dat ook ik, als onzettende angsthaas naar de tandarts ben geweest. na 6 jaar om precies te zijn en het viel onwijs mee!!! na 4 kiezen te hebben getrokken, 2 kleine gaatjes te hebben geboord, 4 grote gaten geboord, 1 wkb en wat tandsteen verwijderd en wat cosmetische dingen hier en daar ben ik helemaal klaar :smt003 alles viel reuze mee! super tandarts en bijna niks vernomen van de behandelingen :D

dus voor de angsthaasjes onder ons.. neem echt die stap om naar de tandarts toe te gaan want een mooi gebit is heel wat waard!!
pfff26

hoi hoi

wow wat ebn ik jaloers op jou. Ik ben nu denk ik ook 5 jaar niet geweest en ben zo vreselijk bang. Ik heb geen gebitsklachten weetw el dat ik 1 gat heb in een kies en heb veel aanslag op me ondergebit door roken en koffie denk ik.
Ik had mijn man beloofd dat ik na me bevalling echt heen zou gaan. helaas kreeg ik een post natale depressie dus had weer een smoes om niet heen te gaan. nu is alles achter de rug en moet ik dus nu echt! mijn man en dochter moeten 11 dec naar de tandarts.. ik dus ook! maar ben zoooo bang.. heb in het weekend echt gehuild van angst. snap het niet! waarom ben ik nouz o bang? het is maar even vervelend! het si zo voorbij! dus waar maak ik me nou zo druk om?

als ik eraan denk begin ik te trillen krijg ik hoofdpijn en me maag draait zich om! ik weet dat ik moet!! maar pffff wat zie ik er tegen op! hoe heb jij de stap kunnen zetten?

liefs
ma, 11/30/2009 - 11:15 Permalink
agnesje

tjonge wat vervelend allemaal :(

tja je moet een keer naar de tandarts he :-? maar ik weet precies hoe je je voelt hoor ! als iemand het woord tandarts al zei ging ik naar boven op mijn kamer, gewoon pure angst..
ik heb ontzettend veel afgespeurd op internet naar de juiste tandarts en bij deze had ik echt er een goed gevoel bij :D ik heb voor mezelf de knoop een keer door gehakt want durfde niet meer te lachen of te praten (had namelijk voor ook een kapotte tand :oops: ) op een gegeven moment was ik het zat en moest en zal het gebeuren, dus heb mezelf echt 10 schoppen onder de kont gegeven om die stap te zetten :P de angst wat ik had voor de tandarts ging echt puur om de verdoving want die kreeg ik niet bij mijn vorige en de pijn.

weet je waar je precies bang voor bent? misschien helpt het om een beetje de oorzaak er van te weten??
praat er anders een goed met je man over .. hij kan je er denk ik erg goed in steunen :D

als ik jouw was zou ik echt 11 dec naar de tandarts gaan en hem het probleem uit leggen waar je meezit, hij kan daar op inspelen en kan misschien zo wat angst van je wegnemen :)

geloof mij als ze voor 3 maand terug tegen mij zeiden dat ik naar de tandarts moest was ik gek geworden maar het valt allemaal zo reuze mee !! :D ik zal het echt doen!!

heel veel succes!!! :D
ma, 11/30/2009 - 19:36 Permalink
pfff26

hoi hoi

bedankt voor je lieve geruststellend berichtje..

waar ben ik bang voor..

1) dat hij met het haakje iets raakt wat zenuwpijn geeft..
2) dat ik ondanks verdoving toch nog pijn heb (vaak gebeurd bij oude tandarts)
3) dat ik de rekening niet kan betalen :smt010
4) tja en dat ik nu nadat ik 5 jaar niet ben geweest (stom natuurlijk) meer moet laten doen.
5) mijn oude tandarts sprak noooooooit heb me dus nooit echt prettig gevoelt!

ik schaam me helemaal niet dat is wel weer een voordeel.

je ziet het ik zie beren op de weg die er misschien niet eens zijn..

ik heb dus helemaal geen klachten ik heb 1 kies die wat holler lijkt maar verder geen pijnklachten.. maar of dit betekend dat ik geen gaatjes heb? geen idee.. heb geen klachten met zoet ofzo.. wel rond me hormoonwisselingen gevoelige tandhalsen.
maar dat is onder invloed van te weinig progesteron daar word ik nu voor behandeld (gevolg ook van postnatale depressie:tekkort aan progestereon)

waarom ben jij nu niet (minder) bang? als je een gaatje heb en een verdoving krijgt! voel je dan ECHT niks meer? en kreeg je je behandeling gewoon vergoed? omdat je zo lang niet bent geweest?
ma, 11/30/2009 - 22:13 Permalink
agnesje

waarom ik nu niet meer bang ben? omdat ik een tandarts nu heb waar ik voor 100 % op kan vertrouwen :D en dat geeft een goed gevoel en ik kreeg wel alles vergoed want ben sowieso nog onder de 22 dus dat scheelde gewoon een hoop :)
misschien kun je eens met je verzekering erover bellen..? die kunnen je denk ik precies vertellen waar je voor verzekerd bent en hoe.
en die gaatjes boren voel je echt niets van! daar was ik ook enorm bang voor maar met een goede vedoving voel je misschien wat getril maar pijn, absoluut niet :)
en ik neem niet aan dat ze met een haakje niet in een kapotte kies gaan :smt011 misschien zo wat tussen de gezonde tanden maar meer denk ik niet hoor hebben ze bij mij ook niet gedaan :D

anders probeer eerst eens een intake gesprek met de tandarts te doen. en heb het er gewoon goed met hem over waar je bang voor bent en dat hij gewoon gaat kijken naar je gebit en niet direct begint te boren enz dat kan je een hoop geruststellen misschien?

en is de tandarts waar je nu heen gaat een angsttandarts?? wat dat kan ook fijn zijn :D
di, 12/01/2009 - 09:19 Permalink
pfff26

hoi hoi

met jou berichtje krijg ik wel weer hoop dat het goed gaat komen! stelt me toch wel iets gerust! bedankt!!

toen ik zwanger was van de tweede ben ik mee naar de nieuwe tandarts geweest een hele lieve man stond daar toch te huilen joh niet normaal! hij was heel vriendelijk dus toen ik weg ging (ben alleen binnen geweest) had ik wel het gevoel wat een lieve man.. dus daar heb ik op zich vertrouwen in..

het is de angst voor het onbekende denk ik! ik ben al 5 jaar niet geweest en had gewoon geen leuke tandarts, volgens mij kon hij niet praten ofzo :lol: hij zei nooooooit wat! ik ben iemand die zich op ze gemak moet voelen bij iemand.. een echt egvoels mens..

Maar goed ik moet heen de 11de moet voor me dochter en heb het me man beloofd..
maar pffff wat zie ik er tegenop! hoe langer ik erover na denk hoe dudielijker het word waar ik bang voor ben..
de dingen die jij aangaf zei me man ook! dus ik moet het maar van jullie aannemen..

zijn alle gaatjes gelijk gevult bij jou? en zit jij bij een gewone tandarts? of heb je narcose gehad tijdens behandeling, je schreef dat je bijna niks heb gemerkt!
di, 12/01/2009 - 09:52 Permalink
agnesje

ik had dat ook wel een beetje hoor na zo n tijd niet meer te zijn geweest en niet weten wat je te wachten staat :( maar ik heb het allemaal over me heen laten komen en telkens als ik er weer weg kwam was ik enorm trots op mezelf ook al was ik niet zo bang meer.
probeer gewoon je verstand op 0 te zetten en gewoon ervoor gaan. ik durf met hand op mijn hart te zeggen dat het allemaal reuze mee valt :D
over de schade moet je niet teveel over nadenken. een klein gaatje is ook zo weer klaar :wink:
ik ben naar een gewone tandarts geweest en ga nu nognaar dezelfde man toe, moet ook niet denken om nu een andere te krijgen :P de gaatjes zijn niet allemaal in 1 keer gedaan maar in gedeeltes. telkens een stuk en dat is wel fijn.
en ik heb er ook helemaal niks van gemerkt :D zelfs wkb waar iedereen tegenop ziet zou ik zo weer doen als het nodig is :P
ik heb wel over de narcose tandarts nagedacht alleen de vraag waar ik maar mee bleef zitten was dat mocht je iets krijgen bijv een afgebroken kies dan zal je weer onder narcose moeten. de angst neem je dan niet weg. vandaar dat ik voor een gewone tandarts heb gekozen :D
di, 12/01/2009 - 20:22 Permalink
pfff26

hoi hoi

bedankt voor je berichtje weer! erg lief.. ik hoop dat je gelijk heb! ik heb ook echt zo iets ik moet de confrontatie aan gaan. ik kan het! heb al zoveel overwonnen dit moet ik ook kunnen. en tja heb geen keus.

ik begrijp dat je een wkb heb gehad.. waarom kreeg je die? wat waren je klachten?

hoe vaak moet jij nu naar de tandarts?

brrrrr

liefs
wo, 12/02/2009 - 10:35 Permalink
agnesje

heey

dit lukt je vast en zeker ook!! gewoon goed alles bespreken met je tandarts waar je bang voor bent enz en dan gaat het helemaal goed komen!!!

klopt ik heb een wkb wegens een kapotte tand :P klachten waren er niet echt wel gevoelig en steeds bang dat hij me af zou knappen zo kapot was die :oops:

ik ben gelukkig voor nu eerst klaar :D moet straks weer voor half jaarlijks controle heen en dan kijken of het nog goed is. :smt001 2 tanden is nog niet zeker of daarvan de zenuw het houd en door verkleuringen konden nog gaatjes ontstaan maar dan zien we dan wel weer. maakt me nu eigenlijk niet veel meer uit :D
wo, 12/02/2009 - 12:29 Permalink
agnesje

haha nou zo stoer was ik ook niet hoor anders had ik wel eerder heen gegaan :smt003
nu ben ik niet bang meer, het is me allemaal zo meegevallen..
had echt zoiets van is dit alles :-? ??
maar moet echt niet aan een andere tandarts denken zo n scheiterd ben ik dan wel weer :oops: :P

houd je me deze week even op de hoogte hoe het gaat?? 11 dec moet je heen he??
wo, 12/02/2009 - 19:56 Permalink
agnesje

haha nou zo stoer was ik ook niet hoor anders had ik wel eerder heen gegaan :smt003
nu ben ik niet bang meer, het is me allemaal zo meegevallen..
had echt zoiets van is dit alles :-? ??
maar moet echt niet aan een andere tandarts denken zo n scheiterd ben ik dan wel weer :oops: :P

houd je me deze week even op de hoogte hoe het gaat?? 11 dec moet je heen he??
wo, 12/02/2009 - 19:57 Permalink
pfff26

ja ik vindt je wel stoer :smt003 jij bent geweest en je angst overwonnen..

brr ja ik moet 11 december (ga liever nu dan heb ik het maar gehad)

gister me gebit is bekeken zag ik op een kies 3 grijze/zwarte puntjes zegt me man ja dat is denk wel een gaatje :(
gek dat ik daar dus helemaal geen last van heb... ik zei je dat ik me niet schaamde voor me gebit dat dat me angst niet is.. maar als het echt 3 gaatjes zijn heb ik er straks misschie wel 20 nou reken maar d at ik me dan schaam en flink baal.. het is me eigen domme schuld natuurlijk..

hoeveel gaatjes had jij na 6 jaar? ik heb dus 1 kies die helemaal intakt is geen brokken eraf ofzo maar er zit wel een diepe ruimte (hol) hoop niet dat dit een wkb gaat worden...

het ene moment denk ik kom maar op kan het aan geen probleem en dan denk ik mag ik nu? en zo een aantal uur later sta ik te trillen als een rietje,

ga ermee naar ebd en word ermee wakker me man zegt je moet er niet zo veel mee bezig zijn! hahah grappig denk ik dan...kon dat maar. het gekke is als ik de 11de moet en er is iets dan hoop ik wel dat hij iets gaat doen.. dan heb ik het gehad.. als ik dan weer een maand later terug moet komen zit ik alsnog in de stress, denk dat ik gewoon een positieve ervaring nodig heb

liefs
do, 12/03/2009 - 07:52 Permalink