hoe lang duurt genezing voordat frame erin mag?

Author:
g1975
Posted:
vr, 05/20/2011 - 20:14
Ik ga volgende week een kleine kies laten trekken, de 24 en dan heb ik een gat waar 3 kiezen hebben gezeten, volgens mijn tandarts moet dit 3 maanden genezen eer de frame prothese erin mag, nu hoorde ik van de week van een assistente ergens anders dat dit al na 2 weken kan.

Mijn vraag is dus aan de deskundigen hier hoe lang het nu werkelijk is?
Workie

Als je langer wacht is je extractiewond goed genezen en is de kaak al geslonken. Doe je dit eerder dan is de kans groot dat het frame in uw geval niet goed zit.
Soms kan het wel sneller maar dan gaat het om 1 element maar nu gaat het om een hele rij kiezen. En dan kan het frame als de kaak gaat slinken kiepen en dat is geen pretje met eten en de levensduur word er ook niet beter op.

Kortom het kan wel eerder maar het is niet aan te raden.
vr, 05/20/2011 - 20:21 Permalink
Nicky41

Ik schrik me dood, mijn tandarts zei dat ik een gedeeltelijke plaat voor de voortanden in de bovenkaak moest nemen (dankzij een flink ongeluk) Maar ik lees dat ik meer kaakbot verlies en dat het tandvlees ellende kan geven en dat het los zit ipv een frame en snel de goede kiezen en tanden ook zwak maakt met alle problemen wat dat gaat geven... Ik dacht dat hy dit voorstelde mbt het goedkoper is. Maar volgens mij is een frame ongeveer 200€ duurder. Op mijn gedeeltelijke plaat prothese begroting staat 920€ en ik las dat een frame ong 1100€ beide 5-13 elementen (ik krijg er 5). Ik heb een tandartsverzekering. Ik wil zo graag de frame, maar ik lees nu na lang onderzoek dat ik dan 3 maanden echt zonder voortanden moet leven, maar dat kan toch niet.. ik was al erg bang en verdrietig, maar nu ik dit lees.. ben ik in tranen uitgebarsten.. Ik hoop dat de plaatjes en framedragers wilt reageren. Ik heb nog enkele weken.. ik heb echt jullie hulp nodig aub!

Alvast bedankt groetjes nicky
zo, 12/11/2022 - 15:29 Permalink