Ineens bang voor de tandarts.

Author:
djeena
Posted:
wo, 06/03/2015 - 20:01
Als je op mijn naam kijkt (djeena) zie je dat ik eerder berichten heb geplaatst. O.a. over een wortelkanaalbehandeling die niet goed ging. Nu kom ik al vanaf jongs af aan bij de tandarts. Maandag heb ik een afspraak bij de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling die al oud is en opnieuw gaat gebeuren. Omdat ik een slechte ervaring heb dat een wkb niet goed ging (ging door wortel heen) heb ik deze afspraak al een paar keer verzet. Ook omdat ik ziek was maar daarvoor ook al. Ik heb al heel wat laten doen om mijn gebit goed te houden en nog nooit een afspraak daarvoor afgezegd. Nu dus wel. Morgen kan ik deze nog afzeggen voor maandag maar zo blijf je aan de gang. Ineens een behoorlijke angst dus. Ik vertrouw mijn tandarts en ondanks deze fout heeft hij heel veel goed gedaan voor mijn gebit. Wat onrealistisch ineens deze angst, wie kan even tegen mij aanpraten s.v.p? Want als ik niet ga, ga ik mijn gebit verwaarlozen en dat heb ik in 40 jaar nog niet gedaan. Groet Djeena.
biancka

Hoe gaat het nu met je ?? Ben je uiteindelijk toch nog gegaan ?? Begrijp het hartstikke goed, hoor. Hier ook door een verpeste wkb (heel veel pijn tijdens behandeling) weer extreem angstig voor de tandarts. Mijn huidige tandarts heeft hier heel veel begrip voor maar ondanks dat zit een wkb bij mij er echt niet meer in.
zo, 06/07/2015 - 15:38 Permalink
Summer2508

Als antwoord op door djeena

Ik ben benieuwd hoe het nu gaat en of er ondertussen al een oplossing is. Heb je een angsttandarts overwogen? Wellicht kan hij/zij je van je angst afhelpen, als het door de angst niet lukt om de behandeling te voltooiien dan is de angst echt heftig. Ik vind het heel naar voor je, het is goed mogelijk dat de vorige wkb je nu angst inboezemt en dat daar je angst vandaan komt. Mocht het met de tandarts niet lukken heb je er dan over nagedacht om hier eens met een psycholoog over te praten? Er zijn echt veel psychologen / technieken die je van je angst af kunnen krijgen. Maar ik hoop dat dat niet nodig is en dat je ondertussen een geslaagde behandeling hebt gehad.
do, 12/03/2015 - 02:18 Permalink