Goede meelevende tandarts omgeving Breda gezocht

Author:
Lisette
Posted:
do, 04/03/2003 - 16:19
Hoi Allemaal

Ik wil graag advies voor een goede tandarts in Breda met begrip voor angst.
1 Die niets doet wat de patient niet wilt en een verwijskaart wilt uitschrijven voor
kaakchirurg.

Mijn gebit is dermate slecht en mijn angst voor de tandarts zo groot dat alles eruit laten halen
door kaakchirurg voor mij de enige oplossing is.
Ik ben al in Den Haag bij Dr Rozema geweest maar die wilde mij niet helpen vanwege zijn ethiek,
hij vond het niet slecht genoeg het gebit was te redden volgens zijn ethiek.
En verwees me vervolgens door naar de angst-tandarts in het Rode Kruisziekenhuis.

Ik ben het hier dus zelf niet mee eens, ik kan mijn gebit wel laten repareren wat :
ten 1e een meer jaren plan wordt,
ten 2e ben ik niet meer gesaneerd dus gaat een vermogen kosten,
en ten 3e is het uitstel van executie daar ik door mijn angst voor de tandarts toch niet op controle zal gaan.

Voor mij is alles eruit onder narcose de enigste oplossing.
Ik heb al contact gehad met mijn huisarts maar die zei dat ik voor verwijskaart voor kaakchirurg bij tandarts moest zijn.

Help aub


Groetjes Lisette
telanggewacht

Probeer toch wat aan de angst te doen, hoe eng het ook is... Ik ben gisteren voor het eerst gegaan sinds dertien jaar en ben ook sinds jaar en dag niet geweest uit extreme angst. Wat ik me op een gegeven moment ben gaan realiseren is dat ik bang ben voor de angst zelf, de schaamte en het oneindige bezoek. En geloof me, dat ben ik nog steeds. Ook bij mij ontbreekt reeds heel wat doordat het gewoon is weggerot, dus wortelresten moeten verwijderd worden, wortelkanaalbehandelingen in het verschiet, boren, vullen, kronen plaatsen, the workz....

Ik ben het echter na dertien jaar gewoon zat om een verval in alle geheimenis te hebben. Zelfs mijn vriendin weet niet precies wat ik allemaal mis, omdat ik het gewoon niet durf te vertellen. En dat is nu precies wat ik meer dan zat ben. Maar wat ik wel zonde zou vinden is om er gemakkelijk vanaf te komen door een kunstgebit te krijgen. Tandartsen zien dat ook zo. Tegenwoordig kan zoveel gered worden, of opgeknapt, dat het zonde zou zijn. Want een merendeel van de kunstgebit dragers wilden nog dat ze hun tanden en kiezen hadden, hoe weinig ook.

Ik hoop echt dat je toch met een tandarts over je angst kunt praten en gewoon verdoving kunt vragen voor de behandeling, dat is wat ik ook doe en dat is echt geen probleem. Tevens kun je het uitsmeren over een lange tijd, dus stukje bij beetje het gebit weer opknappen.

Het zou toch geweldig zijn als je die jarenlange pijn die je hebt gehad door het algehele verval het hoofd biedt en overwint, in plaats van toe te geven en alles weg te gooien?

Wat ook nog een optie is, is de praktijk in Kerkrade, waar onder algehele narcose een behandeling wordt uitgevoerd.

In ieder geval sterkte bij je evt. keuze:)

tlg
do, 04/03/2003 - 17:52 Permalink
Pisces

Moest er veel gebeuren met jouw gebit, Telanggewacht ?? Ik ben zelf nl al ruim 16 jaar niet geweest..........

Ik vind je trouwens wel heeeeeel knap, hoor !!!

groetjes, Pisces
vr, 04/04/2003 - 13:06 Permalink
Lisette

Hoi Telanggewacht

Dank voor je reactie.

Maar ik hoef niks aan mijn angst te doen enige manier hoe ik eraf zal komen is als alles eruit is dan ben ik van het alles af en ook van mijn angsten.
Angst voor tandarts zit zo diep dat ik toch nooit zal gaan.
Enige oplossing voor mij is alles eruit en kunstgebit.

Groetjes Lisette
vr, 04/04/2003 - 13:33 Permalink
Angsthaasje

Alles eruit halen en een kunstgebit zie ik als een vlucht. Neem het niet verkeerd op. Ik herken het, alleen zou ik niet mijn gebit opgeven voor angsten. Van mezelf heb ik niet zoveel tanden. Ik heb bruggen over mijn eigen tanden heen. Ik had liever allemaal eigen tanden gehad.

Ik ben zelf erg bang voor de tandarts maar ik zet me er toe om ieder half jaar toch te gaan. Ik heb dan wel allemaal kunst in mijn mond maar daaronder zitten mijn eigen tanden. Daar kunnen toch nog gaatjes in komen maar de controles zijn minder erg omdat het niet vaak voorkomt dat ik gaatjes heb.

Als je gebit goed is gerestaureerd dan hoef je het alleen maar goed bij te houden en zijn de controles daarna niet meer zo erg.

Helaas kamp ik ook met angsten.
Zoals je op het forum hebt kunnen lezen ben ik vorige week ook weggegaan bij de tandarts zonder actie te ondernemen (ook een soort vlucht). Nu ga ik maandag toch terug omdat het alleen maar erger wordt en ik mijn angsten wil overwinnen.
Ik ga naar Kerkrade omdat ik hier veel lees erover en het me heel rustgevend lijkt dat je angsten serieus genomen worden.

Waarom ga je niet naar Kerkrade? Daar zijn ze gespecialiseerd in angsten. Ik ben van plan er ook heen te gaan om mijn verstandskiezen te laten trekken. Dan kun je daar ook onder controle blijven als je dat wilt. En daar doen ze behandelingen onder narcose als je dat wilt.

Denk nog even goed na voordat je iets beslist. Succes en laat even horen hoe het gaat.

Groet,
Jolanda
za, 04/05/2003 - 13:59 Permalink
Moon


Op 2003-04-04 13:33, schreef Lisette:

Hoi Telanggewacht

Dank voor je reactie.

Maar ik hoef niks aan mijn angst te doen enige manier hoe ik eraf zal komen is als alles eruit is dan ben ik van het alles af en ook van mijn angsten.
Angst voor tandarts zit zo diep dat ik toch nooit zal gaan.
Enige oplossing voor mij is alles eruit en kunstgebit.

Groetjes Lisette


Oké ... vind het een hele uitspraak om te zeggen dat een kunstgebit je enige oplossing is. Heb je het ooit geprobeerd om weer naar een tandarts te gaan??? Het is heel makkelijk om je te verschuilen achter de angst. De enige manier om van je angst af te komen is door de confrontatie aan te gaan.

Ik ben het met ??? eens dat het nemen van een kunstgebit een vlucht is. Ik kan het me wel heel goed voorstellen overigens hoor... ik heb dat zeklf ook weleens gedacht, maar een kunstgebit is ook niet alles.
Sommige verzekeringen tillen niet zo zwaar aan de sanering? Heb je wel een dekkende tandartsverzekering? Anders heb jedaar natuurlijk wel al die jaren voor betaald.

Is kerkrade geen oplossing? Een echte angsttandarts??? Hoe lang ben je niet geweest???

Waar ben je precies zo bang voor????? Het haakje? Het gefriemel in je mond? De pijn?
Er kan tegenwoordig zoveel!

Maar goed.. het is voor een ander natuurlijk altijd heel makkelijk om iets tegen je te zeggen. Als dit is wat je werkelijk wil... dan zou ik er goed over nadenken. Het is nogal wat. Een kunstgebit is trouwens ook niet zo goedkoop!!!!!!

Voor kerkrade heb je overigens geen verwijskaart nodig, begreep ik uit het bericht van ANk.

Ik wens je heel veel sterkte en suc6 met je beslissing.
za, 04/05/2003 - 14:44 Permalink
Lisette

Sorry maar wie zijn jullie om over mij te oordelen ? met dat vluchten.
Het heeft mij al genoeg kracht gekost om te bellen en naar Dr Rozema te gaan indertijd.

Ik heb mijn beslising gemaakt wat ik wil en daar ik achter blijf staan, ik vraag om een goede tandarts in omgeving breda niet om van mijn angst af te komen.
Graag gerichte hulp geen preken aub.

Groetjes Lisette

[ Dit Bericht is bewerkt door: Lisette op 2003-04-06 16:53 ]
zo, 04/06/2003 - 13:33 Permalink
Angsthaasje

Sorry hoor, ik wist niet dat je het opvatte als preken. Dat is helemaal niet mijn bedoeling. Ik wilde alleen maar helpen.
Ik hoop dat je een goede tandarts kan vinden die alles eruit wil trekken en je een kunstgebit aan kan meten. Ik kom niet uit jouw omgeving dus daar kan ik je niet mee helpen. Ik kan alleen maar steun geven.
Moon: Misschien even een uitleg. Je noemde mij ??? maar mijn echte naam is Jolanda. Mijn gebruikersnaam is angsthaasje omdat ik in eerste instantie dacht dat het net als chatten was onder een schuilnaam en dit een toepasselijke naam voor mij vond. Omdat ik me nu op mijn gemak voel op dit forum zet ik nog weleens mijn voornaam onder het bericht.
zo, 04/06/2003 - 18:49 Permalink
Moon

hoi Jolanda. De ??? waren meer bedoeld omdat ik terwijl ik schreef niet meer wist wie het geschreven had!!!! Vadaar de ???.

Lisette... ik bedoelde het ook niet als preken. Vind het alleen een hele stap. Niemand oordeeld over je, het is en blijft je eigen beslissing!

Groetjes Monique

[ Dit Bericht is bewerkt door: Moon op 2003-04-06 18:57 ]
zo, 04/06/2003 - 18:55 Permalink
Lisette

Hoi allen

Ik heb alles zeer goed overwogen om alles eruit te laten halen en niet lichtelijk tot deze stap gekomen.
Dit had ik erbij moeten zeggen wat ik niet gedaan heb, dit had ook mischien duidenlijker voor jullie geweest sorry hiervoor.

Vandaar mijn mischien wat felle reactie.

Groetjes Lisette
ma, 04/07/2003 - 00:51 Permalink
Angsthaasje

Monique,
Heb ik ook weleens dat ik niet meer weet wie het geschreven heeft. Geeft niets. Ik wilde je alleen uitleggen waarom ik 2 namen gebruik. De ??? heb ik niet als kwetsend ervaren.

Groet,
Jolanda
di, 04/08/2003 - 18:20 Permalink
telanggewacht

Pisces,

Bij mij moet flink wat gebeuren... Ik mis zeven kiezen, één halve hoektand, een twee tussenkiezen(?) en de voortanden zijn ook al stukken aan het afbrokkelen. Van al die kiezen zitten de wortels er nog in dus die moeten eruit, en wat er met de hoektand gaat gebeuren weet ik nog niet, misschien een kroon als dat lukt.

Morgen ga ik weer naar de tandarts en dan gaan we beginnen met schoonmaken (polijsten, tandsteen verwijderen) en een uitgebreid gesprek houden over een behandelplan, opnieuw leren poetsen waarschijnlijk (nooit te oud om te leren;)) en verder zie ik wel:) Ik zal het in ieder geval in een rustig tempo willen doen.

Lisette:
Sorry, ook ik wilde geen preek houden, maar deed eigenlijk meer mijn verhaal naar aanleiding van een feest van herkenning in jouw verhaal. Een impulsieve reactie denk ik. Je hebt gelijk als je zegt dat ik je niet ken dus ook niet over je kan oordelen en dat zal ik ook echt niet doen:) Maar het probleem is dat op een forum dat handelt over de angst voor de tandarts men niet snel iemand richting een kunstgebit helpt, maar men elkaar juist van de genoemde angst probeert af te helpen. Vandaar ook deze reacties denk ik:)
Heb je trouwens als een arts gevonden die je kan helpen?

Groet,

TLG
di, 04/15/2003 - 10:21 Permalink
Lisette

Hoi

Nee heb nog geen arts gevonden.
Heb mijn vader er maar achteraan gezet
is tandtechnieker dus die moet de nodige
tandartsen kennen.

thnx anyway voor de moeite

Groetjes Lisette
di, 04/15/2003 - 20:28 Permalink
newana

Mijn tandarts is tandarts Vonk in Breda lisette.
Ik weet niet waar hij staat met alles trekken. Ik heb hem wel altijd heel begripvol gevonden en ben al bij hem sinds ik 11 ben, met een tussenpoze van een paar jaar toen ik in rotterdam woonde.
mijn familie en ik zijn indertijd naar hem overgestapt naardat we "slachtoffer " waren geworden van tandarts v/h Hof, wellicht bekend bij je, hij heeft zijn praktijk kunnen sluiten.
mijn probleem is parodontitis en ik ga binnenkort een gesprek aan over trekken met mijn tandarts.
zal je laten weten of hij achter jouw besluit staat.

(en idd de antwoorden op je vraag wijken een beetje af van je vraag);-)
wo, 05/21/2003 - 11:26 Permalink
Sabine E.


Op 2003-04-03 16:19, schreef Lisette:
Hoi Allemaal

Ik wil graag advies voor een goede tandarts in Breda met begrip voor angst.
1 Die niets doet wat de patient niet wilt en een verwijskaart wilt uitschrijven voor
kaakchirurg.

Mijn gebit is dermate slecht en mijn angst voor de tandarts zo groot dat alles eruit laten halen
door kaakchirurg voor mij de enige oplossing is.
Ik ben al in Den Haag bij Dr Rozema geweest maar die wilde mij niet helpen vanwege zijn ethiek,
hij vond het niet slecht genoeg het gebit was te redden volgens zijn ethiek.
En verwees me vervolgens door naar de angst-tandarts in het Rode Kruisziekenhuis.

Ik ben het hier dus zelf niet mee eens, ik kan mijn gebit wel laten repareren wat :
ten 1e een meer jaren plan wordt,
ten 2e ben ik niet meer gesaneerd dus gaat een vermogen kosten,
en ten 3e is het uitstel van executie daar ik door mijn angst voor de tandarts toch niet op controle zal gaan.

Voor mij is alles eruit onder narcose de enigste oplossing.
Ik heb al contact gehad met mijn huisarts maar die zei dat ik voor verwijskaart voor kaakchirurg bij tandarts moest zijn.

Help aub


Groetjes Lisette



vr, 06/20/2003 - 20:31 Permalink
miranda

Ga naar een kliniek, zoals in Kerkrade.
Ik laat daar ook mijn gebit trekken, terwijl geen gewone tandarts het wou doen.
De kosten beperken zich tot de narcose en een eigen bijdrage voor t gebit, dus daarvoor hoef je t niet te laten!
Succes!
di, 06/24/2003 - 07:39 Permalink