En daar gaan we weer :(

Author:
biancka
Posted:
ma, 10/13/2014 - 10:19
Pffffffff, en hele tijd is het goed gegaan met mijn tandartsbezoeken ondanks dat mijn angst groot is. Controle, mondhygieniste is allemaal geen probleem meer.

Nu komt het. Vorige maand mega veel pijn in een kies en ik voelde de bui al hangen. Ja hoor, wortelkanaalbehandeling. Was helemaal overstuur en toen met de tandarts afgesproken dat ik 13 oktober (vandaag dus) terug zou komen voor een foto en kijken hoe het er voor stond. Ik had geen pijn meer dus ging er stiekem vanuit dat er niks aan de hand was. Tuurlijk wel !! Op de foto is iets te zien. Het liefste ga ik gelijk voor extractie maar dat is natuurlijk alleen maar zodat ik onder de wkb uit kan komen. Ik heb al van meerdere mensen gehoord dat een wkb bij hem geen pijn doet (man, schoonouders, buurvrouw) maar na een verschrikkelijke ervaring van een aantal jaren geleden (me laten overhalen tot wkb en helse pijnen gehad tijdens de behandeling !) durf ik zo goed als niet meer.

Net de tandarts gebeld en gevraagd of hij me kan bellen. Misschien toch proberen icm valium van de huisarts zodat ik wat rustiger ben....wie oh wie heeft in een soortgelijke situatie gezeten en kan me gerust stellen (weet zelf ook dat die kans klein is maar wie weet).

Hopelijk is mijn verhaal een beetje duidelijk. Typen met tranen over je wangen is redelijk moeilijk :(
biancka

Op een gegeven moment was het gewoon heel erg pijnlijk (en ik kan echt heel wat hebben maar dit was niet normaal meer) en dat maakte ik de tandarts duidelijk maar hij ging gewoon door. Hij had al max verdoving gegeven en hij ging het nu gewoon afmaken. Op een gegeven moment moest ik nog twee staven vasthouden waardoor ik stroomschokkken kreeg...het was echt een en al ellende. Huilend op de stoel en te horen te krijgen dat ik me niet moest aanstellen. Heel erg gewoon. Ik had me al om laten praten door de tandarts en mijn man en ik heb me voorgenomen om nooit meer een wkb te laten doen.
za, 10/18/2014 - 17:56 Permalink
vV

Staven vashouden met stroomschokken?. Kan mij niet voorstellen wat dat was. Electronische lengtebepaling niet, dat gaat met erg lage spanning, kan en mag niets van te voelen zijn.
Echter een tandarts die een angstpatient zit te vertellen zich niet aan te stellen, lijkt mij niet echt geschikt om angstpatienten te behandelen...
Wellicht een idee ergens anders te gaan kijken? Ik kan mij goed voorstellen dat dit niet helpt ...of is dit al een andere tandarts? Dat is mij niet geheel duidelijk.
Een wortelkanaal behandeling met ontstoken zenuw kan soms lastig te verdoven zijn, maar heb je de zenuw eenmaal benaderd lukt het altijd, als intraligamentair niet zou lukken, wa het meestal wel doet.
Daarnaast is niet elke wortelkanaalbehandeling pijnlijk, dat kansje is er alleen wanneer de zenuw ontstoken is, niet wanneer hij al dood is en er een ontsteking onder de kies zit tgv de dode zenuw. Even navragen welk stadium het is.
za, 10/18/2014 - 19:23 Permalink
Tess_

Ik weet niet hoe dit werkt, want ik ben geen tandarts... Maar ik heb ook eens een wortelkanaalbehandeling moeten hebben, ik heb toen 2 weken een tijdelijke vulling gehad (die had wat weg van een kauwgom?) en die ging de zenuw "doden"; ik moet zeggen dat ik (ook iemand met een fobie!) niets gevoeld heb van de behandeling.

(Wat me niet tegenhield om een paniekaanval in de stoel te krijgen, maar da's bijzaak).
zo, 10/19/2014 - 01:00 Permalink
biancka

Ik ben nu al bij een andere tandarts en dat is echt een schat maar die wkb behandeling heeft me echt doodsbang gemaakt voor andere wkb behandelingen. Vooral heel vervelend voor mij. Ik ga ermee naar bed en ik sta ermee op.............pffffff, ik loop 24 uur per dag met een knoop in mijn maag en ik durf dit gewoon niet te laten doen. Zo moeilijk !

Ik was allang blij dat mijn man bij de andere wkb behandeling was anders had hij me ook nooit geloofd van die staven vasthouden en dat er schokken doorheen gingen..........zo raar en absurd en ook pijnlijk.

Ik dacht vorige week dat er eindelijk een oplossing was. Mijn tandarts vond het niet erg om mij te behandelen als ik dormicum zou innemen....alleen nu wil mijn huisarts dat weer niet voorschrijven. Word er moedeloos van. Ik heb vorige week mijn tandarts gebeld alleen nog steeds niks van hem gehoord. Aanstaande maandag maar weer eens bellen om te vragen of hij dormicum kan voorschrijven (volgens mijn huisarts kan hij dat ook doen en snapt ze dan ook niet waarom ik met die vraag bij haar kwam).
wo, 10/22/2014 - 10:24 Permalink
biancka

Nou..........er is nog steeds niks gebeurt. Ik heb na mijn bezoek aan de huisarts gelijk de tandarts gebeld met de vraag of hij me terug wilde bellen. Was na twee weken nog niet gebeurt dus zelf maar weer de telefoon gepakt. Hij wil ook geen dormicum voorschrijven. Pffffff, voor mijn gevoel ben ik gewoon terug bij af met mijn angst. Alleen maar door een stomme wkb die zo fout is gegaan een aantal jaren geleden. Ben verdrietig, boos, slaap slecht, loop rond met een knoop in mijn maag. Ik ga ermee naar bed en ik sta ermee op. Het is zo erg :(

Mijn tandarts wil wel valium voorschrijven maar ik weet niet of dat genoeg effect op mij heeft. Iemand die zijn/haar ervaring kan delen ???

Ik wil ook Rijnstate nog een telefoontje/mailtje doen (de drempel voor bellen is alweer heel erg groot). Ik ben daar al een keer geweest onder sedatie maar ik vraag me af of ze me willen helpen met een roesje. Zou mooi zijn.

Dit gaat nog wel even duren.......jammer genoeg.
vr, 11/07/2014 - 16:22 Permalink