doodsbang en een wang als een hamster

Author:
remcolent
Posted:
di, 04/08/2003 - 00:04
hallo ben nieuw hier en zweet al peentjes als ik dit typ
ben 39 en heb nog maar een paar tanden in mijn mond
schaam mijzelf hiervoor de grond in
begin hierdoor zelfs een heekel aan mijzelf te krijgen
loop er nu ook weer bij met een kop als een hamster is weer eens lekker ontstoken dus
ben 5 jaar geleden bij een zogenaamde paniektandarts ( beul) in emmen geweest
ben er niet verder gekomen als halverwege het intake gesprek
ik gaf duidelijk aan dat ik voledig in paniek raak en dan niet weet wat ik evt doe
hier werd toen slecht op gereageerd en ben dus vertrokken
de wil om er wat aan te doen is er wel maar ik s^^t werkelijk ik mijn broek van angst
ik zoek hier nu hulp omdat zelfs mijn vrouw mij niet eens meer een zoen wil geven zo vies is zij er van
doordat alles zo ongeveer kompleet verrot is zullen de kosten ook wel lekker oplopen dit is ook een reden dat er niets aan gebeurd
help help help
ikzijdegek
terry

Hoi hoi ik begrijp je toestand wel een beetje.als je nog maar een paar tanden hebt is het meschien beter om ze er uit te halen.dit is kosteloos bij de tandarts tand trekken.ik zeg niet dat je dit moet doen,hetis maar een optie.ik weet namelijk niet hoeveel tanden je hebt of kiezen nog.en hoe ze er aan toe zijn.dit alleen kan de tandarts je vertellen.Maar je vertelt dus ook dat je erg bang bent er voor,als het niet lukt zou je meschien kunnen proberen bij een angst tandarts te gaan.als je aan mij de vraag zou stellen voor naar de tandarts te gaan zou ik zeggen ja.de eerste stap is moeilijk maar ik denk en vind dat je niet voor de angst moet weg lopen maar tegen moet moet gaan.dit is de beste manier om angst te overwinnen.makkelijk gezegt van mij,maar zo denk ik er over.
veel suc6 verder en je zal nog wel wat reakties krijgen van anderen die je wat tips kunnen geven.
met de vriendelijke groeten terry.
di, 04/08/2003 - 00:22 Permalink
remcolent

ben dus al bij een paniektandarts geweest
niet verder als half intake gekomen
zonder begeleiding of hulp kom ik echt niet door die deur
ben zelfs in het verleden wel met naalden aan de gang geweest om ontstekingen door te prikken
de pijn is dan veel minder als de angst
het is gewoon een gevoel van blinde paniek
ook van mijn huisarts heb ik niet veel hulp cq begrip gehad ( dan ga je toch naar de tandarts )
ikzijdegek R
di, 04/08/2003 - 00:31 Permalink
Ank

misschien is kerkrade dan wat voor je? je wordt onder narcose behandeld en ze hebben daar erg veel begrip voor mensen die panisch zijn voor de tandarts. ik spreek uit ervaring
want ik ben er 29 maart behandeld. het zijn erg lieve mensen daar. iedereen. ze stellen je daar op je gemak. het eerste intake gesprek is heel rustig. ze maken foto's en kijken (als je dat wilt) zonder hun handen te gebruiken naar je gebit. in ieder geval gebruiken ze geen enge haakjes en zo, eventueel alleen een spiegeltje. denk er eens over na. de kosten worden vergoed door de verzekering. ook als je niet gesaneerd bent. maar dat ligt aan je soort verzekering. ik zou het prberen, en als je na het intake gesprek vindt dat het niks voor jou is dan kan je altijd nog nee zeggen voor de behandeling.
laat even weten wat je ervan vindt. in ieder geval veel sterkte.
di, 04/08/2003 - 08:03 Permalink
remcolent

heb hier inderdaad meer over kerkrade gelezen
is hier ook maar ruim 300 km vandaan
is er niets in het noorden
bedankt
di, 04/08/2003 - 23:48 Permalink
telanggewacht

Het moet tegenwoordig wel erg gek lopen wil een tandarts overgaan tot alles trekken. Het komt wel voor, maar men redt liever wat er nog is. Het punt is, zolang je nog best goed kunt eten met wat je hebt, zal men proberen van daaruit weer iets op te bouwen.

Het is toch de moeite waard om te gaan, al is het alleen maar om die angst te overwinnen, want dat is toch waar je het meeste last van hebt. Ik ken het, er regelmatig nachtmerries over hebben, niet durven lachen of in iemands richting praten, hand voor de mond, pijn bij taaie dingen eten, helse zenuwpijn, noem maar op. Puntje bij paaltje blijkt achteraf, als je een paar keer bij de tandarts bent geweest, dat het vervelendste te zijn geweest. Probeer gewoon eens een afspraak te maken met een tandarts in de buurt, en vertel je situatie en dat je alleen maar wilt ´snuffelen´ in zijn/haar praktijk. Een gesprek, even in de stoel zitten, wat je maar nodig hebt. Op die manier kun je erachter komen of het überhaupt klikt met die mensen (ook assistenten moet het mee klikken IMHO).

Je bent namelijk tot niets verplicht. Je zult wel dat bezoek moeten betalen maar het is het waard, echt... En als je dan een tandarts hebt gevonden die je vertrouwt, dan kun je alles in je EIGEN tempo laten opknappen. Hou daar rekening mee! Niets verplicht jou om binnen een half jaar of een jaar een nieuw en compleet gebit in je mond te laten plaatsen. Dat kun je gewoon in overleg met de tandarts doen. Laat eerst wat je nog hebt helemaal opknappen en de evt. aanwezige restwortels verwijderen, dan heb je in ieder geval al een gezond gebit. Wil je dan ooit weer uitbreiding (een brug, kroon of zelfs een implantaat) dan kun je daar in overleg met de tandarts een plan voor opstellen. Geef gewoon jezelf het gevoel en de kans het heft in eigen hand te nemen, want het is het waard, bovenal voor jezelf:)

Ik hoop dat je de drempel over durft en wens je veel succes! Het kostte mij ook dertien jaar en zeven kiezen en pijn, maar ik raad het iedereen aan!:)

Groet,

TLG
di, 04/15/2003 - 10:08 Permalink