intramurale praktijk

Author:
Drahcir
Posted:
wo, 04/25/2007 - 00:51
Ik heb sterk het vermoeden dat ik een flinke zenuwonsteking te pakken heb. Ik loop hier nu al zo'n 2 maanden mee rond en aangezien ik zo'n angst heb voor alles wat met tanden te maken heeft, leek het mij wel een goed idee was om gewoon te wachten tot het vanzelf over zou gaan. Maar ik zit nu al zo'n 2 weken op een punt dat het me iets te ver gaat en dat ik er graag geholpen zou willen worden. Maar zoals eerder gezegd is een ''gewone'' tandarts helaas zo goed als uitgesloten. Het is niet dat ik bang ben voor de pijn maar het heeft te maken met ervaringen van vroeger waardoor ik al paniekaanvallen kan krijgen als ik slechts een tijdje mijn mond moet openhouden.(ik weet het, vreemd verhaal)Dus heb ik een afspraak gemaakt met de narcose tandarts. Maar helaas kreeg ik in de namiddag het bericht dat ik niet voor de behandeling in aanmerking kom daar ik te zwaar ben. :oops:
Er werd mij aangeraden contact op te nemen met een intramurale praktijk
voor algehele anesthesie. En nu is mijn vraag...

Was is een intramurale praktijk?? Ik kan dat namelijk nergens op google terugvinden!

Alvast bedankt!
Irfan

Gelukkig bestaat er naast google het woordenboek:

in·tra·mu·raal (bn.)
1 binnen de muren van een ziekenhuis of andere inrichting plaatshebbend

Ik denk dat ze bedoelen dat u een verwijzing moet krijgen voor een kaakchirurg van uw eigen tandarts of een centrum voor bijzondere tandheelkunde, die binnen het ziekenhuis gevestigd zijn. Zij werken in het ziekenhuis en hebben veel meer apparatuur en anesthesisten tot hun beschikking. Daar kunt u waarschijnlijk wel voor narcose (=algehele anesthesie) terecht.

Dus even naar uw eigen tandarts voor de verwijzing, deze weet wel waar u naar toe moet.

Succes en groet Irfan
wo, 04/25/2007 - 07:24 Permalink
femm


Dus even naar uw eigen tandarts voor de verwijzing, deze weet wel waar u naar toe moet.


Ik weet het niet zeker, maar denk dat dit voor drahcir geen optie is..anders was het waarschijnlijk niet zover gekomen

Zou zo'n verwijzing etc ook via een huisarts kunnen??

@drahcir Ik vind het trouwens heel vervelend voor je dat je zo bang bent dat je al 2 maanden met een ontsteking rondloopt..
Als je dit laat verhelpen, zorg dan dat je een traject ingaat. Dat je hulp krijgt voor de rest van je gebit, zodat dit je niet weer gebeurt..Eventueel onder narcose..zodat je weer helemaal gesaneerd bent.

Vervolgens lijkt het me verstandig om toch op zoek te gaan naar een tandarts om eerst maar eens mee te praten en om samen het traject aan te gaan.

Iemand waar je vertrouwen in kunt hebben en die jouw tempo aanhoud. Zodat je niet elke keer in deze situatie terecht komt. Hoe moeilijk dit ook op dit moment lijkt.. Er zal toch een lange termijn oplossing moeten komen..

Sterkte en succes..
Ik hoop dat je hierdoor komt.. en je kunt hier ook altijd praten over je angst.. Dat kan je zelfs helpen het te leren begrijpen.
Mensen zijn hier heel behulpzaam en geduldig.. er wilde zelfs iemand voor mij bellen..iemand die ik niet echt kende..kan je nagaan..

Groeten
Femke
wo, 04/25/2007 - 07:44 Permalink
dj

Hoihoi,

Soms verwijzen huisartsen wel door voor dit soort dingen (voor b.v. angst naar een CBT, voor bepaalde klachten in het mond/hoofdgebied naar een kaakchirurg) maar ik denk niet iedereen het er over eens is wie in welke gevallen nu moet verwijzen (en soms worden ze daar lichtelijk boos om :)). Mijn persoonlijke mening is dat daar niet heel moeilijk over gedaan moet worden o.a. omdat dat simpelweg niet strikt onder te verdelen is. Het is dus op zich te proberen daar met de huisarts een gesprek over te hebben, zeker als je daar een goede band mee hebt. Sommige zullen dat afhouden, maarja.

Een fijne gewone tandarts gewoon bij jou in de buurt is inderdaad iets wat wel veel voordelen heeft hoor drahcir! Heb je die eigenlijk nog wel? Ennuh, welke regio/gemeente zou je geinterresseerd zijn? Is er al wel iets aan diagnostiek gebeurd, betrekking hebbend op die pijnklachten (ofwel weet je al wat er aan de hand lijkt te zijn)?
wo, 04/25/2007 - 08:59 Permalink
Drahcir

Allemaal heel erg bedankt voor de snelle reacties! :smt002 Gelukkig heb ik vanacht voor het eerst weer helemaal geslapen en heb ik nu geen pijn. Wellicht dat m'n zenuw gestorven is? :smt003
Een tandarts heb ik inderdaad nog niet omdat ik hier(zwolle) nog maar een paar maanden woon. Op zich leek de huisarts mij wel erg vriendelijk dus ik zal het eens via hem proberen.
wo, 04/25/2007 - 12:22 Permalink
Drahcir

Ik ga d'r vanuit dan ik een zenuwonsteking heb,DJ. Maar de gehele rechterkant van mijn gezicht doet pijn dus misschien dat het in combinatie met nog iets anders is. Van een wortelpuntontsteking sta ik ook niet raar te kijken want ik heb precies op de plek onder mijn tand last. Ik slik nu ook paracetemol, diclofenac wat af en toe goed helpt. Maar is d'r niet wat sterkers?
wo, 04/25/2007 - 12:23 Permalink
Drahcir

Ah bedankt! Ik heb nog een vraag... Ik weet dat het mogelijk is dat ik mijn zenuw gewoon laat afsterven maar kan een wortelpuntontsteking ook vanzelf overgaan?
wo, 04/25/2007 - 13:01 Permalink
Irfan

Bij een wortelpuntontsteking onstaat er een gevecht bij het wortelpunt tussen bacterien en lichaamscellen. Daar krijg je pusvorming en dat leidt tot een abces, dat op zijn beurt drukopbouw geeft, gevolg veel pijn. Die druk kan vanzelf minder worden als de pus een weg naar buiten weet te vinden, een zogenaamde fistel, een puistje op het tandvlees met af en toe een vieze smaak in de mond. Dan is er een evenwicht tussen de bacterien en het lichaam. Er zijn genoeg mensen die rondlopen met zo'n ontsteking, alleen is de prognose van zo'n kies erg slecht.
Wanneer dat niet gebeurt, kan het abces veel groter worden, kan er infiltraat vorming optreden (dikke kaak) en kan resulteren in een logeabces. Dat is een bedreigende situatie, waarbij je ziek voelt, koorts etc en moet je opgenomen worden in het ziekenhuis.

Ik zou dat allemaal voor zijn en je zeker laten behandelen.

Succes en groet Irfan
wo, 04/25/2007 - 13:12 Permalink
Drahcir

Oke. Bedankt voor je hulp bij m'n vragen! Zit er nou sterk over te denken om gewoon m'n verstand op nul te zetten en morgen naar de angst-tandarts in zwolle te gaan. Je zult wel niet met een slok op mogen komen, he? :smt003
Ik zal heeeel goed poetsen voordat ik kom.
wo, 04/25/2007 - 16:34 Permalink
Drahcir

hihi..

Nou dat is een zeer gecompliceerd verhaal. Ik heb ooit eens wiet gerookt en dat is helemaal verkeerd gegaan. Ik heb sindsien een paar maanden paniek en angstaanvallen gehad. Deze kwamen bij mij altijd op als ik bij mijn mond ''stil ging staan'' Dus obsesief letten op mijn tong en tanden etc. etc. Ik heb geen flauw idee waarom ik daar nou precies angst/paniek aanvallen van kreeg maar ik ben daar toch wel een flinke tijd helemaal kapot van geweest. Maar dit is nu al zo'n 2 jaar geleden en ik heb d'r verder geen last meer van alleen heb ik nog wel een beetje angst voor de tandarts. Vandaar dus ook dat verstand op nul zetten want bij mij gaat het er gewoon om dat ik er niet stil bij moet gaan staan en er dus niet weer obsesief mee bezig moet zijn.
Ik hoop dat ik nu niet volslagen krankzinnig overkom :D
do, 04/26/2007 - 03:04 Permalink
femm

nee hoor je komt op mij niet krankzinnig over..

Die angst heeft zich gewoon ergens op gefocust en angst is nou eenmaal moeilijk te rationaliseren..
Ik hoop wel dat je binnenkort de stap zet.. want wegblijven maakt de angst wel groter...
angst voor het onbekende....
do, 04/26/2007 - 17:20 Permalink
Drahcir

Klopt. Hoe langer je d'r mee wacht des te meer druk er op komt te staan.
Wou vandaag naar de angsttandarts maar het schijnt dat als ik daar naar toe ga pas over 2 maanden geholpen kan worden. Dus het lijkt erop dat ik toch echt aan de gewone tandarts zal moeten. Maar ik heb vandaag en gister nog geen last gehad dus ik hoop nog steeds dat heel misschien mijn zenuw wel afgestorven is.
do, 04/26/2007 - 20:26 Permalink
Drahcir

Heb toch nog een andere praktijk gevonden waar ze onder narcose werken! In Kerkrade, volgende week woensdag moet ik daar naar toe. Ik heb wel een goed middel tegen de pijn gevonden, wat mij werd aangeraden door een medisch aangelegde moeder van een vriendin van mij. Magnesium. Zit calcium in en zou goed zijn voor tanden en botten maar blijkbaar werkt het dus ook tegen zenuwproblemen want die vriendin van mij slikt het tegen aangezichtspijn. Toch komt die tandarts woensdag niets te vroeg want ik begin nu aardig te bloeden als ik mijn tanden poets! Is dat heel erg?
do, 05/03/2007 - 14:27 Permalink