Help, Zoetermeer, angst

Author:
Jaap W
Posted:
ma, 02/18/2013 - 21:15
Hoi ik ben 42 jaar oud, uit zoetermeer. Als kind had ik al een zwak gebit, streng opgevoed , veel verplicht poetsen etc... Toch veel oude almegaan vullingen, van die vieze zwarte dingen. Al 15 jaar geen tandarts meer gezien sinds mijn eerste kroon en een paar zeer pijnlijke almegaan verwijderingen en witte vulling herplaatsingen.De pijn, het boren en de behandeling hebben mij zo bang gemaakt voor een volgend bezoek dat ik het jaren heb uitgesteld.
Ja, ik weet het : alles wat ik nu verder schrijf : eigen schuld , dikke bult.
Na nu 2 jaar van ontstekingen en Ibrupofen, beginnen een aantal randjes van kiezen van de almegaan af te brokkelen. Vandaag was het weer raak, een halve kies brak van de grote vulling af. Wederom goed met licht in de spiegel en ja hoor de donkere plekjes komen bij alle tanden en kiezen onder het tandvlees vandaan.
En nu ?
- verzekerd ben ik niet voor tandarts, was in de veronderstelling dat ik dat niet zou redden omdat het nooit periodiek was gecontroleerd.
- daarnaast is nog steeds mijn grootste angst het haakje, het boren en er zal heel veel moeten gebeuren.
- ik durf niet te gaan
- door een te hoge BMI van 47 mag een tandarts me niet helemaal verdoven, dus zal het ziekenhuis worden, en dat is helemaal onbetaalbaar
- budget = laag tot niets
- In mijn basis verzekering (particulier) staat dat alleen een kunstgebit verzekerd is tot max E 600,-, maar de kosten van al die kiezen trekken dan? en de narcose ?

Veel vragen, moet nu geholpen worden, nu 2 kiezen gebroken zijn maar als grote laffaard weet ik niet waar ik beginnen moet.
Iemand tips voor me in de regio Zoetermeer hoe ik het beste kan handelen nu ?
Neko13

Dag Jaap,

Ik kan je niet echt advies geven, maar wou je gewoon even veel sterkte wensen en een hart onder de riem steken.

Misschien kan je op zoek gaan naar een angsttandarts in de buurt van Zoetermeer? Hier op de website is ook een tool om een tandarts te zoeken geloof ik.
Ik hoop dat er nog mensen op je bericht zullen reageren.

Groet,
Neko
wo, 02/20/2013 - 19:59 Permalink