Bang, maar t moet toch

Author:
DesiBaker
Posted:
do, 12/22/2011 - 13:04
Doordat ik een hele gemene orthodontist had, die te werk ging als een onbeleerde slager in een derde wereld land, ben ik als de dood voor de tandarts geworden. Die man had me zo ontzettend veel pijn gedaan, dat die angst is blijven hangen.
De laatste keer dat ik naar de TA ben geweest is wel een jaar of 7 geleden nu.

Nu heb ik besloten dat ik er toch aan moet gaan geloven. Ik heb geen kies of tandpijn, maar mijn tandvlees is ontstoken en terug getrokken. En voordat het nu helemaal de spuigaten uitloopt heb ik besloten om, zodra mijn nieuwe verzekering ingaat, meteen een afspraak te maken met een tandarts.

De eerste keer mag hij alleen maar kijken, niks niet aankomen en porren en prikken of iets dergelijks.

Ondanks mijn angst staat mijn besluit vast, ik ga NIET de afspraak afzeggen vanwege mijn angst.
Het is tijd de stier bij de horens te vatten en mijn angst onder ogen te komen.
Ik neem wel mijn man mee, voor het geval dat ik paniekerig wordt. Hij weet me te kalmeren en kan me bijstaan als de TA de afspraak niet nakomt.

Nou maar hopen dat de TA begrip er voor heeft. Zo niet, ga ik mooi op zoek naar een ander die er wel begrip voor heeft!
DesiBaker

De afspraak bij de TA gaat morgen gemaakt worden. Ik ga naar de TA van mijn man, die ken ik namelijk al, dus nou maar hopen dat hij niet te erg gaat mopperen om de staat van mn tandvlees.... :oops:
Hij weet van mijn angst af en de laatste keer dat ik met mijn man meeging voor zijn controle had ik het er over met de TA. Hij leek er begrip voor te hebben, nou maar hopen dat hij zijn mooie woorden nakomt.

Hopelijk kan ik deze week nog bij hem terecht, en anders volgende week. Maar ik ga hoe dan ook.

Trouwens, even een vraag tussendoor...

Ik heb moeite met flossen tussen sommige tanden. Bij mijn boven voortanden en ondertanden komt het flosdraad er niet tussen en kan ik dus niet flossen daar. Dit komt omdat mn tanden schuinig over elkaar staan. Hier had ik ooit eens in een ver grijs verleden een beugel voor, maar door gezeur met de verzekering toen ik die beugel had, moest die er voortijdig uit en heb ik dus voor piet met de korte achternaam al die tijd pijn in mn toet gehad. Het zelfde probleem dat ik toen dus had heb ik nu nog steeds, mijn tanden staan scheef en ik kan dus niet goed flossen hierdoor, wat mijn tandvlees problemen ook niet helpt....

Wat kan ik hier aan doen? Behalve zo een 3000 euro uitgeven aan een beugel? Ik wil namelijk wel graag mijn eigen tanden in mn toet houden....
zo, 01/01/2012 - 21:36 Permalink