Apex-resectie mogelijke behandelingen?

Author:
polleke
Posted:
zo, 01/29/2006 - 23:22
Ik heb 10 jaar geleden een wortel kanaalbehandeling gehad. 4 jaar geleden is er een foto gemaakt en daarop zag mijn tandarts dat er in de wortelpunt een ontsteking zat. Deze ontsteking is de afgelopen 4 jaar niet groter geworden. Afgelopen week kreeg ik weer een zeurderige pijn. Volgens mijn tandarts was de kans groot dat de ontsteking groter was geworden en dat een apex resectie toegepast moest worden.

Mijn angst voor de tandarts is groot. In het verleden slechte ervaringen gehad met een ortodontist, kaakchirurg en tandarts. Maar de meeste angst heb ik voor braakneigingen. Happen lukte nooit, zelfs als ik zelf mijn tanden poets krijg ik braakneigingen. Elk bezoek (zelfs met een spiegeltje), levert braakneigingen op. Je hoort wel eens dat als mensen misselijk zijn, ze gewoon hun vinger in hun keel stoppen om van het misselijkheidsgevoel af te komen. Dat kan ik dus echt niet. Ik ben liever 2 dagen misselijk dan mijn vinger in mijn keel te stoppen. Dus echt iets wat tussen de oren zit. Ik heb in het verleden geoefend door dagelijks bitjes met pap te vullen en die in mijn mond te plaatsen, veel flossen en tanden stoken, maar de braakneigingen gaan niet weg.

Bij de periodieke controle heb ik 2 weken van te voren al onrustige nachten. In de week van de behandeling al 3 slapeloze nachten. En bij slaap te kort wordt de gemoedstoestand er ook niet beter op. Ik heb Oxazepam voorgeschreven gekregen, maar ik niet het gevoel dat ik er rustig van wordt en de braakneigingen (met misselijkheid) gaan niet over.

Ik zit nu te bekijken hoe ik het beste zo'n apex-resectie kan ondergaan. Over de kosten maak ik me geen zorgen. Ik wil gewoon dat het relexed, goed en zonder braakneigingen gaat. Ik weet alleen niet wat vandaag de dag de opties zijn. Onder Narcose lijkt me wel wat, maar ik weet niet hoe makkelijk dat aan te vragen is en welke wegen je moet bewandelen om hiervoor in aanmerking te komen.

Ik zit in de regio Amsterdam, graag wat advies....