Doodsbang voor de tandarts. Maar wel grote problemen met het gebit..

Author:
Jordya
Posted:
zo, 06/19/2016 - 19:26
Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen... Ik ben een jongen van 20 jaar. Mijn ouders hebben beide een kunstgebit en hebben niet echt een goeie opvoeding gehad als het op tandenpoetsen aankwam. Ik ben zelf als de dood voor de tandarts.

Dat heeft meerdere redenen: Mijn kies is een x getrokken maar het is er niet helemaal uitgegaan. De tandarts zei dat het geen kwaad kon, maar ondertussen is er over dat kleine stukje kies tandvlees gekomen. Ook heb ik niet een al te goed gebit, waardoor ik bang ben dat ik afgekraakt wordt door de tandarts of me niet willen helpen. Ik ben maar vanuit de basis vergoed, dus zal ik hoge kosten krijgen wat ik niet kan ophoesten.

Toen ik bijna 18 werd, heb ik het helemaal laten 'renoveren' omdat het toen nog vergoed werd. Ik was toen ook al als heel bang voor de tandarts. Tijdens de behandeling kreeg ik last, maar de tandarts ging gewoon door nadat ik het had aangegeven. Ik moest er maar even doorheen bijten werd mij verteld.

Toen ben ik een moeilijke periode in gegaan. Ben depressief geworden en zag het niet meer zitten. Hiervoor heb ik hulp gezocht. Gelukkig ben ik van deze gedachtes afgekomen maar totaal niet m'n gebit verzorgt, waar ik nu heel veel spijt van heb..

Kiezen die zijn afgebroken, gaten in me tanden. Kiezen die scheef zijn gaan staan. Soms denk ik erover om gewoon een kunstgebit te nemen, zodat ik er maar vanaf ben en geen last meer heb. Maar een jongen van 20 met een kunstgebit lijkt mij raar. Ook kan ik het helaas niet betalen en m'n ouders ook niet. Het liefst ga ik onder gehele narcose en neem ik een kunstgebit...

Ik ben op dit moment heel erg ongelukkig, mede door mijn gebit. Ik ben ten einde raad wat ik moet doe..

Iemand tips of die dit ook hebben meegemaakt?
Onbekend

Ik heb een beetje hetzelfde meegemaakt, ben nu 27 en heb een volledige prothese sinds 3 maand. Heb sinds me 16e een slecht gebit gehad en in de tussentijd wel naar de tandarts geweest maar niet vaak genoeg. Begin dit jaar eindelijk weer heen geweest en toen wou ik het eerst klaar laten maken maar dat ging richting de €2000 voor alleen de eerste afspraken.
Geld had ik ook niet en ook geen zin om mezelf verder de schulden in te helpen. Ben toen doorverwezen naar de kaakchirurg omdat ik wel al dicht tegen een prothese aanzat.
Het was wel heel erg wennen de eerste 2 maand maar ben nu blij dat ik het gedaan heb, nu weer een mooie glimlach en het lijkt ook net echt. Kosten daarvan viel ook mee, ongeveer €250. Maar als je je eigen tanden kunt houden zou ik dat wel doen.. Je hebt wel de hele tijd wat in je mond zitten.. Krijg wel een klikgebit als het goed is na een jaar en dan is het beter hoop ik.

Succes
wo, 06/29/2016 - 13:13 Permalink