Behandeling binnenkort

Author:
Alencoo
Posted:
zo, 10/09/2005 - 12:54
27 oktober is het zo ver: twee extracties (37 en 47), een WKB (46) en vier vullingen. Ik zie onderhand meer op naar de dagen er na (het eten, de bloederige zooi en iedereen die vraagt wat je hebt gedaan). Bah....
Alencoo

Weet iemand waar je icepacks of iets om te koelen kunt halen trouwens? Dat en ontbijtdrankjes moeten direct na de (narcose)behandeling uitkomst bieden....
zo, 10/09/2005 - 12:55 Permalink
minique

Icepacks of ook wel koudepakking genoemd, kun je in ieder geval kopen bij de apotheek, mogelijk ook bij een gewone drogist. Als je zoiets gebruikt altijd een theedoek of zo er omheen slaan, zo tegen je wang houden is niet verstandig. Soms zit er ook een speciaal 'zakje' bij waar je de koudepakking in kunt doen. De 1e dag 4x 20 minuten koelen zou de truc zijn (na die 1e dag heeft het geen zin meer, schijnt het).

De eerste 24 uur na het trekken goed oppassen met spoelen hè bijv. na het tandenpoetsen (lees: eigenlijk helemaal niet spoelen). Dit om een stolsel (bloedprop) in de wond te laten ontstaan, waardoor er o.a. geen vuil meer in de wond kan komen. Na die 24 uur voorzichtig beginnen met spoelen.

De extracties en wkb die ik heb gehad, vielen mij reuze mee hoor! Ik had ook helemaal geen dikke wang of zo en niemand die het aan mij zag...

:smt006 Monique
zo, 10/09/2005 - 13:38 Permalink
Alencoo

Als dat bij mij ook zo zou zijn, zou ik héél erg blij zijn wel :p. Ben benieuwd, hopelijk valt het mee allemaal. Dank voor je bericht.
zo, 10/09/2005 - 13:40 Permalink
Alencoo

Vraagje nog. Hoe gaat het eigenlijk met eten? Kun je de volgende dag wel weer gewone maaltijden eten? Harde broodjes natuurlijk niet, maar aardappelen met vlees of zo? Hoop dat er niks te zien is van de behandeling zoals ik al zei, maakt het weer wat makkelijker t.o.v. de buitenwereld!
zo, 10/16/2005 - 21:39 Permalink
Alencoo

De zenuwen beginnen nu toch wel een beetje, over exact een week ben ik hopelijk weer goed genoeg wakker van de narcose om per OV terug te reizen uit Kerkrade. Zie het meest op tegen de narcose zelf nu, en het gebeuren ná de behandeling. Die bloederige zooi, amper kunnen eten. Niet de bedoeling dat een paar mensen weten van de behandeling (lang verhaal), dus.... Hopelijk valt het niet op zoals hierboven bij iemand.
do, 10/20/2005 - 13:34 Permalink
dj

Met eten, tja dat verschilt hoe mensen dat ervaren. Ik persoonlijk heb niet echt last van gehad van eten na extractie, verstandskiezen en 27.

Dat is rot zeg dat je het een beetje geheim moet houden. In ieder geval, het lijkt mij naar.

We duimen mee hoor!
do, 10/20/2005 - 14:00 Permalink
dj

Hihi Alenco nou gebruik je niet-netjes taal. jahaa dat heb ik door hoor. Komt door de automatisch gegenereerde waarschuwing bij bepaalde woorden. Geband wordt er niet zo gauw hoor.
do, 10/20/2005 - 18:14 Permalink
Alencoo

Nooit geweten dat een klokkenspel ook al een ban kan opleveren ;). Maar de strekking van mijn opmerking was wel duidelijk, het is irritant en frustrerend om het verborgen te (moeten) houden.
do, 10/20/2005 - 20:01 Permalink
Alencoo

Hmm, en als ik dan dit hier lees krijg ik onbedoeld nog meer de kriebels.... Klopt het wel wat er gedaan wordt, word ik zo toch nog een beugel verplicht? Enz....
vr, 10/21/2005 - 23:13 Permalink
Alencoo

Vandaag de verzekering aan de lijn gehad, als het goed is krijg ik alles behalve de narcose en "elektronische lengtebepaling" (bij de WKB) vergoed. Hopen maar. Maar goed, het komt nu erg dichtbij allemaal, en ik begin me er nu niet echt prettig onder te voelen.
di, 10/25/2005 - 17:22 Permalink
minique

Sterkte hoor, met de laatste loodjes. Ik kan me heel goed voorstellen dat je je er niet echt prettig onder voelt (lijkt me nogal zachtjes uitgedrukt zelfs). Beloof jezelf iets leuks voor als je de behandeling achter de rug hebt, dan heb je iets om naar uit te kijken!

:smt006 Monique
di, 10/25/2005 - 17:30 Permalink
Alencoo

Genoeg leuke dingen in het vooruitzicht, maar dat helpt bij mij niet echt ;). Gewoon een rare gedachte, zo jong, dan al twee kiezen laten trekken, narcose bij angsttandarts, het verborgen (willen) houden voor sommigen....

Maar goed, 8.15 thuis weg, 9.50 in Kerkrade, 10.30 begint de zeik, 12u klaar, 14u/15u daar weg hoop ik en dan bijkomen in de trein net zo lang tot ik weer zo levend ben dat 't niet meer opvalt (indien mogelijk...). Ik laat nog wel weten hoe het is gegaan.

Thx voor berichtje trouwens ^.
di, 10/25/2005 - 17:32 Permalink
Traveller

Zet um op he. Het is al hartstikke gaaf dat jij zover bent dat je het laat doen. En wat betreft die twee kiezen: ja, het is zonde, maar het is ook fijn als je dalijk geen pijn meer hebt. En hou voor ogen: zoals jij het verborgen houdt, zijn er veel meer. Veel meer mensen hebben littekens of angsten die ze niet laten zien. Je bent echt niet alleen. Hartstikke knap dat je gaat! Laat je weten hoe het is gegaan?

Heel veel sterkte
Traveller
wo, 10/26/2005 - 07:46 Permalink
Alencoo

Verdomme, hoe lang duurt het voor je weer mag genieten van heerlijke alcoholhoudende zooi? Als het morgenavond/vrijdagavond niet meer bloedt, kun je dan zaterdagavond "aan de gang"? Of is het risico op ellende dan te groot?
wo, 10/26/2005 - 20:04 Permalink
Moon

whahaha! Wanneer het niet mag, heb je er juist het meeste zin in he!!! (ik heb ooit mijn enkel gebroken en mocht vanwege bloedverdunners 6 weken niet drinken!!!! Ik was helemaal blij (en dronken) van dat eerste glas Rosé! Terwijl ik normaal gesproken nauwelijks alcohol drink!!!)

Hoe is het verder? Heb je veel last van napijn?
wo, 10/26/2005 - 20:15 Permalink
Moon

Oops! Sorry! Ik dacht dat je vandaag moest! Foutje in mijn data registratie in mijn hersenen ;)

Heeeeeeel veeeel sterkte morgen!!!
wo, 10/26/2005 - 20:24 Permalink
Alencoo

Dank je voor je berichtje. Op het moment ben ik er wel rustig onder, zal morgen wel anders zijn.... Enige waar ik me nu echt druk om maak is hoeveel last ik er van ga hebben.... Geen ontstekingen nu van te voren in ieder geval, dus hopenlijk valt het mee. Kies die wkb krijgt heeft wel een groot gat aan de zijkant + openen bovenkant, zal dus wel flink gaan trekken met witte vulling....

Maar 'k wil *** aan de sjoesen (bier) zaterdag!!! Hopelijk kan dat, ik ga het morgen gewoon vragen hoor.
wo, 10/26/2005 - 21:20 Permalink
Alencoo

Terug. Aan de twee kleine gaatjes boven is niks gedaan, dat vond de (andere) tandarts meer kwaad dan goed doen. Wel zere keel nu en een trekkend gevoel in mijn onderkaak. Die grote composiet-vulling voelt raar aan, net alsof dat week spul is als je daar met je tong overheen gaat. Ach ja. In één gat van de extractie zit een klein grijzig/bruin vlekje, of dat is stolsel of een restje brood wat er al in zit :(.
do, 10/27/2005 - 15:11 Permalink
Alencoo

Links is het zeurderige gevoel bijna weg, rechts niet. Irritant met eten allemaal, snel het idee dat er iets in zit. Ben benieuwd of ik zaterdag "aan de drank" aan ga durven.

Morgen eens bellen, ze hebben zowel gebitsreiniging uitgebreid als gemiddeld in rekening gebracht, lijkt me niet kloppen.

Waar wordt die keelpijn eigenlijk door veroorzaakt?

Verwachting was trouwens dat de schuin liggende verstandskiezen vanzelf de plek van 37&47 op gaan vullen, dat is dus mooi.
do, 10/27/2005 - 20:07 Permalink
Alencoo

Nee, "alle lijnen bezet" en ik had niet veel tijd, bel volgende week nog wel ff.

Hoe het nu gaat? Mwa. Het zeurende gevoel is er nog wel (iets minder), wkb-kies is een beetje gevoelig. Irritanter is dat het vrij snel begint te bloeden allemaal, net ook weer een beetje. Het is steeds maar een beetje bloed, maar toch.

Ik rook niet, dus dat scheelt. Alcohol zal moeten wachten ben ik bang. Jammer, net zin in een klein feestje.
vr, 10/28/2005 - 20:07 Permalink
minique

Dat kleine feestje heb je ook wel verdiend, maar het is denk ik verstandig om nog wat uit te stellen. Wat in het vat zit...

Dat het nu minder zeurt is volgens mij wel een goed teken. En een wkb kan inderdaad een paar dagen (soms wel flinke!) napijn geven.

Ik neem aan dat je met bloeden wat 'spoortjes' bloed in je speeksel bedoelt?

:smt006 Monique
za, 10/29/2005 - 07:08 Permalink
Alencoo

Ja, wat prut in het speeksel idd., die zooi is soms zelfs geel ergens van :S. En fin, zeurende gevoel is er nog wel een beetje. Er komen nu witte vliesjes rond de wondjes, nog niet helemaal er overheen. Je ziet zo dat "zwarte gat" er half onder zitten :P.
za, 10/29/2005 - 10:12 Permalink
Alencoo

Ja idd, alleen is het vervelend met in de gaten houden dat er geen eten in terecht komt.... En het ruikt niet heel fris :P.
za, 10/29/2005 - 11:07 Permalink
Alencoo

Nou, links zit er nu iets in/over dat wondje, rechts ook maar daar zie je wat bloed er rondom/onder zitten. Sowieso is het zwart onder dat laagje, maar goed, dat kan wel horen?
za, 10/29/2005 - 13:05 Permalink
minique

Moeilijk om het zo even op de omschrijving te beoordelen natuurlijk. Bedoel je misschien de bloedprop, die ontstaat in het gat van het trekken? Dat is ook goed hè: die sluit o.a. het gat van het trekken af, zodat er geen etensresten in kunnen.

Probeer je niet al te veel zorgen te maken. Zolang al je klachten steeds minder worden en niet meer, gaat het de goede kant op.

:smt006 Monique
zo, 10/30/2005 - 04:54 Permalink
Alencoo

Klachten blijven zoiets hetzelfde, nog steeds wat van die zeurende pijn en de WKB-kies iets gevoelig. En nog steeds wat keelpijn.... Ik heb ook twee blaasjes of zoiets in mijn mond, maar ja. Zal wel wegtrekken denk ik, denk dat dat zeurende, trekkende gevoel door de genezing komt toch.
zo, 10/30/2005 - 07:13 Permalink
minique

Het is nog maar zo kort geleden en er is nogal wat gebeurd natuurlijk. Wat ik me herinner van de laatste keer dat er een kies werd getrokken, is dat het ongeveer een week tot 1,5 week gevoelig bleef.

:smt006 Monique
zo, 10/30/2005 - 08:40 Permalink
Alencoo

Vooral die WKB-kies is ** gevoelig merk ik nu.

Pa
ra
ce-ta-mol

Pa
ra
ce-ta-mol

En deze jongen mag geen al-co-hol.

Die stomme wondjes zijn trouwens wel vrij dicht nu gelukkig. Volgende week dus wel al-co-hol.
zo, 10/30/2005 - 18:00 Permalink
Alencoo

Wazig, links loopt er vanaf de plek waar de kies heeft gezeten een sneetje of zoiets over de binnenkant van de kaak, vanuit het wondje, en dat voelt hard aan, net of de verstandskies daar iets naar binnen door komt, of het moet een korstje zijn.

Verdorie, nu zit er ook nog een schilfertje eten in dat wondje wat er niet uit wil :(. Hopelijk valt het er vanzelf een keertje uit, heb al voorzichtig gespoeld maar helpt niet.
ma, 10/31/2005 - 19:35 Permalink