Bang voor kiezen trekken!

Author:
stephhofs
Posted:
do, 06/13/2013 - 15:15
Hoi,

Ik kom net terug van de orthodontist en alles is geregeld om op 18 juli a.s. mijn Invisalign-behandeling te beginnen. Er is echter nog 1 drempel die ik over moet; er moeten twee kiezen getrokken worden:(. Aan beide kanten de kiezen net naast mijn hoektanden (bovenin). Hier ben ik ZO ontzettend bang voor!

Een tijdje geleden ben ik na 3 jaar voor het eerst weer naar de tandarts geweest. Ik was zo ontzettend bang dat ik die drie jaar daarvoor echt niet durfde! Ik ben nu niet echt heel bang meer, maar ik zie zo ontzettend op tegen die kiezen trekken! Ik wil de Invisalign-behandeling echter zo graag, dat ik dit wel echt moet doen, maar ik durf echt niet!:(

Hoe zijn jullie ervaringen met het trekken van (deze) kiezen? En heeft iemand nog tips?

Groetjes!
Miranda1985

Ik heb al heel wat kiezen laten trekken ook die naast mijn hoektand links boven en nergens last van gehad. De verdoving kan wat onaangenaam voelen in het gehemelte maar dat is echt maar heel kort. Tijdens het trekken kun je wat gekraak horen en druk voelen maar pijn voel je echt niet. En vertel de tandarts dat je er tegen opziet. De dagen erna is het wat beurs en als je napijn hebt kun je altijd pijnstilling pakken maar ik moet zeggen ik heb nog nooit napijn gehad :wink: en doe rustig aan met eten de eerste tijd want als je kauwt en het komt tegen de plek aan waar de kiezen getrokken zijn kan dat vervelend voelen. Veel succes.
vr, 06/14/2013 - 08:53 Permalink
avent

Hier een angsthaas die gisteren 8 tanden en kiezen heeft laten trekken.
De verdoving hoef je amper te voelen. Als je dat wilt en aangeeft kunnen de plek waar ze prikken verdoven met zalf.
Mijn tip: inademen op het moment de ze prikken en je voelt nog minder. Maar dat is mijn ervaring.
Het trekken van de kiezen zelf voel je niet. Ja, alleen dat er aan je getrokken wordt en dat het kraakt. Als het kraakt is het goed, is mij vertelt, want dan laat de kies los.

Tis alwel 18 juli geweest. Dus je zult het achter de rug hebben. Ben benieuwd hoe het je gegaan is.
di, 08/20/2013 - 13:49 Permalink
stephhofs

Hoi,

Nog bedankt voor de tips en succeswensen:)
Het is inderdaad inmiddels een tijd geleden en het is allemaal goed verlopen. Het heeft echter wel meer dan een uur geduurd voordat ze eruit waren, ik heb blijkbaar nogal lange wortels...:s
Het is me inderdaad 100% meegevallen! Het verdoven was even vervelend, maar de behandeling zelf viel heel erg mee. De dagen erna heb ik best veel geslapen, maar echte pijn heb ik alleen de eerste nacht even gehad. Toen werd ik wakker van de pijn en heb ik wat ingenomen.
M'n Invisalign heb ik inmiddels ook alweer een tijdje en, misschien klinkt het raar, maar daar ben ik echt ZO blij mee! Niemand ziet het en ik merk niet eens dat ik 'm in heb. Super!!
di, 08/20/2013 - 23:58 Permalink