Hulp/info nodig voor zoon van 5 jaar oud

Author:
Joska
Posted:
di, 01/13/2004 - 10:58
Hallo,

Mijn zoon is 5 en heeft dus 2 tanden (naast elkaar) waarin een gaatje zit. Nu heeft hij dit inmiddels al bijna een half jaar. Ben al 2 x met hem naar de tandarts geweest, maar zonder succes. Ongeveer 1 jaar geleden werd wel een kies getrokken, zonder problemen. Dus toen er een gaatje gevuld moest worden gingen wij er optimistisch naar toe. Hij kreeg een verdoving (gaf geen kick), maar terwijl we moesten wachten totdat de verdoving ging werken, ging de tandarts uitleggen wat hij zou gaan doen.
Fout fout fout... hij verstijfde a-la-minute, ging huilen en z'n mondje ging niet meer open. Ben rustig gebleven, uitgelegd dat het prikje het ergste was, alleen nog maar mondje open en hij zou er niets van voelen. Maar nee hoor, na een kwartier kletsen dropen we af naar huis. Baal !!
Na ruim een maand kreeg hij zo'n last van die tand dat we weer gingen: 2 gaatjes nu dus ! Maar weer deed hij z'n mond niet open.

Wat moet/kan ik nu doen ? Hij zal toch geholpen moeten worden. Moet ik naar een speciale angsttandarts of misschien een tandarts gespecialiseerd voor kinderen ?
Heb ook gehoord over nieuwe methode waarin gaatjes gevuld worden zonder te boren... kan dat ook in NL ? (methode komt uit Zweden las ik op internet)

Wie heeft er goede tips voor mij, want ik
vind het zo sneu voor m'n zoontje. Hij is echt bang en onze tandarts heeft me min op meer weggestuurd. Wij wonen in het oosten van Nederland. Alle tips/goede raad is welkom. Alvast hartelijk dank.
Bange Lindaatje

o jee, dat is zeker vervelend voor jou en je zoontje.
maar je hebt gelukkig nog een paar opties.
je kunt het natuurlijk eerst bij een angsttandarts proberen en mocht dat niet lukken, kun je je zoontje ook nog onder een soort narcose laten helpen.
ik kan me erg goed voorstellen dat hij zo bang is geworden, maar wel erg stom van je tandarts om je zo weg te sturen.
ik wens je veel succes, groetjes lindaatje
ma, 01/19/2004 - 03:50 Permalink
Joska

Hai,

Heb gekeken op die website, maar staat
niets geen overzicht op hoor van angst-
tandartsen in het Oosten. Trouwens, kan
op het internet helemaal geen overzichts-lijst vinden. Heeft iemand nog een tip ?
za, 01/31/2004 - 09:46 Permalink
Lieneke

In het oosten? In de achterhoek is een CBT (centrum voor bijzondere tandheelkunde) voor gehandicapten en extreem angstigen. Het ligt in Whel en het heet Fatima.
Ik denk dat het vast wel een keer gaat lukken bij je eigen tandarts. Trekken is op zich niet zo eng, omdat je geen nare geluiden hoort. Er gebeurt eigenlijk niet zo gek veel in de mond en bij een gaatje vullen wel. Er komen veel geluiden bij kijken. Misschien kan de tandarts je zoontje eraan laten wennen door je zoon zelf de apparaten te laten aan zetten en het even op zijn nagel te laten voelen.

Succes ermee
za, 01/31/2004 - 10:18 Permalink