*boekentip!

Author:
minique
Posted:
ma, 12/08/2003 - 08:56
Weten jullie dat er sinds kort een boek in de handel is, dat gaat over het werken aan angst voor de tandarts?
Het boekje is een soort zelfhulpcursus waarmee het mogelijk is om je tandartsangst de baas te worden. Het is niet zo dat je na het lezen van het boekje zomaar van je angst af bent. Je moet het zelf wel echt willen en er aan werken: je moet vragenlijsten invullen, oefeningen doen en opdrachten uitvoeren. Het doel is om los te komen van onredelijke gedachten, controle over je emoties te krijgen, leren zelfverzekerd te zijn, je vooroordelen kritisch te bekijken en bereid zijn je slachtofferrol af te leggen. Om een voorbeeld te noemen: het boek geeft de oefening om de gedachte "Ik voel me bij de tandarts zo alleen" te veranderen in "Ik voel me bij mezelf zo alleen" en dan moet je daar maar eens diep over gaan nadenken.

"Bang voor de tandarts" door Cor Anneese, uitg. Het Spectrum, prijs EUR 12,95.
ISBN: 90 274 8700 6

Ik heb het boekje zelf niet gelezen, maar als ik de omschrijving lees, herken ik wel veel dingen met zoals ik zelf met mijn angst voor de tandarts ben omgegaan. En ik ben er nu grotendeels vanaf!

Groetjes,
minique
minique

Hallo Cor,

Leuk dat je reageert! Ik vind het een goed initiatief van je. Er zijn ontzettend veel mensen in meer of mindere mate bang voor de tandarts en toch is het vaak zo moeilijk bespreekbaar te maken.

Ik vind het fantastisch dat er nu zo'n boek bestaat, het had van mij alleen wel zo'n 7 jaar eerder uitgebracht mogen worden, hoor! :grin: :grin: :grin:

Groetjes,
minique


[ Dit Bericht is bewerkt door: minique op 2003-12-08 11:03 ]
ma, 12/08/2003 - 11:00 Permalink