HELP! Komende week operatief een paar kiezen trekken!

Author:
ibrilman
Posted:
vr, 08/01/2003 - 17:02
Ik was vandaag voor controle bij de kaakchirurg en aangezien de breuk bij mijn kin niet goed wil helen vanwege de ontsteking die er vlakbij zit, zei hij dat hij NU het probleem met de slechte kiezen wil oplossen omdat ik er anders niet vanaf kom. Hij vulde een formulier in en mijn moeder kon de afspraak maken. Ze vertelt het mij zelf pas de ochtend zelf, ik word ook 's morgens dan geholpen. Ik ben zo doodsbenauwd voor kiezen trekken (daarom ben ik ook 8 jaar niet geweest) en onder narcose zijn, ook voor het gevoel dat je onder zeil wordt gebracht, toen ook met de verstandskiezen was ik helemaal in paniek. Ik weet het echt niet meer. Ik ben bang voor de pijn, ik weet niet hoeveel er getrokken worden (hij zei de achterste kiezen die niet te behouden zijn, en 'misschien een tand wat zichtbaar is maar waarvoor een implantaat kan komen), ben bang voor het bloeden achteraf, dat vind ik al afschuwelijk.
We zijn direct naar de huisarts gereden voor een dringend recept omdat mijn eigen medicijnen tegen angst nu niet helpen. Ik heb Oxazepam gekregen. In elk geval weet ik niet de datum maar het is wel in de komende week! De kaakchirurg beloofde: je wordt niet zonder tanden wakker, ook niet overal gaten in. Nee, de achterste kiezen en misschien '1 of 2' tanden maar dat wordt tijdens de operatie bekeken. Het zou een half uurtje duren zei hij.
Wat nu? Ik ben helemaal in paniek en ik kan alleen maar janken.
Ingrid
Maurice

Hallo Ingrid,

Hoe kan dat dan, dat ze tijdens de operatie zien, of er 1 a 2 tanden eruit moeten. Buiten de kiezen, wat krijg je dan, kronen/brug, of frameprothese/plaatje....
Sterkte ermee, deze week.

Groetjes Maurice.
vr, 08/01/2003 - 19:11 Permalink