Enquete tandartsbezoek en angst (voor mijn afstuderen)

Author:
Melissa Stam
Posted:
wo, 12/12/2012 - 11:19
Dag allemaal,
In 2007 heb ik gekozen om te beginnen aan een tweede studie: humane tandheelkunde. Als dierenarts was ik op zoek naar meer wetenschappelijke kennis op het gebied van de tandheelkunde. Door mijn studie heb ik inmiddels veel kennis over tandheelkunde opgedaan. Nog steeds ben ik als dierenarts altijd op zoek naar de meest optimale manier om mijn angstige patiënt te benaderen. Vaak merk ik dat de angst van de eigenaar naadloos overgaat in de angst van de door mij te behandelen patiënt. Ik heb ervaren dat er zeer veel overlap is tussen verschillende diersoorten. Naar mijn mening kent angst geen (diersoortspecifieke) grenzen.
Ook tijdens mijn opleiding tot tandarts kom ik bij mensen veel angst voor de tandarts tegen. Vandaar dat ik als afstudeeronderzoek de mening van patiënten over tandartsangst wil vergelijken met de mening van tandartsen die deze patiënten met tandartsangst behandelen.
Ik zou jullie medewerking willen vragen bij mijn afstudeeronderzoek: een onderzoek naar jouw gevoelens bij een bezoek aan de tandarts. Angstige gevoelens en speciale behandelwijzen komen aan bod.
Het invullen van de enquête duurt ongeveer 5 minuten. Je kunt de enquête starten door op deze link te klikken: https://vueconomics.qualtrics.com/SE/?SID=SV_cDgb9mEcRrRhf8N
De enquête is een onderdeel van mijn afstudeeronderzoek als tandarts aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Hartelijk dank voor jouw tijd en moeite.
Melissa Stam
:smt001
pcml

na ellende aan mijn tanden vanaf mijn 4e ben ik nu toe aan implantaten in mijn bovenkaak. Beneden heb ik ze al en de behandeling was toen naar vanwege het wegbikken van bot en daarna een enorme infectie maar de opbouw was nadien pijnloos. Ik word al Jaren verdoofd omdat ik anders niet te helpen ben.

de behandeling om implantaten te plaatsen verliep m.b.v. verdoving prima. echter bij de eerste afspraak voor de opbouw moest er verdoofd worden en daar ging het mis. Hoe ontspannen ik ook begon aan de opbouwfase. De prikken deden extreme veel pijn en mijn hele lijf reageerde erop. ik kon niet meer stilliggen en ook mijn hart ging tekeer en mijn bloeddruk voelde ik omhoog schieten. er moest ook nog bijverdoofd worden omdat bij een implantaat teveel bot gegroeid was en dat moest worden weggehaald.
ik heb al die tijd met name aan die voortand zoveel pijn die net zo heftig is als je elleboog stoten.

zelfs bij de tandtechnicus en het passen van de proefprothese was ik bang. nog banger was ik toen twee dagen geleden midden in de nacht (ik haal op verzoek nu braaf beide prostheses nu uit mijn mond 's nachts) een dopje opens in mijn mond aanwezig was. de volgende dag kon ik bij een andere implantoloog van hun vestiging in Zeist terecht die het weer zou terugzetten. het was gelukkig een plek waar die pijn niet zat. Maar er was teveel weefsel en hij moest verdoven. Dat ging niet en deed teveel pijn. hij ging het voorverdoven met ijs om daarna met veel geduld te verdoven. Het was heel moeilijk om te ondergaan. Maar gelukkig het dopje zat blijkbaar weer op zijn plek. Veel pijn nadien.

Nu ben ik nog banger om de uiteindelijke plaatsen van de steg en de prothese daaroverheen aan te gaan. dit omdat van de 4 implantaten ik er maar twee kan voelen en zien. de andere twee (inclusief degene waar net opnieuw het dopje opnieuw erop is gezet) zitten onder het tandvlees.
vr, 08/19/2016 - 00:48 Permalink