bang voor een kunstgebit

Author:
jorisd
Posted:
za, 10/12/2002 - 15:15
Hallo,

Ik zag laatst een programma op televisie; iemand kreeg een kunstgebit terwijl zijn boventanden er best redelijk uitzagen nog. Hier ben ik erg van geschrokken aangezien ik al een tijdje niet meer ben geweest. Kan het zo zijn dat je na bij de tandarts te horen krijgt dat je een kunstgebit krijgt terwijl je geen pijn hebt of wat dan ook? Bestaat die kans? Misschien is deze vraag enigszins vaag, maar ik ben erg gewoon zo bang voor.. Ik ga binnenkort overigens weer naar de tandarts.
Moon

Hoi joris,

volgens mij krijg je alleen een kunstgebit op het moment dat je tanden en kiezen zo beschadigd zijn, dat de tandarts er helemaal niet meer aan kan doen! dus volgens mij hoef je je geen zorgen te maken dat je ineens een kunstgebit aangesmeerd krijgt. tandartsen kunnen tegenwoordig een hoop om tanden en kiezen te repareren! en met hele mooie witte vullingen, dus je ziet er ook nogeens niets van! (zegt zij helemaal blij!) waarom kreeg diegene op tv een kunstgebit??? Misschien was daar wel een reden voor. Hele slechte wortels, vullingen die er steeds uit bleven vallen... bedenk maar 2000 redenen... ieder geval is anders.

Ik vind het in elk geval heel knap van je dat je de beslissing hebt genomen om te gaan en wens je daarbij heel veel sterkte! Wanneer ga je??

Groetjes Monique
za, 10/12/2002 - 18:38 Permalink
louise66

Ha Joris ,
de tandarts kan nooit zeggen :"jij moet dit of jij moet dat ". Je bent er tenslotte zelf bij . Net zoals Moon zegt ; er zijn tegenwoordig zoveel manieren om zelfs het slechtste gebit op te knappen . Denk maar aan bruggen , witte vullingen , kronen etc . Het is maar net hoeveel tijd en geld je erin wilt steken .
Al zijn de mogelijkheden voor iedereen anders qua toestand van het gebit .
De tandarts kan je adviseren , maar de uiteindelijke beslissing is aan jou .


Veel sterkte , Louise .
wo, 11/06/2002 - 21:32 Permalink
Een tandarts

Ach mijn ouders hadden op hun 35ste al een kunstgebit, zie je niks van en ze hoeven nooit meer hun tanden te poetsen.
Wel valt het kunstgebit nu (30 jaar later) er soms tijdens het eten uit.
Maar druppeltje kukident erop en ze kan weer spareribs eten.
do, 11/07/2002 - 08:34 Permalink
Moon

hahahaha... je weet het leuk te brengen goedkooopie!!!

hoewel ik het niet helemaal met je eens ben in de zin van dat je het niet ziet, want je ziet wel degelijk als iemand een kunstgebit draagt of dat het echte tanden zijn!!!!

Het grootste voordeel van een kunstgebit lijkt me dat je nóóóóóóóóóóóít meer naar de tandarts hoeft.. lijkt me wel het overwegen waard!!!
Groetjes Monique
do, 11/07/2002 - 14:22 Permalink
janny1970

ik zelf ben bijna 32 en heb sinds kort een kunstgebit, mijn gebit was door het vele medicijn gebruik behoorlijk aangetast en aangezien ik het zat was om bijna wekelijks bij een tandarts te moeten zitten, heb ik besloten om alles er in 1 keer uit te laten halen. Je ziet het verschil wel omdat ik nu mooie tanden heb en voorheen dus niet, maar dat je kunt zien dat het een kunstgebit is .....................nee dus.
Ik heb spijt ja.......had het veel eerder moeten doen, maar niet iedereen is het zelfde.

Groetjes, Janny

[ Dit Bericht is bewerkt door: janny1970 op 2003-04-02 19:10 ]
vr, 11/08/2002 - 22:55 Permalink
miranda


Op 2002-11-06 21:32, schreef louise66:
de tandarts kan nooit zeggen :"jij moet dit of jij moet dat ". Je bent er tenslotte zelf bij .


Nou Louise66, was dat maar zo, dat de tandarts niks te vertellen had! Maar helaas is dat niet zo. Omdat ik in 4 jaar tijd 26 gaatjes heb gehad, en als kind zijnde al elk halfjaar meerdere gaatjes had, ben ik zo bang dat ik mijn gebit niet meer wil laten saneren maar alles eruit wil hebben en vind maar eens een tandarts die het voor je doet!
Ze willen allemaal maar redden wat er te redden valt, zonder op de reacties van hun patiënt te letten, en als patiënt heb je dus niets in te brengen!
Alleen maar lijden mag je!
di, 04/08/2003 - 14:51 Permalink
miranda

Ik heb inmiddels een tandarts gevonden die het voor me doet!
En wel in Kerkrade!
Volgende week woensdag heb ik mijn intake.

Wordt vervolgd!!!
do, 04/17/2003 - 22:30 Permalink