HELP, amalgaam composiet glassiomeer?

Author:
TomTomTom
Posted:
zo, 04/14/2002 - 23:57
Ik ben bang voor de tandarts. Niet voor pijn, want aan dat soort angsten kom ik geen eens aan toe. Mijn levensvreugde wordt thans opgeslokt door een priemende vraag. Het zit zo. Op een X-foto is een lijntje te zien bij een van mijn amalgaamvullingen. Dat zou een risico zijn en de 20 jaar oude amalgaamvulling zou moeten worden vervangen. Vraag 1. Waarom is dat precies een risico? Maar nu ben ik via het internet een hoop te weten gekomen over vullingen en de gevolgen voor de gezondheid. En die hebben, wat amalgaam betreft, een zeer onheilspellend karakter. De amalgaamvullingen, ik heb er heel wat in de mond, bevatten 45 tot 55 % kwik. Niet zo´n beetje dus. Kwik dat zeer giftig is, en beetje bij beetje vrijkomt door verdamping en slijtage. Zowel in de vorm van anorganisch kwik, als gebonden methylkwik. De ene site na de andere rollen over elkaar heen en claimen allemaal op wetenschappelijk onderzoek te zijn gebasseerd met benoeming van die onderzoeken, uitleg en al. Rijen psychische klachten en lichamelijke klachten worden toegeschreven aan het kwik uit... vooral het amalgaam. Het zou zich ophopen in de hypofyse, in het zenuwstelsel, in de nieren, overal. Het zou wrakken van mensen maken en, tandartsen die er jaren mee hebben gewerkt, zouden er narrig en ongeconcentreerd van worden en een gestoorde motoriek door ontwikkelen en dat zou weer een nadelige invloed hebben op hun vakbekwaamheid. De tandarts, nu niet meer als tandenbeul, maar als gifmenger en kwakzalver is de teneur van vele sites over het amalgaam.
Maar de patient zou verlost kunnen worden. Dan moet die patient er wel bij de tandarts opaandringen dat deze de cleanup gebruikt en niet de kofferdam (?) want tandartsen zouden dat allemaal niet zo nauw nemen. Bij het verwijderen van het amalgaam vindt anders gemakkelijk een nieuwe flinke kwikstoot plaats aan het lichaam. En dan moet de patient ontgiften, met allerlei kruiden en weet ik niet wat, en dan,.... ben je er pas na tien jaar van verlost.
En nu gaat mijn tandarts straks dus boren in dat amalgaam en ik zie de kwikdampen al opstijgen en miljoenen microscopische kwikdeeltjes zich verspreiden op en in mijn mondslijmvlies. Dan de alternatieven. Composiet of glassiomeer. Denk je dan toch wat beters in de mond terug te krijgen, lees ik dat ze vol zitten met bisfenol-a, een giftig stofje dat kankerverwekkend is, het hormonaalsysteem verstoort door binding aan receptoten van o.a. testosteron, en ook nog overgevoeligheidsreactie´s kan veroorzaken. Ik ben geneigd te zeggen, tandarts doe maar niets, aan dat lijntje. Maar of dat verstandig is? Daarom graag uw commentaar/ reactie.
Ik zit er echt mee.
de digitale tandarts

Je moet ook niet alle informatie op het internet vertrouwen :wink:

Ik weet dat er veel sites zijn die overdreven waarschuwen voor de gevaren van amalgaam. De hoeveelheid kwik in amalgaam is overigens veel lager dan jij beweert ...max 3%

Als er inderdaad wat van waar zou kunnen zijn dan zijn de tandartsen het slechtste af. Ik boor op een werkdag nogal wat amalgaamvullingen weg; gelukkig laten de statistieken geen rariteiten zien onder de gemiddelde tandartspopulatie en dat terwijl de tandartsen vroeger het amalgaam nog met de hand mengden.

Zo zijn er ook veel sites die zich keren tegen fluoride, hoewel dat meestal gericht is tegen de nadelen van fluoride in het drinkwater en dat kennen wij in Nederland niet.

Zoals elk voordeel weer zijn nadeel heeft, komen er ook mogelijk schadelijke stoffen vrij uit witte vullingen (composiet). De eerste tandartsen zijn al arbeidsongeschikt geworden door allergische reacties. Gelukkig blijkt composiet vooral deze problemen te geven in de onuitgeharde vorm. In de mond zullen de uitgeharde vullingen niet tot nauwelijks stoffen als bisfenol-a voor lange tijd afgeven.

Misschien is een biologische tandarts wat voor jou?

Zwartingen onder vullingen op rontgenfoto's, kunnen erop wijzen dat er tandweefsel verdwenen is. M.a.w. er bestaat een grote kans dat er zich tandbederf onder en langs de wanden van de vulling bevindt. Schoonmaken en opnieuw vullen lijkt mij toch aan te raden.

Succes.
wo, 05/01/2002 - 23:39 Permalink