Behandeling Kerkrade

Author:
geert
Posted:
vr, 07/11/2003 - 21:05
Ik wil op dit forum een ieder informeren hoe ik vandaag ben behandeld in Kerkrade. Veel heb ik er zelf voor ik er ben geweest gelezen en dacht toen vaak over de positieve reacties van "zal het wel allemaal waar zijn!", maar neem van mij aan het is waar.

Ik ben 37 jaar en sinds mijn 16e niet meer naar de tandarts geweest met uitzondering van 12 jaar geleden voor het verwijderen van een verstandskies. Daarna had ik het gehad. Bij de gedachten aan een tandarts werd ik al misselijk. En ik ben echt niet iemand die een beetje bang is, maar werkelijk alle kleuren van de regenboog .... als ik aan de tandarts alleen al denk. Toen, inmiddels 2 jaar geleden, op weg naar mijn vakantieland Spanje, brak er een stuk kies af. Ik kan je zeggen mijn vakantie was kapot. Niet dat ik pijn had. Helemaal niet! Maar het idee dat ik niet in Nederland was om naar een tandarts toe te gaan, maar in het buitenland terecht zou komen, zorgde er bijna voor dat ik rechtsomkeer maakte.

Ik had om 10.00 uur een afspraak en door een collega angstige patient liep het allemaal wat uit. Pas om 11.15 uur ging ik in de stoel. Ik had vreselijke schrik voor de narcose infuus (had ik ook nog nooit meegemaakt), maar echt, ondanks de berichten van Miranda op dit Forum, het stelde niets voor. Terwijl het team alle tijd voor me nam, Veronique mij uitlegde hoe het ging en een fantastische vriendelijke narcotiseur, was ik nog binnen 10 tellen weg. Ik zag de kamer een beetje draaien en als een blok ben je weg.

Je wilt het misschien niet geloven, maar in mijn auto met mijn broer als chauffeur, werd ik rond Eindhoven pas echt wakker. Hoe ik in de auto ben gekomen, wat ik allemaal gezegd en gedaan heb weet ik niets meer van. Ik moet hele verhalen hebben afgestoken volgens mijn vrouw, maar ik weet niets meer. Ze hebben bij mij 4 kiezen gevuld en een MELKkiesje (jawel) getrokken. Onderweg zijn we nog bij een benzinepomp gestopt en ben meteen aan een lekker ijsje gegaan en een flesje koud water. De narcose werkte nog flink na en ik heb de tijd genomen mijn roes uit te slapen. Om half vier was ik thuis en ben direct boven op mijn bed gaan liggen. Om half acht schrok ik wakker en behalve de keelpijn (die ik overal als reactie heb gelezen) van de narcose heb ik nergens last van. Het is echt onvoorstelbaar als ik met een spiegeltje in mijn mond kijk. Alle gaten zijn gevuld met mooi witte vulling. Ik heb mijn tanden gepoetst zonder bloeden en vanavond opnieuw een halve liter softijs op terwijl geen enkel pijnscheutje door mijn mond gaat.

Zo bang als ik ben zijn er op dit forum velen. Ik ben echt een van de ergste. Maar als ze tegen mij zouden zeggen morgen opniew naar Kerkrade (niet dat ik er op zit te wachten) dan zou ik het zo weer opnieuw doen. Heerlijk dat je zo'n vreselijke behandeling kunt ondergaan zonder er iets van mee te krijgen. Een aanrader voor de echte bangerikken net als ik. Het team in Kerkrade vangt je perfect op.

Vannacht vertrek ik naar Zwitserland al zonder dat ik ergens schrik van heb. En wat ben ik ontzettend trots op die groene (anders zo vervelende) saneringskaart. Mijn gebid is weer 100% in orde terwijl ik 20 jaar met veel pijn en angst heb geleefd.

Sta je op dit moment hetzelfde zoals ik gisteren?! Wacht niet. Doe deze zet en ben trots op jezelf want je zult zeggen net als ik : "Heb ik daar pvd zo lang pijn en angst voor gehad".

Heb je vragen over Kerkrade? vraag het me gerust.font>

[ Dit Bericht is bewerkt door: geert op 2003-07-11 22:09 ]
ArrowGirl

Goed zeg,dat alles zo is meegevallen. Ik hoop dat het bij mij straks ook zo gaat als ik mag. Nou ja,eerst nog m'n intakegesprek over anderhalve week en hopelijk krijg ik dan wat ik wil. Nog ff geduld hebben dus.
Wel fijn om alweer een verhaal te lezen hier met goede afloop.
Maar wat betreft die narcose,ik denk dat iedereen daar anders op reageerd. Ik zelf heb er nooit problemen mee gehad,maar ik ken mensen die er ook verschrikkelijk veel last van hebben gehad op het moment dat die naald erin ging.
Nou ja,jij hebt het achter de rug... geniet van je vakantie!

Groetjes ArrowGirl -->
vr, 07/11/2003 - 23:28 Permalink
D2

duimen op hoor!! Door het lezen van dit soort stukjes krijg ook ik weer een beetje moed! Er is dus hulp!!
Ik ben blij dat het voor jou zo mooi verlopen is! En nu? Ga je het nu bij houden? Ben je nu ook iets van je angst kwijt? Dat zou ik nl wel willen weten. Ik roep nl zelf al jaren stoer dat als alles in 1x gedaan kan worden onder narcose dat ik het dan fluitend durf bij te houden, maar of dat dit een illusie is die ik mezelf voor hou weet ik eigenlijk niet. Laat het maar eens weten als je terug bent van je vakantie.
di, 07/22/2003 - 14:11 Permalink
pippy1970

HOI
GEERT MAG IK VRAGEN WAT JE MOEST BETALEN VOOR 4 KIEZEN VULLEN EN 1 TAND TREKKEN.
MET DE INTAKE EN ALLES SAMEN.
EN HOE IS T NU MET JE?
GROETJES PIPPY
di, 09/23/2003 - 12:12 Permalink