Ik voel me geweldig!!!

Author:
pietjepuk96
Posted:
vr, 08/08/2003 - 15:09
Hoi allemaal!

Ik ben er ook zo 1 die vroeger niet zulke leuke tandarts ervaringen heeft gehad, als 11/12 jarig jongetje. Lekker boren (diep!) zonder verdoving enzo, geen begeleiding of iets wat er ook maar op leek, zeer bang geworden (janken, krijssen en weigeren naar de tandarts mee te gaan...) en daardoor ben ik de afgelopen 9 jaar helemaal niet meer bij een tandarts geweest.

Na aandringen van familie en vriendin heb ik met knikkende knieën toch een afspraak gemaakt bij de tandarts, bij wie ik gelukkig nog steeds stond ingeschreven. (Er is bij ons in de buurt dus wel een heftig tandartsen tekort, dus daar had ik dan wel mazzel mee.)

De eerste afspraak was afgrijselijk. Ik ben expres alleen gegaan, maar ik heb mezelf erheen moeten slaan, en heb ten slotte toch durven aanbellen. De assistente had me zien staan voor de deur, maar heeft rustig gewacht totdat ik zelf aanbeldde, en me toen pas binnengelaten.

Die afspraak was nu anderhalve maand geleden, en ben sindsdien al 5 keer geweest! 'K heb zo'n beetje alles gehad, 4 kiezen getrokken, een zenuwbehandeling aan een voortand, boren, polijsten, vullen, noem het maar op. En weet je? Ik heb er niets van gevoeld! :roll:

Mijn tandarts kan schijnbaar erg goed omgaan met die naald. Voorbeeldje:

Voor de zenuwbehandeling aan m'n voortand, moest 'ie een verdoving zetten tussen die tand en m'n lip aan de voorkant. Ik had tijdens het prikken het idee dat die naald er langs m'n neus weer uit zou komen! :grin: Maar pijn? Helemaal niks...

En weet je wat? Ik ben voor geen enkele behandeling meer bang. De laatste keer was ik zo relaxed dat ik bijna in slaap gevallen ben op die stoel! En ik ga nu graag zelfs, want ik realiseer me nu pas wat voor effect het heeft op je aangezicht als je bijvoorbeeld een hele hoektand mist, of dat je maar een klein gedeelte van je gebit nog maar kan gebruiken om te kauwen... :sad:

En je moest eens weten hoe fijn het is om een lekkere biefstuk weer met heel je gebit te kunnen kauwen! :grin:

21 augustus moet ik nog wel naar de kaakchirurg, om 2 overgebleven wortels eruit te laten halen. Ik weet nu al dat ik die dag fluitend naar het ziekenhuis loop, en er net zo fluitend weer vandaan kom, omdat ik weet dat ik het voor m'n eigen goed doe.

Ik heb dit alles wel gedeeltelijk te danken aan m'n familie en speciaal m'n vriendin, die me hier doorheen gesleept heeft, en me nog steeds steunen door dik en dun.

Voor degene die in dezelfde situatie zitten, zoek zoveel mogelijk steun, maak het je zo confortabel mogelijk, het maakt niet uit wat, maar doe het gewoon. Bel die tandarts en maak een afspraak! Als je maar bedenkt dat je jezelf daarna geweldig trots voelt! Niet alleen omdat je het hebt aangedurft, maar ook omdat je met de technieken van tegenwoordig weer een mooie smile kan krijgen! :grin:

Ik hoop dat ik mijn lotgenoten hiermee wat moed heb aangepraat...

Met vriendelijke groeten,

Hans
Pisces

sluit ik me helemaal bij aan, Moon. Dit soort verhalen geeft de burger moed :smile:

Hartstikke goed van je, Pietje Puk


groetjes, Pisces
za, 08/09/2003 - 13:29 Permalink
Willy

Had ik ook vroeger. Echt een kl*te tandarts. Ik ging altijd samen met mijn ouder broer, omdat ik bang was datik op 6 jarige leeftijd, alle boren en tangen in de reet van mijn tandarts wou plaatsen. ( sorry voor de taal, ben nog steeds kwaad op die vent ! )
In die tijd had ik problemen met mijn groei, ten koste van mijn tanden. ( het zag er echt niet uit !
Ben daar weggegaan en 11 jaar niet meer geweest. totdat ik 8 jaar geleden een Chinese tandarts vondt in de buurt. Maar die nam geen patienten meer aan. Toen de tandarts begreep wat er bij mij aan de hand was heeft hij mij geholpen. Ik ga er nu graag naar toe. Nu heb ik twee kronen ( komen er nog meer ) laten zetten. Alleen is nu dat er een cieste ziet. en die moest ik laten verwijderen door een kleine chirurgische ingreep van een kwartiertje. Nu blijkt dat het toch wat meer aan de hand is, en nu moet ik wachten op een "Opname in het ziekenhuis". Onder algehele narcose wordt er geprobeert om het te herstellen/
Nog nooit een echte operatie gehad in mijn leven. Ben nu al zenuwachtig voor die dag en de pijnlijke dagen erna. Maar eens moet je dat ook meemaken.
do, 08/14/2003 - 22:38 Permalink
pietjepuk96

Hmmm, ik ben alleen nog maar gesaneerd. Na m'n vakantie in september komt de opbouw pas.

Alvast veel suc6 in het zieken huis Willy!

Groetjes,

Hans
zo, 08/17/2003 - 02:27 Permalink
pietjepuk96

Ik mis nu mijn rechterhoektand. Deze is ooit afgebroken, en er zit nu alleen nog een wortel, en een heel klein stukje tand wat nog boven het tandvlees uitkomt.

Mijn plan is om op deze plek (mits mogelijk natuurlijk) een implantaat te laten zetten.

Vanwaar de vraag trouwens? :wink:

Gr,

Hans
ma, 08/18/2003 - 10:05 Permalink
Patty73

knap van je pietje puk.....
Ik MOET er ook egt wat aan doen blijf maar uitstellen, durf niet te lachen zonder hand ervoor want ik mis ook een hoektand (linksboven) en mijn voorste 2 tanden zijn aangetast net langs tandvlees 9zit egt gat in nu)
IK DURF NIET !!!!!!!!
Zal dat zometeen ook ff in mijn eigen bericht zetten. (ff updaten )
Ga zo door en keep us up te date !
groetjesssssssss
di, 08/19/2003 - 02:34 Permalink
pietjepuk96

Hey Patty73,

'k heb in je eigen thread ook al wat toegevoegd! :wink:

Ik moet vanmiddag naar de kaakchirurg! Heb wel een beetje vreemd gevoel in m'n buik, maar dat gaat wel over. Ik blijf tot 14:00 op m'n werk, en daarna moet ik naar het ziekenhuis. Ben benieuwd, weer een nieuwe ervaring erbij! :grin:

Ik laat jullie uiteraard weten hoe het is geweest.

Even voor de details, van 1-3 en 1-5 moeten de wortels (en andere overblijfsels) verwijderd worden. Hiervoor word een plaatselijke verdoving gezet, en een incisie gemaakt in het tandvlees, want er steekt bijna niets uit om een tang omheen te kunnen zetten.

Groetjes,

Hans
do, 08/21/2003 - 07:52 Permalink
pietjepuk96

Hoi allemaal!

Het is goed meegevallen, en heb op het moment alleen een beetje raar gevoel in m'n kaak, maar het doet geen pijn. :smile:

En ik ben in totaal denk ik een 20 minuten in het ziekenhuis geweest, van de deur inlopen, pasje maken, naar de polie kaakchirurgie in de kelder, aanmelden, foto maken, verdoven, wortels eruit gehaald, gaasje ertussen, tot aan het naar buiten gelopen.

De rest van de middag met een zak ijs tegen m'n wang aan gezeten, en nu heb ik nergens meer last van.

De verdoving was nog het ergste, die kaakchirurg was iets minder voorzichtig met die naald dan m'n eigen tandarts, maar ja. Dat duurde ook 2 seconden.

Nu ben ik helemaal gesaneerd!!! WOEHOE!! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Nou de opbouw nog na m'n vakantie...

Groetjes,

Hans
vr, 08/22/2003 - 09:05 Permalink