ik wil naar een angsttandarts!!

Author:
Marrie
Posted:
di, 07/01/2003 - 21:12
Een aantal jaar geleden heb ik een wortelkanaalbehandeling ondergaan waarna ik uit angst wegbleef bij betreffende tandarts.
Nu heb ik de moed gehad om me aan te melden bij een andere tandarts in de hoop dat het misschien beter zou gaan als bij die vorige.
Gisteren ben ik geweest en ben na afloop minstens een uur nog overstuur geweest en ik heb alleen nog maar een controle gehad. Ik had gedacht stoerder te zijn maar het viel me behoorlijk tegen.

Nu lees ik hier en daar op het internet over angsttandartsen ik zou graag willen weten of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben. Wie weet zo'n angsttandarts te zitten in de omgeving van Leiden??

Ik hoor het dan namelijk graag!

MJ
nonna01

hoi!
ik weet er 1(angsttandarts)in amsterdam,heel veel geduld heeft die man!erg aardig(ben nog steeds bang als een klein kind maar deze man kan ik je wel aanraden!)de heer f.rietman in de bilderdijkstraat,tram 21 duurt 15 min!
succes!
ma, 08/04/2003 - 12:20 Permalink
ITS ME

Beste Marrie,

Heb zelf hetzelfde probleem (zie maar collum KINDERTANDBEULEN). Weet geen angsttandarts voor je (zoek h'm zelf ook, maar dan in de regio Utrecht).

Maar wat ik in mijn collum vergeten ben te melden is dat ik 12 jaar geleden bij de tandarts ben geweest, maar dan GEDROGEERD.

Heb het angstprobleem aan mijn huisarts verteld en vroeg hem om een kalmerend middeltje. Deze kreeg in ook op recept. Jammer genoeg weet ik niet meer wat hij mij toen gegeven heeft, maar het werkte wel! Was gewoon ietsje kalmer, en ik kon mezelf iets beter onder bedwang houden.

De huisarst moet wel rekening houden met het feit dat je misschien ook nog verdovingen krijgt van de tandarts! Ik kreeg die dag iets van twee verdovingen en dat in combinatie met de pillen was heeeellll... leuk (tja, hoe is het mogelijk). Na de behandeling was ik heel vrolijk en ik zag de gehele wereld voor een grote oliebol aan (gelukkig ging ik terug met de bus). Dus daarna ben je dan niet zo hyper meer. Ik hoop dat je iets aan deze tip hebt.

Vind het heeeeellll dapper van je dat je toch gegaan bent. Blijf die angsttandarts zoeken (schiet me nu te binnen, misschien kan je ziekenfondsverzekering jou (en mij) wel helpen aan goede angsttandarts-adressen). En geef niet op! Je tanden hebben jou nodig, en jij je tanden. (Man, nu moet ikzelf ook nog zo dapper zijn om te gaan. Nou, dan maar met wat pillen)

Groetjes met een glimlach,

Its me.
vr, 08/15/2003 - 22:04 Permalink
Excuus Truus

In Rotterdam heb je stichting De Bijter. Ben ik ook ooit geweest, doen vooral verstandelijk gehandicapten.
Voor deze tandartsen heb je wel een verwijsbrief van je eigen tandarts of huisarts nodig. Daarna is er de lange wachtlijst. Maar eventueel geven ze je een roesje...
ma, 08/25/2003 - 15:12 Permalink