iemand ervaring met het middel Dormicum?

Author:
Michelle2015
Posted:
zo, 09/13/2015 - 20:40
Hoi ,

Ik moet morgen voor mijn 1e behandeling sinds een aantal jaartjes naar de angsttandarts.
Van te voren krijg ik het medicijn Dormicum, heeft iemand hier ervaring mee? Hoe voelde je je tijdens de behandeling?
Ik zie er ontzettend tegen op. :smt010

Hoop dat er wat ervaringen worden opgeschreven..

Dank je wel alvast

Groetjes Michelle
Summer2508

Ik heb wel ervaring met Dormicum, kreeg het laatst (voor niets eigenlijk) voor een operatie om rustig te worden. Zelf deed de werking bij mij weinig, maar ik had ook een hele lage dosering omdat het spierontspannend werkt en dat is bij mijn ziekte een contra-indicatie, daarbij heb ik een slaapstoornis welke ervoor zorgt dat Dormicum weinig doet.

Ik weet niet of je er zelf al iets over hebt opgezocht? Vanuit mijn studie kan ik je het volgende over het middel vertellen. Het werkt oa spierontspannend en het kan suf maken (het wordt soms ook wel bij operaties gegeven zodat je alvast een beetje slaperig wordt). Maar in jouw geval is denk ik belangrijker dat het angst vermindert, het wordt ook wel voorgeschreven bij extreme angst(stoornissen) en daar zal het bij jou ook voorgeschreven worden. Misschien in een lage dosering zodat je niet in slaap valt en nog terug naar huis kunt. Maar dat weet ik verder natuurlijk niet. Ik merkte wel toen ik Dormicum kreeg voor de operatie dat alles langs me heen ging en ik alles prima vond. ;-) In dat opzicht zorgt het ervoor dat alles je even niet zoveel doet.

Het ligt natuurlijk ook aan de hoeveelheid, want volgens mij wordt Dormicum ook, intraveneus (infuus), ingezet als roesje en als dat het geval is dan zul je weinig tot niets van de behandeling meekrijgen.
vr, 09/18/2015 - 15:58 Permalink