Help?! angst en weet niet waar te starten

Author:
BassKicker
Posted:
di, 07/08/2014 - 14:14
Beste leden,

Via wat zoekresultaten ben Ik op deze website gekomen, en misschien kan het me helpen dus bij deze een topic van mij.

Lang lang geleden, toen Ik nog een gozertje van 4/5 jaar was of zo, had Ik 1 rot tandje in mijn melkgebit (geen glazuur) en hierom moest mijn halve gebit er uit. Dit is door een tandarts uit Assen gedaan die veelvuldig in het nieuws is geweest. Hij heeft dit zonder verdovingen gedaan en sinds dien durf Ik niet meer naar de tandarts. Ik kan alles van die dag nog herinneren en afspelen als een film in mn hoofd.

Ik ben nu bijna 33 en mijn gebit is een ramp, zo'n ramp dat er nu echt wat aan gedaan moet worden... maar aangezien Ik al jaaaaaaaaaren niet bij een tandarts geweest ben, Ik niet gesaneerd ben zal dit een forse rekening gaan worden.

Nu vroeg Ik mij af, aangezien Ik echt bang ben geworden door deze tandarts in kwestie... deze tandarts zijn praktijk onlangs heeft moeten sluiten omdat meneer al veel vaker de fout is ingegaan, en Ik eigenlijk vind dat mijn angst door hem ontstaan is.

Zou Ik hiermee naar een speciale tandarts kunnen?, zou Ik de kosten deels bij mijn oude tandarts neer kunnen leggen? waar kan Ik terecht voor meer hulp/ondersteuning/informatie?

Ik moet nu echt wat aan mijn gebit gaan doen, voor het er allemaal uit kan! en dat zou ook zonde wezen

Moet Ik dit ook bij mijn huisarts / zorgverzekering neerleggen? moet Ik contact zoeken met het GGZ of moet Ik zelfs een advocaat inschakelen?.... dit zijn allemaal vragen die me bezig houden.

Waar kan Ik terecht voor antwoorden op al deze vragen? veel zou hier al beantwoord kunnen worden denk Ik :D maar wil graag een soort van stappenplan hebben!

Bedankt voor het lezen

mvg
remcoh

Hallo BassKicker,

Heftig wat jou allemaal is overkomen.

Je heb nu wel heel veel vragen in 1x, Als ik jou was zou ik juridische en medische aspect even los van elkaar zien. Als je eerst gaat proberen om op de een of andere manier eerst een schadevergoeding te krijgen, dan gaat het daadwerkelijk verhelpen van je problemen nog langer, misschien zelfs te lang duren.

Saneren is volgens mij een achterhaald begrip uit de tijd van het ziekenfonds. De vraag is of je momenteel een tandzorg verzekering hebt? Zo niet dan kan je wel te maken krijgen met het feit dat voor de duurdere verzekeringen je niet geaccepteerd wordt. Een aantal jaren geleden was menzis een gunstige uitzondering en volgems mij is dat nog steeds zo

Je kunt kosten ook spreiden, begin met zaken die niet zo duur zijn maar die wel verder verval voorkomen.
Duur brug-en-kroon werk kan dan altijd later nog wel een keer.

Zoek een tandarts waar je vertrouwen in hebt en zorg dat je zoveel mogelijk kennis opdoet over deze materie. Dat heeft mij enorm geholpen, ik vind een tandartsbezoekje tegenwoordig zelfs interessant :)
do, 07/10/2014 - 16:12 Permalink