extreem bang voor de tandarts ook uit schaamte

Author:
doodsbang
Posted:
di, 04/12/2011 - 20:02
goeieavond

ik ben een jonge vrouw van 25 jaar en heb een extreem slecht gebit ben denk ik al tien jaar niet meer bij de tandarts geweest , elke dag spookt er door mijn hoofd heen gewoon een goeie angsttandarts zoeken en gaan maar krijg al kippenvel als ik dit typ zegmaar, zo leven is geen optie meer , mijn hele sociale leven trek ik niet meer omdat ik me zo erg schaam voor mijn gebit en amper een gesprek durf te beginnen met iemand .

mischien dat ik zelfs meer uit schaamte niet durf dan voor de pijn , zou iemand een goeie angsttandarts weten die niet raar opkijkt van een heel slecht gebit en dan niet een beetje slecht maar heeel slecht afgebroken tanden , zwarte tanden amper nog kiezen hoop gaatjes , het liefst in de buurt van amersfoort

en hebben jullie ervaringen zijn er mense hier met ook zon slecht gebit die wel gegaan zijn en de stap hebben genomen??

groetjes
Indy8866

goeieavond

ik ben een jonge vrouw van 25 jaar en heb een extreem slecht gebit ben denk ik al tien jaar niet meer bij de tandarts geweest , elke dag spookt er door mijn hoofd heen gewoon een goeie angsttandarts zoeken en gaan maar krijg al kippenvel als ik dit typ zegmaar, zo leven is geen optie meer , mijn hele sociale leven trek ik niet meer omdat ik me zo erg schaam voor mijn gebit en amper een gesprek durf te beginnen met iemand .

mischien dat ik zelfs meer uit schaamte niet durf dan voor de pijn , zou iemand een goeie angsttandarts weten die niet raar opkijkt van een heel slecht gebit en dan niet een beetje slecht maar heeel slecht afgebroken tanden , zwarte tanden amper nog kiezen hoop gaatjes , het liefst in de buurt van amersfoort

en hebben jullie ervaringen zijn er mense hier met ook zon slecht gebit die wel gegaan zijn en de stap hebben genomen??

groetjes


Ja hier zit ook zo iemand, ik was ook jaren doodsbang voor de tandarts door slechte ervaringen met een tandarts uit mijn kindertijd, op mijn veertiende besloot ik al trillend en bevend naar een andere tandarts te gaan.
Ook ik had een slecht gebit want die oude tandarts onderhield het niet of ik ging niet uit angst dat ie me pijn zou doen, boren zonder verdoven was vaste prik bij hem, hij heeft zelfs op kinderleeftijd ongeveer 10 jaar een kies getrokken die niet verdoofd was, en een broer van mij had hij een kies getrokken maar die had zoveel bloedverlies, zonder dat de tandarts er wat aan deed, dat mijn broer van de trap viel omdat ie flauw viel.
Dus die slechte ervaring hadden wij.
Afijn, een andere tandarts gezocht, aangeprezen door een nicht die bij dezelfde tandarts als ik vandaan kwam en daarna naar die andere tandarts ging, dus ging ik daar ook eens heen.
Ik zei al, trillend en bevend ging ik er naartoe en werd opgehaald door een heel vriendelijke tandarts assistente. De tandarts zat op zijn gemak op zijn kruk en kwam overeind om zich voor te stellen.
Ik stelde me voor en vertelde meteen dat ik doodsbang was, hij stelde me gerust en zei ga maar rustig zitten en ik kijk even in je mond.
Hij keek eerst zonder spiegel en haakje en ik zat te shaken in de stoel, toen zei hij ik ga even voorzichtig voelen, je voelt er echt niets van, en kijken wat er aan de hand is.
Feit was dat er een paar verrotte kiezen zaten en een stuk of 8 gaatjes.
Hij sprak af dat ik een andere keer terug zou komen en dan zou hij alle tijd nemen om me te helpen.
Pffff ik was erg geschrokken dat mijn gebit zo slecht was, zo jong al, maar goed, op de afgesproken tijd ben ik gegaan, samen met mijn moeder, want bij de andere tandarts had ik altijd een zakdoek nodig tegen het bloeden en was ik een week ziek.
Mijn moeder had de bank al klaargemaakt met een slaapzak en hoofd kussen, dus ik was op het ergste voorbereid.
Angstig ging ik zitten en de tandarts verdoofde eerst heel voorzichtig de kiezen die geboord moesten worden.
Nou dát viel mee, ik wist niet hoe ik het had.
Daarna zei hij, zal ik die kiezen er dan ook maar vast uit trekken? dan heb je in ieder geval alles gehad.
Ik zei , ja doe maar, maar dan moet ik eerst naar mijn moeder om een zakdoek te halen. waarop hij vroeg, waarom? Ik zei, tegen het bloeden. Hij glimlachte en zei. die heb je bij mij niet nodig hoor, kom maar, probeer je te ontspannen en ik zal voorzichtig maar snel je verlossen van die kiezen.
Nou het was voorbij voordat ik het wist en ik had niks gevoeld :D
Ook was ik niet ziek, en voor het bloeden had hij een gaasje in de wondjes gedaan daar moest ik op bijten en na een uur mocht ik weer praten.
Niet ziek geweest niets van dat alles.
Daarna nooit meer bang geweest voor de tandarts.

De kaakchirurg was andere koek maar dat is een ander verhaal, écht de tandartsen van tegenwoordig zijn hartstikke begripvol en ook de assistentes steunen je zo, want bij de kaakchirurg was ik pasgeleden óók doodsbang, maar die angst is ook weg na de behandeling.
Mijn raad is: Probeer je te ontspannen en geef je over, en spreek met de tandarts af, dat als je maar íets pijn voelt , je jehand opsteekt of zo, dan stoppen ze direct en verdoven ze wat bij. Echt het is de moeite waard, mijn tanden waren laatst ook zwart en brokkelig afgebroken maar nu, ziet het er een stuk beter uit.

Sterkte
wo, 04/13/2011 - 00:07 Permalink
scaredycat

Maria typt hier al een heel mooi verhaal en daar sluit ik me volledig bij aan.

En lees anders mijn eigen verhaal ook eens: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=9&t=3442
Dat topic startte ik een kleine 7 jaar geleden met trilende vingers op mijn toetsen,
tegenwoordig ga ik letterlijk fluitend naar mijn TA, echt een schat van een mens...

Tandartsen snappen dat je ook maar een mens bent en je schaamt,
maar in plaats van je te veroordelen willen ze je helpen, echt waar...

Als je straks weer kunt lachen valt er echt ZO'N last van je af, dat is echt geweldig.
Dus zet die tweede stap: maak die afspraak. Want de eerste is erkennen dat er wat
moet gebeuren. En dat heb je met je berichtje hier al gedaan: gefeliciteerd!
wo, 04/13/2011 - 00:48 Permalink
gerrr

Ik weet hoe je je voelt! Ben zelf ruim 5 jaar niet naar de tandarts geweest (ene excuus na het andere) en voelde ondertussen mijn gebit slechter worden.

Nu heb ik 2 jonge dochters en die moeten binnenkort toch ook kennismaken met het fenomeen tandarts en ik wil ze graag kunnen meenemen zonder dat ik zelf sta te testen van bangigheid of schaamte. Heb mezelf eens goed beetgepakt en op Internet een angsttandarts in de omgeving gezocht - het nummer in mijn gsm gezet en vervolgens 2 weken lang elke dag met de telefoon in de hand gezeten moed te verzamelen om daadwerkelijk te bellen.

Toen ik eenmaal zover was, kreg ik ontzettend begripvolle assistente aan de lijn. Ik kon meteen de volgende dag al terecht (zo min mogelijk bedenktijd) en er viel meteen een last van mijn schouders. Ik heb een supertoffe tandarts die me heel uidelijk uitlegt wat er moet gebeuren en welke handelingen ze uitvoert, maar ze draait niet om de hete brij heen. Zit nu volop in de steigers met mn gebit - door achterstallig onderhoud moet er echt wel wat gebeuren - maar ben zo blij dat het nu gebeurt.

Zoals je kunt lezen uit de andere threads in dit topic en de reacties die al zijn gepost ben je zeker niet de enige met angst en schaamte - maar iedereen die nu bij een TA loopt is blij dat hij/zij die stap toch heeft genomen. Mijn advies - ga gewoon bellen - of als die stap te groot is - mail je verhaal naar een tandartspraktijk.

Hoe dan ook - heel veel sterkte en heel veel succes! Laat je ons weten hoe het je vergaat?

groetjes,
do, 04/14/2011 - 14:14 Permalink
Chuck

:smt006 Doodsbang

Hier ook een berichtje die echt een giga schaamte heeft/had kan ik nu wel schrijven.
Ik heb afgelopen dinsdag de stap gezet, na zo,n 20 jaar niet bij de tandarts te zijn geweest. Ik stond op met een dikke wang, heb het een dag aangekeken en heb de dag erop, de stoute schoenen aangetrokken.
Ik heb gebeld Doodsbang, en de telefoniste verteld van m,n angst, m,n schaamte, ik zat te trillen op de bank met de telefoon in m,n hand, echt Doodsbang ik kon wel huilen. Ik heb m,n verhaal verteld, over m,n schaamte etc en de telefoniste zou de ass en de tandarts inlichten.
Ik kan je zeggen Doodsbang het heeft echt geholpen dat ik m,n verhaal heb verteld, over m,n angst, schaamte etc, ze waren allemaal zo lief, echt allemaal, de telefoniste, de ass en de tandarts.
Kreeg zelfs een compliment dat ze trots waren dat ik de stap heb gezet.
Ik kon direct terecht, ik belde om half 9 en kon om half 11 terecht. Stond met knikkende knieen voor de praktijk, wat daarna volgde ook, de stoel in, je mond open, je schaamte, wat herkenbaar.
Doodsbang ik kan zeggen, ik ben heel blij dat ik afgelopen dinsdag de stap heb gezet, ik ben zo trots op mezelf.
Doodsbang geef je angsten aan, geef je schaamte aan, geef aan wat je voelt qua je emotie,s etc, wat vroeger niet kon, is nu wel bespreekbaar.
Ik heb het gelukkig nu mogen ervaren, ga er ook voor alsjeblieft, en je zult ervaren, als je van je angsten, je schaamte hebt verteld, en je gaat de deur weer uit wel kan huilen van vreugde. Je voelt je dan zo happy, en blij dat je de stap hebt gezet. Is het makkelijk nee, ik heb het ook dinsdag pas gedaan, ben ik nu blij, heeeeeeeeeeeeeeeeel blij zelfs dat ik heb doorgezet.
De keus is aan jouw, maar bedenk, ik kan er nu over meespreken, na 20 jaar niet naar de tandarts geweest te zijn, alles is bespreekbaar en je hoeft je en over je schaamte etc etc etc niet druk te maken, zeg ik nu uit ervaring.

Wat je ook beslist Doodsbang, hoop dat je wat aan ons schrijven hebt.

Groetjes Chuck en veel sterkte met welke beslissing je ook gaat nemen, ik zou nu zeggen, ga ervoor, hoe eng alles nu ook lijkt
vr, 04/15/2011 - 22:01 Permalink
doodsbang

dankjewel voor al jullie lieve reacties , ik moet de stap gewoon nemen maar ben gewoon te bang om te bellen en uberhaupt mijn verhaal te vertellen uit schaamte , heb al wel op internet rond gekeken maar kan ook niet echt een geschikte tandarts vinden zouden jullie er een weten rond amersfoort , utrecht?

ik moet gewoon gaan maar heb echt het idee dat de tandarts zich een hoedje schrikt het is gewoon te ergde situatie in mijn mond , maar ik kan er zo gewoon niet mee leven meer durf amper met iemand te praten , zijn er hier ook mense die prive hun fotos zouden kunnen mailen van voor en na? mvg doodsbang
zo, 04/17/2011 - 09:29 Permalink
doodsbang

:smt006 Doodsbang

Hier ook een berichtje die echt een giga schaamte heeft/had kan ik nu wel schrijven.
Ik heb afgelopen dinsdag de stap gezet, na zo,n 20 jaar niet bij de tandarts te zijn geweest. Ik stond op met een dikke wang, heb het een dag aangekeken en heb de dag erop, de stoute schoenen aangetrokken.
Ik heb gebeld Doodsbang, en de telefoniste verteld van m,n angst, m,n schaamte, ik zat te trillen op de bank met de telefoon in m,n hand, echt Doodsbang ik kon wel huilen. Ik heb m,n verhaal verteld, over m,n schaamte etc en de telefoniste zou de ass en de tandarts inlichten.
Ik kan je zeggen Doodsbang het heeft echt geholpen dat ik m,n verhaal heb verteld, over m,n angst, schaamte etc, ze waren allemaal zo lief, echt allemaal, de telefoniste, de ass en de tandarts.
Kreeg zelfs een compliment dat ze trots waren dat ik de stap heb gezet.
Ik kon direct terecht, ik belde om half 9 en kon om half 11 terecht. Stond met knikkende knieen voor de praktijk, wat daarna volgde ook, de stoel in, je mond open, je schaamte, wat herkenbaar.
Doodsbang ik kan zeggen, ik ben heel blij dat ik afgelopen dinsdag de stap heb gezet, ik ben zo trots op mezelf.
Doodsbang geef je angsten aan, geef je schaamte aan, geef aan wat je voelt qua je emotie,s etc, wat vroeger niet kon, is nu wel bespreekbaar.
Ik heb het gelukkig nu mogen ervaren, ga er ook voor alsjeblieft, en je zult ervaren, als je van je angsten, je schaamte hebt verteld, en je gaat de deur weer uit wel kan huilen van vreugde. Je voelt je dan zo happy, en blij dat je de stap hebt gezet. Is het makkelijk nee, ik heb het ook dinsdag pas gedaan, ben ik nu blij, heeeeeeeeeeeeeeeeel blij zelfs dat ik heb doorgezet.
De keus is aan jouw, maar bedenk, ik kan er nu over meespreken, na 20 jaar niet naar de tandarts geweest te zijn, alles is bespreekbaar en je hoeft je en over je schaamte etc etc etc niet druk te maken, zeg ik nu uit ervaring.

Wat je ook beslist Doodsbang, hoop dat je wat aan ons schrijven hebt.

Groetjes Chuck en veel sterkte met welke beslissing je ook gaat nemen, ik zou nu zeggen, ga ervoor, hoe eng alles nu ook lijkt



knap van je dat je bent gegaan wat is er precies met jou gebit aan de hand? gr doodsbang
zo, 04/17/2011 - 09:30 Permalink
doodsbang

Ik weet hoe je je voelt! Ben zelf ruim 5 jaar niet naar de tandarts geweest (ene excuus na het andere) en voelde ondertussen mijn gebit slechter worden.

Nu heb ik 2 jonge dochters en die moeten binnenkort toch ook kennismaken met het fenomeen tandarts en ik wil ze graag kunnen meenemen zonder dat ik zelf sta te testen van bangigheid of schaamte. Heb mezelf eens goed beetgepakt en op Internet een angsttandarts in de omgeving gezocht - het nummer in mijn gsm gezet en vervolgens 2 weken lang elke dag met de telefoon in de hand gezeten moed te verzamelen om daadwerkelijk te bellen.

Toen ik eenmaal zover was, kreg ik ontzettend begripvolle assistente aan de lijn. Ik kon meteen de volgende dag al terecht (zo min mogelijk bedenktijd) en er viel meteen een last van mijn schouders. Ik heb een supertoffe tandarts die me heel uidelijk uitlegt wat er moet gebeuren en welke handelingen ze uitvoert, maar ze draait niet om de hete brij heen. Zit nu volop in de steigers met mn gebit - door achterstallig onderhoud moet er echt wel wat gebeuren - maar ben zo blij dat het nu gebeurt.

Zoals je kunt lezen uit de andere threads in dit topic en de reacties die al zijn gepost ben je zeker niet de enige met angst en schaamte - maar iedereen die nu bij een TA loopt is blij dat hij/zij die stap toch heeft genomen. Mijn advies - ga gewoon bellen - of als die stap te groot is - mail je verhaal naar een tandartspraktijk.

Hoe dan ook - heel veel sterkte en heel veel succes! Laat je ons weten hoe het je vergaat?

groetjes,



knap dat je bent gegaan wat is er met jou gebit aan de hand? en wat hebben ze al gedaan en de pijn valt het mee of niet? en jou omgeving weet er van dat je dit allemaal ondergaat ??? dankjewel voor je bericht gr doodsbang
zo, 04/17/2011 - 09:31 Permalink
gerrr

Lieve doodsbang,

Ik ben zoals ik al schreef 5 jaar niet naar de tandarts geweest en voelde mijn gebit eigenlijk in die tijd steeds verder afbrokkelen - vooral het laatste jaar. Ik schaamde me kaopt - niet zozeer voor het aanzien van mijn gebit - want aan de voorzijde is er (gelukkig) niet zoveel aan de hand - maar mijn kiezen zijn niet meer zo best. Ik dacht dus ook toen ik naar de tandarts ging, dat ze zouden schrikken van het slagveld in mijn mond.

Dat bleek uiteindelijk best mee te vallen. Er moeten 5 gaatjes gevuld worden en 1 vulling vervangen. Ik heb 2 verstandskiezen die door zijn, maar waar ik met poetsen net niet goed bij kan en die gaan op termijn zeker problemen geven, dus die moeten eruit. Verder flink wat tandsteen. Tandsteen is inmiddels verwijderd en 2 gaatjes zijn gevuld. Een van de kiezen die op de nominatie stond om te vullen is echter voor de behandeling gaan opspelen en daarin heb ik onlangs een wortelkanaalbehandeling gehad. Daar was ik enorm bang voor - maar de behandeling zelf viel wel mee. Ik had wel flink last gehad van napijn, maar met ibuprofen was dat redelijk te onderdrukken. Het is nu alleen nog gevoelig met kauwen.

Nu ik eenmaal onder behandeling ben, ben ik ook lang niet meer zo bang voor wat er moet gebeuren. Is niet fijn, maar het moet. De grootste stap was het overwinnen van de schaamte. Geloof me, als je eenmaal zover bent, en je zit met je gebit in de steigers, ook al zijn niet alle behandelingen even prettig, voel je 100 keer beter. Ik voel me ook niet meer zo schuldig, want ik kan straks mijn meisjes ook mee gan nemen naar de tandarts. Voorheen voelde ik me ook een slechte moeder...

Tandarts zei bij mijn eerste bezoek dat er enorm veel mensen zijn met angst en dat ze echt wel wat gewend zijn. Een goede tandarts wil uiteindelijk het beste voor jouw gebit en zal je daarbij ondersteunen. Zeker angsttandartsen zijn daar echt wel goed in en kunnen je helpen.

En als de stap om te bellen nou te groot is, mail dan je verhaal naar een tandarts. Dan kun je goed nadenken over wat je wilt vertellen en heb je als je reactie terug krijgt tijd om dit even te verwerken. De volgende stap is dan bellen en daar waar je je goed bij voelt maak je een afspraak.

Ik durfde mijn tandartsangst eigenlijk nooit toe te geven aan mijn omgeving - zelfs mijn man wist niet hoe ellendig ik me eronder voelde. Maar nu ik mijn schaamte voor de tandarts heb overwonnen, durf ik het ook beter toe te geven aan de mensen in mijn omgeving. En wat blijkt, mijn man is zelf ook enorm bang voor de tandarts en mijn beste vriendin ook. Die is net als ik zelf ook al heel lang niet geweest. Ook zij schaamde zich daarvoor en durfde hier niet over te praten. Nu hebben we steun aan elkaar. Ze heeft inmiddels het nummer van mijn tandarts, dus ik hoop (en ik moedig haar hierin natuurlijk aan) dat ze binnenkort ook weer gaat.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Het is heel moeilijk - dat weten we hier allemaal, maar echt echt echt waar, het is zo de moeite waard om te gaan. Ik kan je alleen maar heel veel succes en sterkte wensen. Hopelijk vind je snel een tandarts bij wie je je genoeg op je gemak voelt.

Knuffel,

gerrr
zo, 04/17/2011 - 10:34 Permalink
Chuck

:smt006 Lieve Doodsbang

Je vraagt: knap van je dat je bent gegaan wat is er precies met jou gebit aan de hand? gr doodsbang

Lieve Doodsbang wat er aan de hand is met mijn gebit, het is een puinhoop.
Ik ben 20 jaar niet naar de tandarts geweest :oops: , en ik heb dus dinsdag de stoute schoenen aangetrokken en heb gebeld.
Lieve Doodsbang ik heb zelf een topic geplaats, misschien heb je die al gelezen en zoniet dan is daar de titel van,
Ik ben zo trots op mezelf, onder de rubriek angst voor de tandarts.
Lieve Doodsbang als je belt, of zoals Gerr ook al aangeeft je kunt mailen, geef duidelijk aan waar je mee zit je gevoelens, wat het al met je doet als je de tandarts mailt of belt, en geef duidelijk aan dat je angst hebt, schaamte etc.
Lieve Doodsbang ik ben blij dat ik dinsdag die stap heb gezet, ben ik er al :smt009 maar dat ik heb gebeld en met mijn schaamte en angst mijn mond heb open durven doen, en dan een compliment krijgen van de tandarts, dat ze trots op me is dat ik ben gekomen, dan wil je niet weten lieve Doodsbang hoe blij je bent dat je die stap hebt gezet.
Nu aanstaande dinsdag gaat er een kies uit waar ik nu antbiotica voor slik, daar zit een onsteking, heb ik pijn :smt009 had alleen een dikke wang. Maar dit was voor mij wel de druppel lieve Doodsbang, al liep ik al vele en vele jaren, ik MOET naar de tandarts, maar schaamte en angst weerhield me.
Als je belt of mailt leg echt je angsten uit, je schaamte, wat het gevoel van of mailen naar de tandarts, of bellen al met je doet qua schaamte, angst etc, dan weet ook de tandarts waar hij of zij aan toe is, en de tandarts kan er rekening mee houden.
Ik heb ondervonden omdat ik zo eerlijk ben geweest, en ik denk vele met mij nu, alles is nu bespreekbaar lieve Doodsbang.
Ik hoop echt dat je ook de stap gaat zetten, en lees, als je mijn topic nog niet hebt gelezen, die is door, wie weet heb je er wat aan, of de topic van Gerr en andere die ook niet durfde, en nu blij zijn dat ze de stap hebben gezet. In mijn topic staat uitgebreid wat ik voor angst, schaamte etc had, maar ook hoe blij ik ben dat ik de stap heb gezet.

Lieve Doodsbang, ik wens je heel veel sterkte welke beslissing je ook gaat nemen, allhoewel ik wel hoop, dat je of gaat mailen, of gaat bellen naar de tandarts.

Groetjes en een knuf lieve Doodsbang van Chuck :smt006
zo, 04/17/2011 - 12:19 Permalink
scaredycat

dankjewel voor al jullie lieve reacties , ik moet de stap gewoon nemen maar ben
gewoon te bang om te bellen en uberhaupt mijn verhaal te vertellen uit schaamte


Dat bellen kan idd best beangstigend zijn. Maar misschien helpt het jou dan om juist te emailen?
Dan kun je je verhaal kwijt zonder onderbrekingen en kun je er desnoods uren over nadenken...

heb al wel op internet rond gekeken maar kan ook niet echt een geschikte
tandarts vinden zouden jullie er een weten rond amersfoort , utrecht?


Zoals hierboven al aangegeven is kun je via deze site een TA zoeken.
Hoe zit je qua vervoer? Heb je een auto of iemand die je kan rijden?
Want dan kun je misschien ook wat verder weg zoeken.
Ik kwam zelf uit in Kerkrade, ±150km van mijn huis vandaan.
Maar toen (7 jaar geleden) waren de angst-specialisten veel dunner gezaaid...

ik moet gewoon gaan maar heb echt het idee dat de tandarts zich een
hoedje schrikt het is gewoon te ergde situatie in mijn mond , maar ik
kan er zo gewoon niet mee leven meer durf amper met iemand te praten


Tandartsen schrikken gelukkig niet meer zo snel. En ze veroordelen je niet,
kijk maar naar Chucks verhaal: die TA was zelfs TROTS dat Chuck de stap genomen had!

zijn er hier ook mense die prive hun fotos zouden kunnen mailen van voor en na?


Als ik ze zou hebben zou ik je ze mailen. Maar ik heb sowieso weinig foto's van mezelf uit die periode
en al zeker niet met mijn tanden ontbloot, want daar lette ik wel op dat dat niet gebeurde...

Tegenwoordig maakt het me niks meer uit: ik lach op bijna iedere foto en
tegenwoordig niet alleen omdat dat kan, ook omdat ik veel blijer ben met mezelf.
Zeker nu ik ook nog eens 25 kilo kwijt ben geraakt in het afgelopen jaar...

En wat er bij mij aan de hand was? VEEL! Ik was minimaal 10 jaar niet geweest,
maar het zouden er ook 15 kunnen zijn. Ik had afgebrokkelde kiezen,
heel veel gaatjes en zelfs twee afgebroken voortanden (elementen 11 en 12).
Bijgevolg heb ik nu ook bijna geen tanden waaraan NIET gewerkt is,
maar daar zie je nu gelukkig niks meer van eb DAT is wat telt.

Pijn heb ik helaas nooit gehad. Had ik dat wel dan had ik het
waarschijnlijk nooit zover laten komen. Maar dat is allemaal achteraf...

Van de behandelingen heb ik ook amper last gehad. De eerste keer was ik flink
"dronken" van de narcose, maar ik heb geen enkele napijn gehad: ik heb de dag
vrij die ik genomen had om bij te komen gebruikt om aan mijn auto te sleutelen...
De tweede keer had ik wel een beetje napijn, maar dat was een
kwestie van twee dagen pijstillers slikken en het was over.

Hopelijk heb je hier wat aan. En kun je een TA vinden die jou kan helpen.
Je kunt het, net als Chuck nu en ik jaren geleden!

Sterkte, JAN
di, 04/19/2011 - 01:10 Permalink
doodsbang

dankjewel voor al jullie lieve reacties , ik moet de stap gewoon nemen maar ben
gewoon te bang om te bellen en uberhaupt mijn verhaal te vertellen uit schaamte


Dat bellen kan idd best beangstigend zijn. Maar misschien helpt het jou dan om juist te emailen?
Dan kun je je verhaal kwijt zonder onderbrekingen en kun je er desnoods uren over nadenken...

heb al wel op internet rond gekeken maar kan ook niet echt een geschikte
tandarts vinden zouden jullie er een weten rond amersfoort , utrecht?


Zoals hierboven al aangegeven is kun je via deze site een TA zoeken.
Hoe zit je qua vervoer? Heb je een auto of iemand die je kan rijden?
Want dan kun je misschien ook wat verder weg zoeken.
Ik kwam zelf uit in Kerkrade, ±150km van mijn huis vandaan.
Maar toen (7 jaar geleden) waren de angst-specialisten veel dunner gezaaid...

ik moet gewoon gaan maar heb echt het idee dat de tandarts zich een
hoedje schrikt het is gewoon te ergde situatie in mijn mond , maar ik
kan er zo gewoon niet mee leven meer durf amper met iemand te praten


Tandartsen schrikken gelukkig niet meer zo snel. En ze veroordelen je niet,
kijk maar naar Chucks verhaal: die TA was zelfs TROTS dat Chuck de stap genomen had!

zijn er hier ook mense die prive hun fotos zouden kunnen mailen van voor en na?


Als ik ze zou hebben zou ik je ze mailen. Maar ik heb sowieso weinig foto's van mezelf uit die periode
en al zeker niet met mijn tanden ontbloot, want daar lette ik wel op dat dat niet gebeurde...

Tegenwoordig maakt het me niks meer uit: ik lach op bijna iedere foto en
tegenwoordig niet alleen omdat dat kan, ook omdat ik veel blijer ben met mezelf.
Zeker nu ik ook nog eens 25 kilo kwijt ben geraakt in het afgelopen jaar...

En wat er bij mij aan de hand was? VEEL! Ik was minimaal 10 jaar niet geweest,
maar het zouden er ook 15 kunnen zijn. Ik had afgebrokkelde kiezen,
heel veel gaatjes en zelfs twee afgebroken voortanden (elementen 11 en 12).
Bijgevolg heb ik nu ook bijna geen tanden waaraan NIET gewerkt is,
maar daar zie je nu gelukkig niks meer van eb DAT is wat telt.

Pijn heb ik helaas nooit gehad. Had ik dat wel dan had ik het
waarschijnlijk nooit zover laten komen. Maar dat is allemaal achteraf...

Van de behandelingen heb ik ook amper last gehad. De eerste keer was ik flink
"dronken" van de narcose, maar ik heb geen enkele napijn gehad: ik heb de dag
vrij die ik genomen had om bij te komen gebruikt om aan mijn auto te sleutelen...
De tweede keer had ik wel een beetje napijn, maar dat was een
kwestie van twee dagen pijstillers slikken en het was over.

Hopelijk heb je hier wat aan. En kun je een TA vinden die jou kan helpen.
Je kunt het, net als Chuck nu en ik jaren geleden!

Sterkte, JAN




dankjewel voor je reactie , hoe reageeerde de tandarts op jou gebit dan of had je van te voren uitgelegd dat het er zo aan toe was, ik wil eingelijk morgen echt eent andarts gaan bellen maar op de een of andere manier kan ik geen geschikte vinden lijkt het wel , en ik heb zelf een auto dus kan ook idd wat verder weg maar het liefst in utrecht , en mag ik vragen wat uiteindelijk jou nieuwe gebit heeft gekost? groetjes
di, 04/19/2011 - 22:19 Permalink
Chuck

Hoi :smt006 Doodsbang

Jaja daar is Chuck weer :D

Je schrijft: ik wil eingelijk morgen echt een tandarts gaan bellen maar op de een of andere manier kan ik geen geschikte vinden lijkt het wel.
hoe reageeerde de tandarts op jou gebit dan of had je van te voren uitgelegd dat het er zo aan toe was

Je vraagt dit aan scaredycat ik weet het Doodsbang, maar ik geef ook even een reactie :wink:

Hoe ik het heb gedaan, is direct bij de telefoniste aangegeven, wat mijn angsten zijn, hoe bang ik ben, zoiezo al om de telefoon te pakken en de stap te zetten om daadwerkelijk te bellen, ik zat echt te trillen op m,n bank :oops: .
Ik heb direct ook mijn schaamte aangegeven, dat werd ook echt aan de tandarts doorgegeven, en zowel de ass als de tandarts hebben er rekening mee gehouden, en zijn reuze begripvol, en echt lief voor me, alles is bespreekbaar nu lieve Doodsbang, wist ik ook niet hoor :oops: , maar heb het nu gelukkig wel mogen ervaren :D .
De schaamte om mijn mond open te doen, omdat ik zelf ook wist, dit is ergggggggggggggggg :oops: , wat ze te zien krijgen, was zo ergggggggggg :oops: .
Achteraf Doodsbang krijg ik alleen complimenten Doodsbang, en dat zowel de tandarts als de ass en de telefoniste, trots op me zijn, dat ik ook echt gekomen ben, dat was verleden week zo en vandaag weer .
Lieve Doodsbang vandaag zijn er 2 kiezen getrokken, heb ik er nu pijn aan :smt009 niets Doodsbang, heb er nog geen pijnstiller voor nodig gehad :smt009 nee.
Lieve Doodsbang als ik in de buurt van je zou wonen, en dat meen ik, zou ik je er doorheen gaan slepen, ik zou bij je zijn als je belt, ik zou met je meegaan naar de tandarts, ik zou je hier zo graag doorheen willen trekken.
Ik ga nu alleen, maar als ik nu mensen zou kunnen helpen, met deze angst, schaamte etc die ook ik had, zou ik er direct voor klaar staan.
Het nadeel is, ik heb ms en reuma, anders had ik echt, en geloof me nu maar, zo zit ik inelkaar, je steunen en je begeleiden wat in m,n macht ligt.
Probeer echt de stap te zetten kanjer, en er gaat een nieuwe wereld voor je open, waarvan je als je de 1e keer je mond hebt open gedaan denkt, is dat nu alles, echt lieverd ik weet, hoe je je nu voelt, maar als je in de stoel hebt gezeten, je bent eerlijk geweest over je schaamte, je angsten etc, komt alles goed, je kunt het echt lieverd.

Hoop echt dat je morgen belt kanjer, de keus is aan jouw, maar ik zou nu zeggen, ga ervoor kanjer, elke dag uitstel, is een dag langer in de stress, pijnen, schaamte, en je verdriet om je gebit lief

Groetjes knuf, Chuck :smt006
di, 04/19/2011 - 23:06 Permalink
doodsbang

Hoi :smt006 Doodsbang

Jaja daar is Chuck weer :D

Je schrijft: ik wil eingelijk morgen echt een tandarts gaan bellen maar op de een of andere manier kan ik geen geschikte vinden lijkt het wel.
hoe reageeerde de tandarts op jou gebit dan of had je van te voren uitgelegd dat het er zo aan toe was

Je vraagt dit aan scaredycat ik weet het Doodsbang, maar ik geef ook even een reactie :wink:

Hoe ik het heb gedaan, is direct bij de telefoniste aangegeven, wat mijn angsten zijn, hoe bang ik ben, zoiezo al om de telefoon te pakken en de stap te zetten om daadwerkelijk te bellen, ik zat echt te trillen op m,n bank :oops: .
Ik heb direct ook mijn schaamte aangegeven, dat werd ook echt aan de tandarts doorgegeven, en zowel de ass als de tandarts hebben er rekening mee gehouden, en zijn reuze begripvol, en echt lief voor me, alles is bespreekbaar nu lieve Doodsbang, wist ik ook niet hoor :oops: , maar heb het nu gelukkig wel mogen ervaren :D .
De schaamte om mijn mond open te doen, omdat ik zelf ook wist, dit is ergggggggggggggggg :oops: , wat ze te zien krijgen, was zo ergggggggggg :oops: .
Achteraf Doodsbang krijg ik alleen complimenten Doodsbang, en dat zowel de tandarts als de ass en de telefoniste, trots op me zijn, dat ik ook echt gekomen ben, dat was verleden week zo en vandaag weer .
Lieve Doodsbang vandaag zijn er 2 kiezen getrokken, heb ik er nu pijn aan :smt009 niets Doodsbang, heb er nog geen pijnstiller voor nodig gehad :smt009 nee.
Lieve Doodsbang als ik in de buurt van je zou wonen, en dat meen ik, zou ik je er doorheen gaan slepen, ik zou bij je zijn als je belt, ik zou met je meegaan naar de tandarts, ik zou je hier zo graag doorheen willen trekken.
Ik ga nu alleen, maar als ik nu mensen zou kunnen helpen, met deze angst, schaamte etc die ook ik had, zou ik er direct voor klaar staan.
Het nadeel is, ik heb ms en reuma, anders had ik echt, en geloof me nu maar, zo zit ik inelkaar, je steunen en je begeleiden wat in m,n macht ligt.
Probeer echt de stap te zetten kanjer, en er gaat een nieuwe wereld voor je open, waarvan je als je de 1e keer je mond hebt open gedaan denkt, is dat nu alles, echt lieverd ik weet, hoe je je nu voelt, maar als je in de stoel hebt gezeten, je bent eerlijk geweest over je schaamte, je angsten etc, komt alles goed, je kunt het echt lieverd.

Hoop echt dat je morgen belt kanjer, de keus is aan jouw, maar ik zou nu zeggen, ga ervoor kanjer, elke dag uitstel, is een dag langer in de stress, pijnen, schaamte, en je verdriet om je gebit lief

Groetjes knuf, Chuck :smt006



hai chuck

wat een superlieve reactie zeg fijn dat er nog zulke mensen zijn , heb net de stap genomen de tandarts te mailen en heb uitgelegd over mijn angst ben heel erg benieuwd veel lieve groetjes doodsbang
wo, 04/20/2011 - 10:15 Permalink
Chuck

:smt006 Hey lieve Doodsbang

Weet je wat ik ben op je Doodsbang :smt003 super en super, de super trots :smt008

Laat je nog horen hoe het allemaal nu gaat verlopen Doodsbang, of je een berichtje terug krijgt van de tandarts etc.
Goed dat je ook direct hebt omschreven dat je angst hebt etc.

Ben echt super en super trots op je, niet vergeten he :D

Groetjes, knuf Chuck
wo, 04/20/2011 - 11:32 Permalink
scaredycat

dankjewel voor je reactie , hoe reageeerde de tandarts op jou gebit dan of had je van te voren uitgelegd dat het er zo aan toe was


Ze reageerde helemaal niet vervelend. Ze vroeg wat er aan de hand was en ik heb gezegd dat ik
er een puinhoop van had gemaakt. Vervolgens ben ik op de stoel gegaan en heeft ze gekeken.

Wat daarin misschien wel scheelde is dat ik daar specifiek was voor een intake voor een
narcosebehandeling, maar bij de TA's die ik daarna heb meegemaakt was de sfeer eigenlijk
ook meteen wel prettig. Heel anders dan vroeger bij de TA die mijn angst heeft veroorzaakt.

En wat ik nu zelf merk is dat ik bij een vrouwelijke tandarts beter op mijn gemak ben.
Heb me ook door mannen laten behandelen en dat gaat prima, maar bij een vrouw voel
ik me toch prettiger. Heb ik overigens met de huisarts en fysiotherapeute ook :D

ik wil eingelijk morgen echt eent andarts gaan bellen maar op de een of andere manier kan ik geen geschikte
vinden lijkt het wel , en ik heb zelf een auto dus kan ook idd wat verder weg maar het liefst in utrecht


Ik ben totaal niet bekend in Utrecht. Maar heb je geen vrienden, familie of kennissen die je kunt vragen naar hun
tandarts? Al is er maar 1 iemand die je in vertrouwen kunt nemen, dat scheelt echt al heel erg veel als ondersteuning.
Desnoods kan die vriend of vriendin rondvragen naar een TA "voor een vriend", dan hoef je je minder bloot te geven...

mag ik vragen wat uiteindelijk jou nieuwe gebit heeft gekost? groetjes


De preciese kosten weet ik echt niet meer, zeker niet van toen tot nu. De twee narcose-
behandelingen samen waren ongeveer €2600 weet ik nog, waarvan ik €341 vergoed kreeg.

Maar sindsdien heb ik ieder jaar mijn verzekering meer dan volledig aangesproken,
behalve het laatste jaar. Met een dekking van ±€1100 per jaar zit ik nu
op een klein autootje aan kosten denk ik over de afgelopen 7 jaar dus...

Maar voordat je je daardoor laat afschrikken; dat is inclusief een aantal kronen en WKB's en dan gaat het hard!
En wie zegt dat het bij jou zo slecht is als bij mij? Voor zover ik weet heb ik maar 4 onbehandelde tanden in
mijn gebit, de rest is allemaal minstens van een 1vlaks restauratie voorzien, sommige zelfs op 4 vlakken...
wo, 04/20/2011 - 11:47 Permalink
doodsbang

:smt006 Hey lieve Doodsbang

Weet je wat ik ben op je Doodsbang :smt003 super en super, de super trots :smt008

Laat je nog horen hoe het allemaal nu gaat verlopen Doodsbang, of je een berichtje terug krijgt van de tandarts etc.
Goed dat je ook direct hebt omschreven dat je angst hebt etc.

Ben echt super en super trots op je, niet vergeten he :D

Groetjes, knuf Chuck



nou dat vind ik wel echt enorm enorm lief van je haha!! doet me goed!! al 200 x me mail gecheckt en nog steeds geen reactie maar krijg ik vast vlug laat je het weten dankjewel gr doodsbang
wo, 04/20/2011 - 18:17 Permalink
doodsbang

dankjewel voor je reactie , hoe reageeerde de tandarts op jou gebit dan of had je van te voren uitgelegd dat het er zo aan toe was


Ze reageerde helemaal niet vervelend. Ze vroeg wat er aan de hand was en ik heb gezegd dat ik
er een puinhoop van had gemaakt. Vervolgens ben ik op de stoel gegaan en heeft ze gekeken.

Wat daarin misschien wel scheelde is dat ik daar specifiek was voor een intake voor een
narcosebehandeling, maar bij de TA's die ik daarna heb meegemaakt was de sfeer eigenlijk
ook meteen wel prettig. Heel anders dan vroeger bij de TA die mijn angst heeft veroorzaakt.

En wat ik nu zelf merk is dat ik bij een vrouwelijke tandarts beter op mijn gemak ben.
Heb me ook door mannen laten behandelen en dat gaat prima, maar bij een vrouw voel
ik me toch prettiger. Heb ik overigens met de huisarts en fysiotherapeute ook :D

ik wil eingelijk morgen echt eent andarts gaan bellen maar op de een of andere manier kan ik geen geschikte
vinden lijkt het wel , en ik heb zelf een auto dus kan ook idd wat verder weg maar het liefst in utrecht


Ik ben totaal niet bekend in Utrecht. Maar heb je geen vrienden, familie of kennissen die je kunt vragen naar hun
tandarts? Al is er maar 1 iemand die je in vertrouwen kunt nemen, dat scheelt echt al heel erg veel als ondersteuning.
Desnoods kan die vriend of vriendin rondvragen naar een TA "voor een vriend", dan hoef je je minder bloot te geven...

dankjewel voor je reactie ik heb inmiddels een tandarts gevonden ook een vrouwelijke leek me toch idd wat prettiger

mag ik vragen wat uiteindelijk jou nieuwe gebit heeft gekost? groetjes


De preciese kosten weet ik echt niet meer, zeker niet van toen tot nu. De twee narcose-
behandelingen samen waren ongeveer €2600 weet ik nog, waarvan ik €341 vergoed kreeg.

Maar sindsdien heb ik ieder jaar mijn verzekering meer dan volledig aangesproken,
behalve het laatste jaar. Met een dekking van ±€1100 per jaar zit ik nu
op een klein autootje aan kosten denk ik over de afgelopen 7 jaar dus...

Maar voordat je je daardoor laat afschrikken; dat is inclusief een aantal kronen en WKB's en dan gaat het hard!
En wie zegt dat het bij jou zo slecht is als bij mij? Voor zover ik weet heb ik maar 4 onbehandelde tanden in
mijn gebit, de rest is allemaal minstens van een 1vlaks restauratie voorzien, sommige zelfs op 4 vlakken...




dankjewel voor je reactie ik heb inmiddels een tandarts gevonden ook een vrouwelijke leek me toch idd wat prettiger , maar ben je nu al zeven jaar bezig om je gebit goed te krijgen??? ik ben mischien niet eens zo bang voor de pijn maar meer voor schaamte het liefst wil ik er heen en dat het zo snel mogelijk allemaal geholpen word en ik dan gewoon netjes elk half jaar op controle kan komen , maar kost et 1300 euro per narcose behandeling ? hoop geld maar je merkt er wel niks van dat scheelt , bedankt voor je reactie gr doodsbang
wo, 04/20/2011 - 18:24 Permalink
Chuck

:smt006 Hey lieve Doodsbang

Weet je wat ik ben op je Doodsbang :smt003 super en super, de super trots :smt008

Laat je nog horen hoe het allemaal nu gaat verlopen Doodsbang, of je een berichtje terug krijgt van de tandarts etc.
Goed dat je ook direct hebt omschreven dat je angst hebt etc.

Ben echt super en super trots op je, niet vergeten he :D

Groetjes, knuf Chuck



nou dat vind ik wel echt enorm enorm lief van je haha!! doet me goed!! al 200 x me mail gecheckt en nog steeds geen reactie maar krijg ik vast vlug laat je het weten dankjewel gr doodsbang


Hey kanjer :smt006

200 x je mail gecheckt oeps, je hebt je niet verveeld dan vandaag :smt003 ,
Hou je ook je postvak ongewenste mail in de gaten kanjer, daar kan je mail ook in belanden he :D
Hoop echt dat je snel ergens terecht kan, en jaja ik blijf erbij, ben TROTS op je :D dat je die stap hebt gezet :D

Wel gaan nu he :D , als er een dag binnen komt rollen in je mailbox, wanneer je terecht kunt.
Wel doen hoor kanjer, van uitstel komt afstel, nu heb je deze stap gezet, stap A de volgende stap is B, en je zult net als ik en vele andere die je voorgegaan zijn, zien en merken, wat voor een gevoel je eraan overhoud nadat je in de stoel hebt gezeten :D .
Je zult is zien kanjer, als je eenmaal bent geweest, wat voor een last, er van je schouders valt.
Je kan/kunt het :smt003 je kan/kunt het :smt003 je kan/kunt het :smt003 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Groetjes, knuf Chuck :smt006
wo, 04/20/2011 - 18:48 Permalink
gerrr

Hallo doodsbang,

Lees net dat je n eerste stap hebt genomen en een TA hebt gemaild. Wat ontzettend goed van je! Dat alleen is al een felicitatie waard. Je bent op weg!!!! Nu doorzetten he. Weet dat wij allemaal hier tegenaan hebben gehikt, op onze nagels hebben zitten bijten van de spanning, maar zo intens blij zijn dat we weer naar de TA gaan. Ben supertrots op je - je bent een kei! Laat je t weten als je reactie hebt gehad?

groetjes,
wo, 04/20/2011 - 22:44 Permalink
scaredycat

ik heb inmiddels een tandarts gevonden ook een vrouwelijke leek me toch idd wat prettiger


Kijk, dat is al fijn. Ik hoop dat je je bij haar op je gemak gaat voelen.

maar ben je nu al zeven jaar bezig om je gebit goed te krijgen???


Nee, dat zie je verkeerd. Ik heb 7 jaar geleden de stap genomen om weer naar de TA te gaan.
Ik ben toen in twee narcose-behandelingen geholpen, waarvoor mijn gebit in principe weer "goed"
was. Maar mijn gebit was wel nog zwak, o.a. door het gebruik van composiet-kronen; die
zijn niet zo stevig als "gewone" en zeker als voortanden hebben ze nogal wat te lijden.

Uiteindelijk heb ik er dus voor gekozen om daar "gewone" kronen te nemen en daarna ook twee andere
tanden die niet zo stevig meer waren te laten doen. Dat hoefde (nog) niet, maar dat wilde ik zelf graag.

Andere kosten zaten bijv. in een WKB door een ontsteking, een dubbele WKB na een ontsteking
en een WKB net NA het plaatsen van een nieuwe kroon, waarbij ik naar een nood-TA moest en
ook nog wat complictaies had in de vorm van een abces en het feit dat ik van mijn stokje ging
en vervolgens in een spasme schoot. Maar dat klinkt allemaal veel ernstiger dan het is en dat
gebeurde MIJ in mijn specifieke situatie van dat moment.

Om je een idee te geven van die kosten: een WKB kan al €400 kosten, een kroon ongeveer het dubbele...

het liefst wil ik er heen en dat het zo snel mogelijk allemaal geholpen
word en ik dan gewoon netjes elk half jaar op controle kan komen


Dat was ook wat ik graag wilde. Maar omdat er bij mij ZO veel mis was (ze wilden oorspronkelijk zelfs 3 zittingen doen)
durfde ik DAT niet aan. Door de narcose konden ze in verhouding veel meer tegelijk doen in een langere zitting.
De schaamte was ik inmiddels voorbij; ik was immers al gegaan en had alles besproken met de TA en iemand
anders die bij de intake de anamnese deed en dus vragen stelde en mijn bloeddruk moest opnemen.

maar kost et 1300 euro per narcose behandeling ?


Nee, dat waren MIJN kosten, dus de behandelingen en de narcoses samen. De narcose-kosten waren ongeveer €300
per keer, de eerste keer wat meer omdat ze me lange "onder" hebben gehouden, waardoor er een zitting kon vervallen.
De rest waren de "gewone" kosten voor de behandeling, dus trekken, vullen, X-foto's en dergelijke.

Ik heb daarvoor ook gewoon een factuur gekregen met UTP-codes die ik aan mij verzekering kon doorsturen.
Alleen vergoedde mijn toenmalige verzekering maar maximaal €341 per jaar. Mijn huidige vergoed maximaal
nu €1000, maar niet alles meer voor 100%. Dat is de afgelopen jaren allemaal flink uitgekleed helaas...
Maar dan nog: met ongeveer €800 tot €1200 aan kosten per jaar in de afgelopen jaren en rond de €300
tot €350 aan verzekeringspremie voor dat aanvullend pakket is het nog steeds zo dat ik "winst maak" :P

Ik had daarbij trouwens wel de mazzel dat ik altijd al een "zwaar" tand-pakket had (alleen nooit gebruikt),
dus toen ik overstapte naar een andere maatschappij kreeg ik op basis van die status meteen goedkeuring
voor hun hoogste pakket, terwijl daar anders een keuring bij hoorde die ik denk dat ik niet gehaald zou hebben.

Hopelijk heb je hier wat aan, als er nog vragen zijn: stel ze!
Groetjes, JAN
do, 04/21/2011 - 00:33 Permalink
doodsbang

dankjewel voor jullie reacties jullie snappen gelukkig waar het over gaat ben heel blij met de duidelijke antwoorden ,

gisteravond na een dag werken ik weer mijn mail checken en ja hoor reactie dus ik open hem verwachten eingelijk een lieve begripvolle mail terug maar het enigse wat er in stond was

Goedemorgen,



U bent uiteraard van harte welkom in onze praktijk. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw gegevens via onze website in te vullen



Zodra ik deze heb ontvangen, krijgt u van mij een email met de vervolgstappen.



Met vriendelijke groet,



Suzanne

Baliemedewerker



dus net alles maar ingevuld en nu hopen op een vlugge reactie kan me nu eingelijk niet snel genoeg gaan ook , ik wil zo graag weer normaal een gesprek kunnen voeren zonderdat de mensen afgeleid worden naar mijn slagveld , ik ben van mezelf een vrolijke gezellig meid maar de laatste tijd betrap ik mezelf erop dat ik me aan het afsluiten van mensen een beetje ben doordat ik niet wil praten met zon slecht gebit, fijn weekend iedereen als ik reactie heb zal ik het gelijk plaatsen fijn paasweekend gr doodsbang
vr, 04/22/2011 - 14:15 Permalink
Chuck

:smt006 lieve Doodsbang

:smt006 Had je mail johhhhhhhhhhhh van je tandarts, enggggggggggg haha (geintje) :smt003
Toppie kanjer, dat je een antwoord terug hebt van de tandarts.
Lieve Doodsbang, de mail komt kort en bondig over, maar wees daar niet bang voor :smt009 .
Ik denk zelf, en verwacht het eigenlijk ook, dat de baliemedewerkster het te druk heeft, om uitgebreid op jou mail, over je schaamte, angst etc in te gaan.
Ik denk dat ze vele mailtjes krijgen zoals die van jou, en als ze die allemaal per mail gaan beantwoorden, daar gaat veel tijd inzitten, en zeker de mensen die ze uitgebreid terug beantwoorden, en niets meer zich laten horen, jaja die heb je ook kanjer van die mensen.
Je hebt in je mail verteld van je schaamte etc ze weten er vanaf, en het komt goed kanjer.
Als jij je gesprek hebt met de tandarts, kun je je tandarts ook nog eens vertellen wat je gevoel, je schaamte dus, je angst etc is.
Voorals nog kanjer, toppie dat je antwoord hebt gehad, en de lijst hebt ingevuld, maar nog mooier is dat je de lijst hebt terug gestuurd :smt003 ben TROTS op je :smt003
Lieverd het gaat goed komen, over een poosje, ben en word je echt weer de vrolijke meid, die nu zo,n schaamte heeft voor haar gebit en zich afsluit voor de mensen
Maaaaaaaaaaaaaaaaar kanjer over een poosje ben je een giga mooie bloem, waar de knop van opengaat, tot leven komt, er stralend uitziet en de hele wereld, qua contacten etc weer aankan :smt003
Nu hopen we maar kanjer dat je snel terecht kunt, je laat het ons wel weten he, kanjer :D

Lieve Doodsbang ik hoop dat je ondanks alles toch een beetje kunt genieten en van het mooie weer en de komende paasdagen, probeer er van te genieten, spreek je snel weer :smt006

Groetjes, knuf Chuck :smt003 :smt006 ennnnnnnnnn ppssttttttt niet vergeten he, ben TROTS op je :D :smt006
vr, 04/22/2011 - 21:53 Permalink
scaredycat

Net terug van ene weekendje weg, dus ik zie dit nu pas...

ik wil zo graag weer normaal een gesprek kunnen voeren zonderdat de mensen afgeleid worden naar
mijn slagveld , ik ben van mezelf een vrolijke gezellig meid maar de laatste tijd betrap ik mezelf erop
dat ik me aan het afsluiten van mensen een beetje ben doordat ik niet wil praten met zon slecht gebit


Zoals ik eerder al zei begrijp ik precies wat je bedoelt. Fijn dat ze op zo'n snelle
manier reageren, nu is het even afwachten, maar volgens mij gaat het goedkomen!

Mijn weekendje was trouwens met 90 mensen, waarvan ik er maar 1 ooit eerder
gezien had: iets dat ik voor mijn sanering ook NOOIT gedurfd zou hebben.
Maar nu kon ik zonder ergens op te hoven letten lekker met iedereen
kletsen als ik daar zin in had en dat was ERRUG gezellig :D
di, 04/26/2011 - 13:51 Permalink
doodsbang

Net terug van ene weekendje weg, dus ik zie dit nu pas...

ik wil zo graag weer normaal een gesprek kunnen voeren zonderdat de mensen afgeleid worden naar
mijn slagveld , ik ben van mezelf een vrolijke gezellig meid maar de laatste tijd betrap ik mezelf erop
dat ik me aan het afsluiten van mensen een beetje ben doordat ik niet wil praten met zon slecht gebit


Zoals ik eerder al zei begrijp ik precies wat je bedoelt. Fijn dat ze op zo'n snelle
manier reageren, nu is het even afwachten, maar volgens mij gaat het goedkomen!

Mijn weekendje was trouwens met 90 mensen, waarvan ik er maar 1 ooit eerder
gezien had: iets dat ik voor mijn sanering ook NOOIT gedurfd zou hebben.
Maar nu kon ik zonder ergens op te hoven letten lekker met iedereen
kletsen als ik daar zin in had en dat was ERRUG gezellig :D



knap van je heel goed dat je weer onder de mensen komt!!
wo, 04/27/2011 - 10:01 Permalink
doodsbang

net weer reactie gehad begin me echt af te vragen of ze echt wel zo gespeccaliseert zijn in angstige patienten , kreeg nu aleen weer dit

Hiermee bevestigen wij uw aanmelding bij onze tandartspraktijk. Wij ontvangen graag uw behandelingsgegevens van de vorige tandarts (behandelingshistorie en röntgenfoto’s) op papier of per email.

Zou u zo vriendelijk willen zijn hem/haar hierover te benaderen? Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen sturen wij u hiervan een bevestiging waarna u een afspraak kunt maken.


maar ben al zolang niet geweest hoe moet ik dan in godsnaam aan me gegevens komen en daarbij me oude tandarts is vorig jaar ook overleden , had niet verwacht dat het allemaal zo zou gaan denk afspraak hup erheen en kijken wat er gaat gebeuren word verder ook helemaal niet naar angst ofiets gevraagddus weet het nu ook ff niet ..... maar heb net gelijk terug gemaild hoop vlug op reactie fijne woensdag iedereen veel liefs
wo, 04/27/2011 - 10:06 Permalink
gerrr

Lieve doodsbang,

Is inderdaad een vrij zakelijk standaard mailtje - ik geloof niet dat ze doorhebben hoe angstig je bent. Als ik jou was zou ik er een belletje aan wagen. Schrijf van tevoren op wat je wilt zeggen en wat je wil vragen, dan heb je een houvast voor het gesprek. Als je belt krijg je meer een gevoel bij de praktijk. Kun je zelf ook beter overbrengen hoe angstig je bent en duidelijk vragen hoe ze daar mee omgaan. Is wel heel spannend hoor - mijn hart klopte in mijn keel toen ik ging bellen, maar ik kreeg een goed gevoel van de assistente en daardoor ging ik met vertrouwen en veel minder schaamte naar mijn eerste afspraak.

Ik hoefde overigens ook geen tandartsgegevens van mijn vorige tandarts mee te nemen. Er zijn nieuwe foto's gemaakt en een nieuw behandelplan opgesteld om de boel weer in orde te krijgen.

Ik vind het in ieder geval helemaal super dat je de eerste stap hebt gezet! Je bent een kei!

knuffel,

Gerrr
wo, 04/27/2011 - 10:28 Permalink
Chuck

:smt006 Hoi lieve Doodsbang

Ik sluit me bij Gerr aan :D , Probeer de moed te verzamelen om ze te bellen, dan kun je het beter uitleggen als via een mail.
Zo kun je ook direct horen, of ze begrip hebben voor je situatie, en hoe ze je te woord staan, en of er naar je word geluisterd.
Is het spannend om te bellen jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, eng jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, maar zo kom je er wel achter lieve Doodsbang, met wie je te maken gaat krijgen.
Je gevoel is op dit moment niet goed, tav het mailcontact, wie weet als je ze spreekt, heb je een ander gevoel.
Probeer het kanjer, probeer ze te bellen, dat is beter, als nu het afstandelijke mailcontact.
Proberen he, lieve Doodsbang, om te bellen :smt008, trots blijf ik toch wel op je :D , je doet er alles aan, om een start te gaan maken qua je gebit :smt003

Tot de volgende keer, knuf groetjes Chuck :smt006
wo, 04/27/2011 - 14:44 Permalink
doodsbang

Lieve doodsbang,

Is inderdaad een vrij zakelijk standaard mailtje - ik geloof niet dat ze doorhebben hoe angstig je bent. Als ik jou was zou ik er een belletje aan wagen. Schrijf van tevoren op wat je wilt zeggen en wat je wil vragen, dan heb je een houvast voor het gesprek. Als je belt krijg je meer een gevoel bij de praktijk. Kun je zelf ook beter overbrengen hoe angstig je bent en duidelijk vragen hoe ze daar mee omgaan. Is wel heel spannend hoor - mijn hart klopte in mijn keel toen ik ging bellen, maar ik kreeg een goed gevoel van de assistente en daardoor ging ik met vertrouwen en veel minder schaamte naar mijn eerste afspraak.

Ik hoefde overigens ook geen tandartsgegevens van mijn vorige tandarts mee te nemen. Er zijn nieuwe foto's gemaakt en een nieuw behandelplan opgesteld om de boel weer in orde te krijgen.

Ik vind het in ieder geval helemaal super dat je de eerste stap hebt gezet! Je bent een kei!

knuffel,


dankjewel!!! o mischien moet ik toch maar bellen aleen wel heeeeeel griezelig maar dankjewel voor je opbeurende verhaal groetjes doodsbang

Gerrr
wo, 04/27/2011 - 22:28 Permalink
doodsbang

:smt006 Hoi lieve Doodsbang

Ik sluit me bij Gerr aan :D , Probeer de moed te verzamelen om ze te bellen, dan kun je het beter uitleggen als via een mail.
Zo kun je ook direct horen, of ze begrip hebben voor je situatie, en hoe ze je te woord staan, en of er naar je word geluisterd.
Is het spannend om te bellen jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, eng jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, maar zo kom je er wel achter lieve Doodsbang, met wie je te maken gaat krijgen.
Je gevoel is op dit moment niet goed, tav het mailcontact, wie weet als je ze spreekt, heb je een ander gevoel.
Probeer het kanjer, probeer ze te bellen, dat is beter, als nu het afstandelijke mailcontact.
Proberen he, lieve Doodsbang, om te bellen :smt008, trots blijf ik toch wel op je :D , je doet er alles aan, om een start te gaan maken qua je gebit :smt003

Tot de volgende keer, knuf groetjes Chuck :smt006



jaaa ik moet gewoon bellen vind het aleen echt doodeng vraag me aleen waneer ook morgen en overmorgen werk ik de hele dag dus word denk ik pas maandag dan , nee idd me gevoel is niet zo heel goed dooor het mailcontact maar goed ik hou hoop ooit komt het goed haha!! en met jullie lieve mensen allemaal hier werkt ook enorm mee natuurlijk hardstikke lief groetjes doodsbang
wo, 04/27/2011 - 22:30 Permalink
Chuck

Lieve Doodsbang je schrijft ooit komt het goed uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :smt009 niet ooit :smt009 , bellen zodra je kunt, van uitstel, komt afstel.
Lieverd dan valt er echt een last van je schouders, als je hebt gebeld, jaja lieve Doodsbang, geen uitvluchten meer zoeken hoor :smt009 .
Bel echt zodra je kunt, dat telefoontje is eng, maar als je dat hebt gedaan, ben je al trots op jezelf.

Slaap lekker lieve Doodsbang, tot de volgende keer, knuf Chuck :smt006
wo, 04/27/2011 - 22:47 Permalink
Grethazz1965

Ik moet echt naar de tandarts maar ben zo bang en niet gewoon bang maar heb heb echt extreem ook inderdaad heeft het te maken met vroeger veel nare ervaringen heb zelfs 6 weken in ziekenhuis gelegen ik weet ook als ik ga happen voor kunstgebit krijg ik al ontstekingen ben ten einde raad maar wil graag zo erg geholpen worden en ja ik schaam mij ook erg hoe mijn gebit eruit ziet toch poets ik 2x per dag mijn longarts heeft in het verleden al gezegt dat ik naar de tandarts moest ook vanwege dat ik in 2007 en 2009 longontsteking had ik hoop dat iemand mij kan helpen waar ik het beste geholpen kan worden en dat ik begrip krijg voor mijn situatie
do, 01/04/2018 - 20:40 Permalink
Grethazz1965

Ik moet echt naar de tandarts maar ben zo bang en niet gewoon bang maar heb heb echt extreem ook inderdaad heeft het te maken met vroeger veel nare ervaringen heb zelfs 6 weken in ziekenhuis gelegen ik weet ook als ik ga happen voor kunstgebit krijg ik al ontstekingen ben ten einde raad maar wil graag zo erg geholpen worden en ja ik schaam mij ook erg hoe mijn gebit eruit ziet toch poets ik 2x per dag mijn longarts heeft in het verleden al gezegt dat ik naar de tandarts moest ook vanwege dat ik in 2007 en 2009 longontsteking had ik hoop dat iemand mij kan helpen waar ik het beste geholpen kan worden en dat ik begrip krijg voor mijn situatie
do, 01/04/2018 - 20:40 Permalink