Hellup! Wie heeft wel eens een geïsoleerde afdruk laten make

Author:
Luutje
Posted:
wo, 11/05/2003 - 10:42
Ik moet erg snel een afdruk van mijn onderkaak laten maken omdat ik een kroon op mijn ena achterste kies moet.
Ik heb vorige week gewoon 'gehapt' met een gewone lepel voor een afruk.
Die afdruk is gebruikt om een andere 'lepel' te maken en daar moet weer een andere afruk mee gemaakt worden, er komt ook harder materiaal in zodat het wat lastig is hem weer uit mijn mond te krijgen, is me vertelt.
Er moet flink aan getrokken worden om hem weer los te krijgen als hij na 5 minuten hard is geworden.
Ik zie er enorm tegenop, ben doodsbang dat ik het benauwd ga krijgen en/of niet slikken kan. Wie heeft hier ervaring mee? Ik moet aanstaande maandag deze behandeling ondergaan, please hellup! Wie stelt me gerust?
Je mag me ook mailen luciekooistra1@hotmail.com
Garfield

Hoi Luutje,

Dit valt reuze mee hoor. Ik heb al meerdere kronen gehad en hiervoor moesten ze natuurlijk een afdruk maken. Het is even happen en wachten tot het spulletje een beetje hard is geworden. Van dat harde trekken heb ik zelf geen last gehad. Het was er zo uit. Je kunt gewoon slikken maar je moet goed door je neus blijven ademen.

Je hoeft je echt niet druk te maken want het is zo gebeurd. Zo heb ik het ervaren. Ik hoop dat ik je een beetje gerustgesteld heb.

Groetjes,
Garfield
wo, 11/05/2003 - 10:54 Permalink
Luutje

Dank, alleen dit is geen gewone 'lepel' zoéén van metaal met gaatjes erin en waar die zachte roze pasta in komt hoor! Deze is speciaal op maat gemaakt, het lijkt wel van steen gemaakt een wit ding (halve maanvorm) En de pasta die daarin komt is harder en kan behoorlijk aan je tanden vast blijven zitten! Is dat wat jij ook had? Of die normale ijzeren, ik ben echt heel bang erin te stikken ofzo. Hellup!
wo, 11/05/2003 - 19:49 Permalink
Garfield

Ik heb nooit een ijzeren gehad. Het leek meer op een half maantje waar ik in moest happen. Ik ben ook iemand die snel in paniek raakt met dat soort dingen maar het viel echt hardstikke mee. Ik krijg al kokneigingen als ik mijn tanden ga poetsen. Gewoon goed door de neus blijven ademen.

Groetjes,
Garfield
wo, 11/05/2003 - 20:06 Permalink