door jullie de angst doorbroken !?

Author:
Reneetjuh
Posted:
wo, 11/26/2003 - 12:44
Hoi allemaal,


Ik zit al de hele week op dit forum en lees al jullie berichten over de angst van de tandarts. ook ik heb dit probleem nu er verschillende kiezen beginnen af te breken heb ik door jullie positieve berichten over kerkrade ook maar de stap genomen ennet een e-mail gezonden met foto's van mijn gebit ik hoop dat ze snel terug mailen met de oplossing voor ik me weer bedenk !!

Groetjes Reneetjuh
ArrowGirl

Hey Reneetjuh,
Ik hoop dat je snel een antwoord krijgt op je mailtje. Maar ik weet niet of ze aan de hand van de foto's die je bij je mailtje hebt gedaan zo 1,2,3 kunnen zeggen wat de oplossing is. Je zal toch eerst voor een intake-gesprek moeten komen en aan de hand van de foto's die ze daar maken en het bekijken van alles zullen ze een behandelplan voor kunnen leggen. In elk geval veel suc6 & hopelijk krijg je snel bericht terug (en houd je ons hier op de hoogte).
Toch fijn dat er weer iemand de stap heeft durven zetten na het lezen van alle verhalen hier op het forum.
Groetjes Natascha ---> :grin:
wo, 11/26/2003 - 12:55 Permalink
Reneetjuh

Thanx voor je berichtje Natascha, als ik geen mailtjeterug krijg dan zal ik morgen maar gaan bellen denk ik. want nu ik deze stap genomen heb moet ik ook maar doorzetten. fijn om te zien dat er zoveel mensen hier met elkaar mee leven en datik dus blijkbaar niet de enige ben die met dit probleem rond loop !!!!

groetjes Reneetjuh

yep natuurlijk houd ik jullie op de hoogte
wo, 11/26/2003 - 13:05 Permalink
Reneetjuh

Trouwens ik las ergens bij een berichtje iets over een wachtlijst in kerkrade ??
is die er ? en zo ja, op hoelang moet je dan ongeveer rekenen ?
wo, 11/26/2003 - 13:34 Permalink
Patty73

Reneetje,

BELLUHHHHHHHH !!!!!!!!
Bel maar snel op als je durft dan ben je ook snel aan de beurt he ?
Een afspraak voor een intake gesprek duurt niet zo heel lang geloof ik iets van 2 weken?
Weet tuurlijk niet hoe druk ze het nu hebben.
En daarna krijg je datum door van de behandeling en daar kan even tussen zitten maar je kunt altijd tussendoor bellen en vragen of ze je bellen als er iemand is uitgevallen toch ?
Heel veel Succes met alles !
Keep us up to date okay ?

:grin: Groetjes Patty !
wo, 11/26/2003 - 13:48 Permalink
Reneetjuh

Hoi patty

bedankt voor je berichtje ik ga maar bellen dan, ik heb alleen nog 1 vraagje wie weet hoe het werkt met het VGZ ik heb geen aanvullende verzekering moet ik alles zelf betalen of betaald het VGZ een gedeelte mee ??? en als ze mee betalen moet ik dit dan regelen voor het intake gesprek of daarna ?????


than voor jullie moeite alvast om dit te beantwoorden

groetjes René
wo, 11/26/2003 - 14:47 Permalink
Patty73

Hoi Rene,

Hoe het precies zit met als je niet aanvullend verzekert bent weet ik niet maar dat kun je beste even uitzoeken op hun site --> http://www.vgz.nl of je belt hun even.
Ik ben ook VGZ verzekerd maar wel aanvullend en kreeg het dus wel vergoed zelfs de narcose die ze normaal niet zo snel vergoeden...(wel gevraagd met briefje erbij van mijn huisarts wegens extreme angst geen andere behandeling mogelijk)
Van de behandeling zelf moet ik wel een gedeelte betalen maar daar heb ik nog niets van gehoord dus dat weet ik nog niet !
Dit komt omdat ze in Kerkrade die rekenig meteen hebben gestuurd naar VGZ endus hoor ik dat t.z.t. nog wel.
Anders bel je VGZ even en vraag je of je het wel gedeelte vergoed krijgt als je je nu aanvullend verzekert ?
Je kunt altijd proberen toch ?
Succes !!!

:grin: Groetjes Patty !


[ Dit Bericht is bewerkt door: Patty73 op 2003-11-26 16:36 ]
wo, 11/26/2003 - 16:35 Permalink
HelpMe

Ik weet het niet zeker, en ik vind ook dat je even met VGZ contact op moet nemen, of op de website kijken. Maar volgens mij krijg je het niet vergoed als je niet aanvullend verzekerd bent. In dat geval kun je je wel bijverzekeren en dan is er volgens mij een wachttijd van een half - 1 jaar waarin je geen tandheelkundige ingrepen mag doen.
do, 11/27/2003 - 12:41 Permalink
Reneetjuh

hoi everybody

kan iemand mijn vertellen waar ik qua kosten op zou moeten rekenen als de VGZ het niet dekt ?? tuurlijk is het afhankelijk van de behandeling maar moet ik rekenen op duizenden euro's of meer op honderden /???

groetjes Rene
do, 11/27/2003 - 13:25 Permalink
ArrowGirl

Ligt eraan wat je allemaal wil laten doen... ik was voor mijn behandeling in totaal ± 800 euro kwijt (maar ik heb hier ook al bedragen gezien van zo'n 2200 euro als ik me niet vergis). Hetgeen wat ik zelf in K'rade heb moeten betalen was ± 675 euro en daarna kreeg ik nog een rekening van mijn zf van ± 120 euro voor m'n bovenprothese. Die rekening had de ta rechtstreeks naar m'n zf gestuurd en daarvan hoefde ik dus alleen hetgeen wat ik moest betalen aan m'n zf over te maken.
Maar als je geen aanvullende verz. hebt ben ik bang dat je het meerendeel toch zelf zal moeten betalen (maar hoe dat precies zit weet ik niet).
do, 11/27/2003 - 13:48 Permalink
Reneetjuh

hey Natascha

thanx voor je berichtje ik heb net contact gehad met het VGZ en krijg dus zo goed als niets vergoed, ik wel direct de verzekering overgesloten tot uitgebreide aanvullende verzekering het enige probleem is nu dat ik daar over een half jaar pas gebruik van kan maken. maar ik dacht er ook aan als je een intake gesprek hebt gehad weet jedaarna dan meteen wat de eventuele kosten zijn ????????

Rene
do, 11/27/2003 - 14:06 Permalink
ArrowGirl

Op de dag van het intake-gesprek krijg je ook gelijk een begroting mee van de totale kosten voor de behandeling. Je weet dus gelijk wat het allemaal gaat kosten. En dat bedrag moet je dus handje contantje afrekenen op de behandeldag (nou ja,als je onder narcose word behandeld moet diegene die bij je is dat doen,want daar ben je zelf nog te suf voor :grin: ).

[ Dit Bericht is bewerkt door: ArrowGirl op 2003-11-27 14:19 ]
do, 11/27/2003 - 14:19 Permalink
HelpMe

Dat dacht ik dus al, van die wachttijd. Ik weet niet of je op dit moment ergens heel veel last van hebt maar anders is een half jaar nog wel te overkomen. Er is ook een wachtlijst op dit moment. Voor de intake is dat zo'n 6 weken, en daarna voor de behandeling zelf ook nog eens 8 weken. Samen 13 weken en dus al zowat 3 maanden. Dus als je je nu bijverzekerd, kun je over een paar maanden al bellen en alvast een afspraak maken.
do, 11/27/2003 - 15:45 Permalink
bas1975

mbt wachtlijst

ik heb 25 nov gebeld en kon 10 dec op intake komen..

Als ik daar ben geeest zal ik even laten horen hoe lang het duurt voordat ik wordt geholpen

Goede stap rene...
Het is zoooo fijn om dit eindelijk eens te regelen.

Ik weet niet hoe jullie je al die jaren overeind hebben gehouden, maar bij mij is er geen nacht voorbij gegaan dat ik me niet ontzettend kl*te voelde over mn gebit.. (angst/pijn onzekerheid)(tenzij ik veel drank had genomen)

Succes!

Gr Bastiaan
zo, 11/30/2003 - 03:32 Permalink
Johan40

Als hadden komt,is hebben te laat, maar HAD ik maar 10 jaar eerder geweten van deze website!. Ik heb dezelfde problemen als bijna een ieder ander hier. Afgelopen week MOEST ik ineens naar een tandarts omdat er dus spontaan een voortand afbrak. Eerlijk is eerlijk, deze tandarts was GEWELDIG! Ik heb nu ook doorgezet en moet over 2 weken voor een compplete renovatie aan de bovenkant. Hij had het over 6 kronen en een plaatje o.i.d. Helemaal duidelijk is het mij nog niet, waarschijnlijk door alle zenuwen van die dag. Alleen door alle verhalen over Kerkrade begin ik nu al weer te twijfelen... Moet ik nu naar deze tandarts terug (OOK omdat ik wellicht het meeste c.q. alles zelf zal moeten betalen)en dus over 2 weken mij aan een totale renovatie over moet gaan geven. Een tussenafspraak is er niet meer. Dus op het moment dat ik ga ben ik aan de beurt. Na afgelopen week heb ik wel aan een ieder die het maar horen wil verteld wat er speelt en ik moet zeggen: de reacties waren stuk voor stuk positief en zeker niet negatief zoals ik al die jaren altijd had gedacht dat die zouden zijn. ( en dus letterlijk en figuurlijk mijn mond maar dichthield!)Ik ben nu alleen maar opgelucht en wil het liefst morgen al ipv over 2 weken. Maar als je nu gaat zoeken naar behandelingen op het net komen de bekende angsten weer boven... Hij heeft me verzekerd dat ik weer een "mooi bekkie"zal krijgen en daar ga ik voor! HEt zal wel even zweten worden maar ik houd me maar vast aan het feit dat als ik daar uitkom het over is en je alleen maar profijt zult hebben van de resulten. (ik moet eerlijk bekennen dat ik me DAT niet voor kan stellen na jaaaaren te hebben gelachen met je lippen op elkaar!)
zo, 11/30/2003 - 16:39 Permalink
Pisces

HUH ?????????? "Geinteresseerde" ???????

Zo wou ik mezelf toch ECHT niet noemen, hoor !!!! Komt dat er vanzelf te staan als je een bepaald aantal berichten hebt achter gelaten ??? Weet iemand misschien of het ook weer WEG kan ???

Pisces
zo, 11/30/2003 - 17:12 Permalink
ArrowGirl

Hoi Pisces,

Ik had dat ook plotsklaps inene bij m'n naam staan (geinteresseerde & dat plaatje).
Van de ene kant wel heel leuk,maar.... ik voel me nu net zo'n halve vent met dat blauwe strikje :razz: hahaha ... en blauwe ogen heb ik ook al niet (houd ik eigenlijk ook niet van... en m'n man en m'n zoon hebben allebei blauwe ogen :grin: )
Dus als de DT dit toevallig leest... heb je ook 'n iets vrouwelijker plaatje :grin: bv. die moon heeft (tandenfee)
En anders zal ik hem toch ook maar ff 'n priveberichtje sturen... kan ik hem ook even bedanken voor die titel (voel me toch wel vereerd :grin: )
Doewie,groetjes Natascha ---> :grin:
zo, 11/30/2003 - 21:24 Permalink
Moon

En dat terwijl ik eigenlijk nauwelijks meer post! Ik lees nog wel regelmatig hoor, maar ben errug druk met mijn werk. Wel leuk dat ik nog in berichten genoemd wordt! Whihihihi!
do, 12/18/2003 - 14:46 Permalink
Moon

Was ik zelf ook maar geholpen toen ik het moeilijk had.... Maar goed, schijnbaar had niemand om mij heen die karma :wink:
zo, 12/21/2003 - 16:51 Permalink