bang voor de boor

Author:
linetkok
Posted:
zo, 02/20/2011 - 22:19
hallo
ik heb ook een heel verleden met heftige angst voor de tandarts.
T is nog steeds niet helemaal over, maar heb een hele hoop overwonnen.
(vooral doordat ik gewoon wel moest met hevige kiespijn en t bleek hardstikke mee te vallen)

Nu was ik vooral heel erg bang voor t boren. Ik zag bij wijze van spreken die hele boor in mijn kies verdwijnen. Dat heb ik gewoon tegen de tandarts gezegd en die heeft laten zien hoe de boor eruitziet en hoe ver hij erin gaat. Dat bleek nog niet de helft van wat ik in gedachte had.

Het zelfde geldt voor de verdovingsspuit.Ook die gaat er maar een pietepeuterig stukje in(zei mijn tandarts)

Mijn tip, die voor mij echt werkt: visualiseer in gedachjte die boor en die gaat er maar een piepklein stukje in steeds. Hij schraapt als t ware.

verder wens ik iedere bange tandarts bezoeker veel succes en bedenk hoe trots je bent op jezelf als je weer geweest bent!!!!1!
Chris888

ik ben bang dat het veel pijn gaat doen omdat ik een lage pijngrens heb, met andere woorden heel gemakkelijk pijn heb.


Wat is daar eigenlijk erg aan, dat iets eventjes pijn doet? (en als je heel gemakkelijk pijn hebt, dan heb je een lage pijndrempel. Pijndrempel is het punt waarop je een prikkel als pijn ervaart en pijngrens het maximale aan pijn wat je aankan)

Ik denk dat een verdoving meestal maar nauwelijks pijn doet, misschien beetje afhankelijk van de handigheid van de tandarts? En van de plek waar de prik komt. Vertel je tandarts dat je bang bent dat het pijn doet, misschien kan er een zalf gebruikt worden om de plek voor te verdoven.
do, 06/14/2012 - 19:54 Permalink