Hoeveel tanden mogen er getrokken worden?

Author:
HelpMe
Posted:
wo, 11/05/2003 - 10:34
Ik denk dat bij mij alle 4 de verstandskiezen eruit moeten. Maar ik hoorde van iemand dat ze die normaalgesproken nooit in 1x allemaal verwijderen. Waarom wist zij ook niet. Maar iemand die een gebit krijgt, daarbij worden toch ook alle tanden getrokken? Weet iemand hoe dit zit?
Garfield

Hoi,

Niet alle 4 de verstandskiezen worden gelijk getrokken. Als je je bovengebit en ondergebit tegelijkertijd verdooft dan is er een grote kans dat je stikt omdat je totaal geen gevoel meer hebt in je mond. Vandaar dat ze dit meestal in twee keer doen. Dit hebben ze bij mij ook gedaan.

Ik denk (maar weet het niet zeker) dat als bij iemand alles wordt getrokken, dit onder narcose gebeurt.

Groetjes,
Garfield
wo, 11/05/2003 - 10:45 Permalink
HelpMe

Dus, als ze het bij mij onder narcose doen, dan mag het wel in 1x. Ik heb nl. niet veel zin in 2x een narcose. Vooral ook, omdat ik m niet vergoed krijg bij de verzekering.
wo, 11/05/2003 - 15:29 Permalink
natascha31

Je zal niet stikken hoor, als je boven en onder een verdoving krijgt! Boven en onder een kies trekken kan wel in 1 keer. Rechts onder en links onder wordt niet tegelijk gedaan. Dan is de hele onderkaak verdoofd en dat is niet echt prettig! In de bovenkaak kan je per element (tand of kies) verdoven en dus kan je rechts boven en links boven ook tegelijk doen.Bij een verdoving in de onderkaak is de halve kaak verdoofd. Vanaf het midden tot en met je achterste kies.
do, 11/06/2003 - 21:00 Permalink