bang om te gaan

Author:
angst en beven
Posted:
ma, 07/14/2003 - 21:08
Hallo allemal, goed om te lezen dat ik niet de enige ben die problemen heeft met zijn gebit. Ik ben 32 en ik ben als klein kind al bijna niet naar de tandarts geweest. De keren dat ik me herinner kon ik maar niet ophouden met huilen, ik was compleet in paniek. We hadden een tandarts die niet vertelde wat hij deed en als ik bij de tandarts kwam moest er altijd wel geboord of getrokken worden, niet echt goede herinneringen dus. Daarna nooit meer gegaan. Alleen toen ik 18, 19 jaar was ben ik nog twee keer geweest omdat ik het niet meer kon houden van de pijn. Allebei de keren een kies getrokken. Het was allebei de keren in het weekend en allebei de tandartsen zeiden dat ik er echt wat aan moest laten doen, maar ik kon nooit de moed opbrengen om te bellen. Mijn tanden zagen er altijd redelijk uit, dus niemand zag hoe erg het was aan de binnenkant met mijn kiezen. Maar nu beginnen er aan de bovenkant van een aantal tanden gaatjes te komen, dus mensen gaan me nu echt aangapen. Met mijn kiezen is het heel erg gesteld. Er zijn er een aantal afgebroken waardoor er alleen nog maar een stukje wortel is blijven zitten en soms wat scherpe puntjes. De achterste kiezen zien er bijna helemaal zwart uit. Ook komen mijn verstandskiezen door waardoor alles ook nog eens wordt aangedrukt. Om het allemaal nog erger te maken had ik eigenlijk ook een beugel moet hebben want mijn tanden staan nogal ver naar voren. Nu ben ik echt bang dat "als" ik de moed opbreng om naar de tandarts te gaan, ze moeten gaan snijden en dat misschien alles er wel uit moet. En misschien moet ik op mijn 32e ook nog wel een beugel gaan dragen. Kan iemand mij vertellen hoe lang het duurt als ze alles gaan trekken? Ben je dan lang uit de running? En trekken ze alles te gelijk of loop je tijden rond met een mond waar een paar tanden missen? Ik denk niet dat ik ooit ga durfen, maar misschien helpt het als ik er wat meer over weet.
terry

Hoi ik begrijp je verhaal best wel.
Als je zo bang bent zoals je zegt,en helemaal geen moed hebt om naar de tandarts te gaan,zou ik naar een tandheelkunde of angsttandarts gaan.
ik weet niet hoe je verzekerd bent,maar oz verzekeringen,vergoeden dat.
Die kiezen waar alleen de wortels nog staan bij jou ,zijn daar de zenuwen uit door ooit een wortelbehandeling,of zitten ze er nog in.
Maak je zelf niet gek,door er over te piekeren.je zal een eerste stap moeten nemen terug voor naar de tandarts te gaan.
klinkt makkelijk van mij gezegt,maar weet jij iets anders dan.
kiespijn is niet leuk,en alleen de tandarts kan jou daar van af helpen,zo moet je het zien.
Ik wens je veel suc6 verder,en denk wat ik gezegt heb,met gaan overwin je iets waar je bang voor was.
ma, 07/14/2003 - 22:07 Permalink