heel slecht gebit

Author:
pa3crw
Posted:
vr, 05/06/2016 - 11:34
Hallo, ik ben Martin een man van 46 jaar oud.
Ben al vanaf mijn 12e niet meer bij de tandarts geweest, had vroeger nare ervaringen zodat ik helemaal niet meer ging voor de jaarlijkse controle.

Momenteel is mijn gebit een grote ruine, voortanden staan scheef en een aantal tanden zijn gewoon weggerot.
Heb ook periodes dat ik een zeurende zenuwpijn heb....meestal spoel ik dan met alcohol, mondwater, speciale tandpasta enz. en dan gaat het na een tijdje weer weg.
Ik begin het nu wel beu te worden...lachen kan ik nauwelijks en heb soms ook problemen met eten.
Ik zit eraan te denken om al mijn overgebleven tanden te laten trekken en dan voor een volledig kunstgebit te gaan zodat ik van alle problemen verlost ben.

Ik ben echter als de dood voor de tandarts en durf de stap niet te zetten enerzijds voor schaamte en anderzijds voor de behandeling zelf, en het feit dat het waarschijnlijk ook nog een dure grap gaat worden.
Is er iemand die mij kan adviseren wat te doen ? En of de basisverzekering iets van de kosten dekt ?
Alvast bedankt.
Grappa

Je zou kunnen proberen via de tandarts of huisarts een verwijzing naar een kaakchirurg te krijgen. Soms kan deze een machtiging van de zorgverzekeraar krijgen om je onder narcose te behandelen. Die kosten worden dan vergoed. Het telt wel mee voor je eigen risico. De prothese wordt voor 75% vergoed, 25% van de totale kosten zijn als eigen bijdrage voor jouw rekening, reken op €350-400.
vr, 05/06/2016 - 20:16 Permalink