Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Crisis na het trekken van een verstandskies uit de onderkaak | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
Crisis na het trekken van een verstandskies uit de onderkaak
jookie8
Offline
Laatst gezien: 11 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 10/30/2008 - 18:32
door jookie8 do, 10/30/2008 - 19:01
#1

Vorige week donderdag heb ik uit mijn onderkaak de rechterverstandskies laten trekken. Het was zo gepiept... het verdoven duurde langer dan het trekken!

Donderdag en vrijdag heb ik nergens last van gehad... De zaterdagavond kreeg ik pas voor het eerst last, dat ik s'nachts niet zo goed kon slapen, heb veel pijnstillers genomen maar hier kwam de pijn doorheen, dacht dat het er bij hoorde. Maar de zondag erop de 3e/4e dag werd de pijn alleen maar heviger en kon ik het bijna niet meer houden, ik bleef maar pijnstillers nemen, maar moest ondanks dat nog steeds huilen van de pijn.... In de folder werd vermeld dat als de zwelling de 3e dag toenam inplaats van afnam je gelijk contact op moest nemen, ik heb dus met het ziekenhuis gebeld, omdat ik hem heb laten verwijderen bij de kaakchirurg.... Het ziekenhuis verzekerde mij ervan dat deze pijn geheel normaal was, ik kon het me niet voorstellen omdat ik alleen maar kon huilen en schreeuwen van de pijn.... Ik heb het toen de hele middag afgewacht en hierop de dokterswacht gebeld omdat ik het zeker wou weten, deze gaven ook aan dat het normaal was.... En dat ik voor deze keer wel 10 paracetamol mocht i.p.v. 8 En als het de volgende dag nog zo was dat ik dan de kaakchirurg alsnog moest bellen.

Ik heb die zondag alleen maar gehuild en geschreeuwd en mezelf gedrogeerd met Brufen en paracetamol en nog kwam de pijn er dwars doorheen..... De maandag erop heb ik inderdaad een afspraak gemaakt na een hele nacht niet geslapen te hebben en alleen maar gehuild. Toen ik belde voor de afspraak werd er gezegd dat ik eerder had moeten bellen en dat ik gelijk langs moest komen. Toen ik aankwam bij de kaakchirurg werd mij opnieuw verweten dat ik eerder had moeten bellen, toen ik aangaf dat ik dit inderdaad had gedaan maar dat hier weinig respons op kwam zei de chirurg niet zoveel meer....

Hij heeft me verdooft met verdovingsspuiten, ongeveer een stuk of 20 aangezien er een grote kans was dat dezen niet gingen werken, omdat mijn bloed rechtstreeks naar een enorme ontstekking in mijn kaak/wang ging. De verdoving begon te werken (gelukkig) en toen begon hij gelijk hij heeft de wond die gehecht was weer helemaal opnieuw opengehaald en opengesneden helemaal schoongemaakt, hij gaf aan dat het een complexe ontsteking was en dat er meerderen in mijn mond zaten. Hij heeft er een gaasje in gedaan met kruidnagelextract wat het enigszins moest schoonmaken, hij gaf aan dat er een foute bacterie bij was gekomen. Ook heeft hij mij antibiotica voorgeschreven om de ontstekking weg te halen. Verder een nieuwe afspraak twee dagen later om het gaasje met het kruidnagel extract te verwijderen. Die nacht ging ik opnieuw helemaal kapot van de pijn, zelfs zo erg dat ik out ging.. Zonder het te beseffen had ik 14 paracetamol gehad in 24 uur en de pijn kwam er nog door.... Ik schreeuwde zo hard van de pijn dat mijn moeder voor mij de kaakchirurg heeft gebeld (ik ben 23) deze gaf aan dat ik me op mocht laten nemen en morfine toegedient kon krijgen.... Dit durfde ik niet dus weer de hele nacht creperen.... De dag daarna nam de pijn iets af, en kwam het alsnog door de pijnstiller heen, maar was het dragelijk.

Gisteren ben ik opnieuw bij de kaakchirurg geweest omdat het gaasje uit de wond moest, hij voelde aan de ontstekking en gaf aan dat hij het zeer zorgelijk vond, en dat ik nog een antibiotica kuur moest. Ik heb dus nu inmiddels een dubbele antibiotica kuur, en pas nu neemt de zwelling dan ook daakwerkelijk af...... Moet aankomende dinsdag opnieuw terug komen voor controle.

Ik belde vandaag ik weet niet of ik inmiddels weer mag roken, en ik ben ontzettend rusteloos en heb maandag toetsen van school en zou dus heel graag voor de rust van het leren een sigaret roken... Heb vandaag dus het ziekenhuis gebeld of dit mocht... Ik kreeg het antwoord eigenlijk niet maar ik moest het zelf weten....

:smt014 eerst zeg je zondag dat ik niet hoef te komen en denk je het allemaal zo goed te weten, en nu durf je me op zo een simpele vraag geen antwoord te geven ik ben nu redelijk chagerijnig :smt013

Hopen dat het nu beter wordt en ik niet nog meer medicijnen hierna in mijn lijf hoef te proppen......