Ik was ook een angsthaas

Author:
Ganymedes
Posted:
zo, 03/30/2003 - 19:51
Om te beginnen ben ik ontzettend blij en dankbaar voor deze site!! Het was voor mij zeker een ontzettende stimulans om met mijn angst voor de tandarts om te gaan (te overwinnen vind ik nog een te groot woord). Ik herken me ontzettend in al deze verhalen op deze site.

Zelf ben ik ongeveer zo'n tien jaar niet naar de tandarts geweest. Hiervoor zijn diverse redenen aan te wijzen. In het begin angst voor de tandarts, en later was ik bang voor commentaar van de tandarts aangezien ik zo'n lange tijd niet was geweest. In zo'n soort preek had ik allerminst zin, met als gevolg dat ik het weer ging uitstellen en ik uiteindelijk in een soort vicueuze cirkel terecht was gekomen. Deze cirkel is mede door deze site alsmede een afgebroken kies doorbroken. Deze kies brak af in afgelopen november. Ik baalde hier zo ontzettend van dat ik er uiteindelijk echt genoeg van had en "Kerkrade" heb gebeld voor een afspraak.

Twee weken later kon ik terecht voor een afspraak. Ik wist niet zeker of ik al dan niet onder narcose behandeld zou willen worden, maar ik wist wel zeker dat Kerkrade ervaring had met angstige cliënten en verwaarloosde gebitten. Ik was ontzettend zenuwachtig voor mijn afspraak en keek er erg tegen op. Gelukkig had ik een echt heel aardige en vriendelijke tandarts in Kerkrade. Hij was absoluut niet veroordelend of zo. Het behandelplan gaf aan dat een hele sanering me zo'n EUR 600,= zou kosten en als ik daarbij nog een brug wou (ter vervanging van de afgebroken kies) zou ik zo'n EUR 2.000 kwijt zijn. De tandarts gaf me zo'n vertrouwd gevoel dat ik toch maar afzag van de narcose. Hij dacht inclusief brug zo'n vier tot vijf sessies nodig te hebben. Meteen de eerste behandeling heeft hij ook zo'n tien jaar tandsteen verwijderd. Toen ik na afloop in de spiegel mijn gebit zag, schrok ik echt. Het was echt opgeknapt alleen al door het verwijderen van tandsteen. Je zag de "spleten" tussen mijn tanden weer.

Nadien heb ik nog zo'n vijf sessies bij de tandarts doorgebracht. Hij is in december begonnen en in maart was ik klaar. Elke keer weer was ik zenuwachtig, maar deze site heeft me er werkelijk doorheen gesleept. Vooral hetgeen Moon hier gezegd heeft. Elke keer weer was ik inderdaad trots om naar de tandarts te kunnen gaan en iets te doen wat ik zo lang had uitgesteld. Uiteindelijk is mijn gebit gesaneerd. Een aantal vullingen zijn vervangen, het restant van een kies is getrokken en ik heb een brug gekregen.

Lieve mensen ik ben zo gelukkig dat ik dit heb gedaan. Ik durf weer vrij uit te lachen en mijn tanden te laten zien. Bij elke vergadering of samenkomst van mensen ben ik me ervan bewust dat ik mijn tanden kan laten zien en ik ben echt ontzettend blij dat ik dit gedaan heb. Het was deze EUR 2.000, de opgenomen vrije dagen, de vele kilometers (Kerade is niet naast de deur) dubbel en dwars waard!
Angsthaasje

Deze site helpt mij nu heel erg om te orienteren wat ik nu eigenlijk met mijn angsten wil en hoe ik de behandeling van mijn verstandskies ga aanpakken. Ik ben ook heel blij dat deze site bestaat, al ken ik het pas sinds donderdag. Ik lees op het moment graag ervaringen van anderen zodat ik een duidelijk beeld krijg van bv Kerkrade.
Rekenen ze in Kerkrade meer dan bij een gewone tandarts met behandelen? En vergoed mijn verzekering net zoveel als bij een gewone tandarts?
zo, 03/30/2003 - 20:00 Permalink
Ank

of ze meer berekenen weet ik niet maar mijn verzekering betaalt alles terug behalve de narcose maar daar ga ik nog achteraan. in een ziekenhuis wordt die namelijk wel vergoedt en als je in kerkrade gaat niet, en dat vind ik niet kloppen.
zo, 03/30/2003 - 20:45 Permalink