boos op tandarts en weer angst

Author:
lisa37
Posted:
di, 06/24/2008 - 12:55
ik heb 3 jaar terug heel veel lange behandelingen moeten ondergaan . dit komt omdat ik van mezelf al 9 tanden mis .
ik heb toen eerst een beugel gehad en daarna zijn er kronen en bruggen geplaatst .
het is erg mooi geworden , maar als ik had geweten dat ik er zo'n angst aan over zou houden had ik het nooit gedaan .
de tandarts en de assistente waren erg bot tegen mij , ik moest me maar verzetten en mocht niet een keer diep zuchten , want dit was demotiverend voor de tandarts . de tranen rolden me over de wangen .
in dezelfde praktijk werkt ook een vrouw en die is speciaal voor angstpatienten . zij is wel heel fijn en legt alles uit .
maar nu had ik afgelopen week erg veel last en ben ik er tussen gepland en kon ik gisteren terecht .
maar weer bij mister beul dus......
hij moest een wortelkanaalbehandeling doen onder de brug en die brug moest er dus af . hij heeft me weer veel pijn gedaan , ondanks de verdoving . ik lag te rillen in de stoel . maar een beetje geruststellen was er niet bij . met naaldje net iets te ver in het kanaaltje en dus tegen de zenuw aan duwen . even doorzetten zei hij.... hij gaf op een gegeven moment commentaar aan de assitente die iets niet goed deed . tandvlees terug duwen met een prikkertje , o wat deed dat pijn . en ondanks dat hij wist dat ik geen verdoving in het gehemelte wil , heeft hij er opeens toch een verdoving in gedaan , ik ging door de grond .ik heb 1 1/2 uur in de stoel gelegen . ik was naderhand helemaal kapot , van de spanning en de pijn en dat hij niet luisteren wou . ben dus weer terug bij af , ik kwam thuis en was helemaal overstuur . ik ga dus nooit meer naar hem toe .
nu ben ik dus aan het kijken naar angstklinieken in arnhem en daar ga ik ook naar toe , dit wil ik echt niet meer.....
lisa37

nou dat is lekker opbeurend . ik ben wel boos , tandartsen zouden verplicht moeten worden om tijdens de opleiding sociale omgang met angstige patienten te krijgen . wie weet zit dit al in het pakket , maar heeft hij er moeite mee .

maar ja , al met al ga ik echt niet meer naar hem toe . ik heb een verwijsbrief gekregen voor de agnsttandarts van klimmendaal en gelijk gebeld . helaas een wachtlijst van een half jaar , maar dat heb ik er graag voor over
groetjes lisa
zo, 07/06/2008 - 20:04 Permalink
problem_child

ik vind het helemaal terecht dat je boos bent op je tandarts(zou ik zeker ook zijn).
dingen doen waarvan je gevraagd heb dat ze niet gedaan worden. en al kon ie niet anders, eerst vragen/melden dan zou wel moeten, vin ik persoonlijk. ik vind het een goed idee dat je dan naar de angsttandarts toegaat.
ik wens je alle succes toe en jij moet gewoon onthouden dat er wel nog tandartsen rondlopen met eenbeetje gevoel.
do, 07/10/2008 - 04:26 Permalink
tuulp

Mij is dus ook iets verschrikkelijks ovrkomen: Ik zal eerst even vertellen wat er in het verleden is gebeurt waardoor ik zo'n angst had: Ik was 7 jaar ofzo en ik ging bij mijn vader achter op de rug want ik moest naar bed. Ik wilde eerst mijn moeder nog een nachtkus geven en dus sprong ik van mijn vaders rug af. papa dacht dat ik viel en wilde mij opvangen maar kwam per ongeluk tegen mijn voorste 2 boventanden aan die er toen dus uitwaren (melktanden) ze zaten daarvoor nog muurvast en het begon dus erg te bloeden. Daarna heb ik een fobie gekregen en durfde ik geen tanden meer te wisselen! het klinkt raar en dat was t ook want bijna niemand geloofde mij! Ik werd helemaal hysterisch wanneer er een tand los zat en met tandenpoetsen hield ik hem zelfs vast! Ik ben soms zelfs zó overstuur geweest dat ik een aantal dagen niet naar school ben geweest en niet kon praten!!! papa moest toen ze onder dwang eruit halen maar wilde dit natuurlijk op een andere maniet oplossen. vorig jaar moet ik nog 8 melkkiezen en een hoektand wisselen en omdat ik plaatsgebrek had moest ik ook 4 kleine volwassen kiesjes laten trekken! Ik was doodsbang en besloot om alles onder narcose eruit te laten halen. Ik ging naar deze angsttandarts en hij keek en besloot er onder lachgas alles uitte halen. we maakten een afspraak en ik zocht op wat lachgas was. MAAR DIT WAS NIET WAT IK WILDE! we belden de afspraak af maar een vrouwtje aan de balie zei dat we toch moesten komen om een verdere oplossing te zoeken. Ik kwam daar aan, ging met mijn moeder naar binnen en ging in de stoel zitten. De tandarts stelde zich niet eens voor en pakte allerlei spullen. 'Maar stop eens even' zei mijn moeder. Want dit was niet de bedoeling... 'Als jij niets had gezegt... was er nu alles uit geweest!' zei hij pissig terug... Hij wilde dus onder dwang er alles uit gaan halen... alsof ik dan van mijn angst af was geweest?? echt niet was alleen maar erger geworden! We zijn naar buiten gelopen en hem voor weet ik veel allemaal uitgescholden :) ik was helemaal overstuur en een paar weken later ben ik naar de Amalia kliniek geweest in kerkrade waar ze alles eruit hebben gehaald onder narcose. Dat beviel me heel goed en ik heb amper pijn gehad. dus ik raad dat iedereen aan!!!
di, 08/19/2008 - 17:04 Permalink
tuulp

HALLO?!?! mijn angst was ZO groot dat er zelfs een naam voor bestaat! ik was namelijk naar de dokter geweest voor pijnstillers na dat trekken en hij zei dat ik een posttraumatische stressstoornis had ofzoiets!!! en onder ogen zien??? ik was dan nooit meer naar een tandarts geweest en had mijn moeder nooit meer vertrouwen!? ik had dan alleen maar meer angst gekregen! en dat is toch niet de bedoeling... ik had duidelijk gezegt dat ik dat niet wilde!En hij mag dat niet tegen mijn wil in doen!
di, 08/19/2008 - 17:16 Permalink
tuulp

Hij wilde dus onder dwang er alles uit gaan halen... alsof ik dan van mijn angst af was geweest??


Dit is wel een veel gebruikte therapie bij angsten. Gewoon het onder ogen zien.


even tussendoor... ik vertelde dit verhaal op msn en dit was de reactie: :S dom mens. ik moest dit hierop zetten en de groeten doen van manon ;)
di, 08/19/2008 - 17:21 Permalink
Xalon

Hij wilde dus onder dwang er alles uit gaan halen... alsof ik dan van mijn angst af was geweest??


Dit is wel een veel gebruikte therapie bij angsten. Gewoon het onder ogen zien.


even tussendoor... ik vertelde dit verhaal op msn en dit was de reactie: :S dom mens. ik moest dit hierop zetten en de groeten doen van manon ;)


Wat word er gedaan met mensen die hoogtevrees hebben? Juist op een hoge plek gezet.
Wat word er gedaan met mensen die vliegangst hebben? Juist die gaan vliegen.
Wat word er gedaan met mensen die bang zijn voor honden? Juist die gaan kennis maken met honden.

Er is zelfs een progamma van: Fearfighters op EO.

De angst verdwijnt gewoon niet op een andere manier, het is keihard de waarheid want anders zou niemand nu met angst voor bepaalde dingen rondlopen.
di, 08/19/2008 - 18:59 Permalink