4 berichten / 0 nieuw
Angstfobie aan het ontwikkelen?
Leentje
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 03/24/2002 - 01:00
door Leentje zo, 03/24/2002 - 14:48
#1

Ik heb altijd een enorme angst voor de tandarts gehad maar ben altijd wel trouw op controle gegaan->met koude bibbers en zweethanden en verkrampt in de stoel. Ik denk dat ik heel lang een slechte tandarts heb gehad als kind, die meer op een beul leek. Lekker doorgaan als je zei dat je pijn had etc...
Op een gegeven moment kwam er iemand anders in zijn plaats en die was best wel goed.
Maar een paar jaar geleden begon hij mij ineens af te katten over mijn gebit, echt heel onvriendelijk en zo. En sindsdien ben ik als de dood voor de tandarts!!
Ik heb een andere tandarts genomen, op zich een hele aardige man die zei dat het allemaal niet zo hopeloos was met mijn gebit.Maar toch, iedere keer als ik kom weer grote ingrepen en er zijn ook een paar grote problemen met mijn gebit. Dus de ellende houdt niet op.
Maar ja... nu was ik afgelopen jaar voor de 2e keer in verwachting en ik heb de jaarlijkse controle gewoon voor mij uitgeduwd omdat ik al zoveel problemen had met de zwangerschap.
Ik ben nu dus voor het eerst in heel mijn leven een heel jaar niet geweest. En nu ben ik zo bang dat het heel erg slecht gesteld is met mijn gebit en dat ik ook ruzie krijg met deze tandarts!!
Ik ben echt enorm bang, ik kan aan niets anders meer denken deze week en voel mij echt belachelijk naar man en kinderen toe ( zij weten dit ook niet).
Ik ga morgen wel, zeker nu ik lees op deze site dat langer wachten alleen maar averechts werk, maar ik voel mij zo eenzaam met deze in mijn ogen vreselijke angst.
Ik wil er zo graag van af.
Hopelijk reageert er nog iemand voor morgen die een beetje mijn zenuwen kan wegnemen...
Ben wel blij hier te lezen dat ik niet de enige ben.

patericia
Offline
Laatst gezien: 12 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 01/30/2002 - 01:00
door patericia zo, 03/24/2002 - 15:08

Jeetje van vervelend voor je dat die tandarts zo naar reageerd. Gelukkig zijn de meeste tandartsen nu al gewend aan bange mensen. Vertel anders bij binnenkomst al dat je bang bent, dan houdt hij daar vast rekening mee. Maar ik vind het erg goed van je dat je inziet dan uitstel geen goede optie is. Heeeel veel succes morgen en probeer je een klein beetje te ontspannen als je daar zit. (het is moeilijk dat weet ik ) Veel succes !!!

Groetjes Patericia

Leentje
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 03/24/2002 - 01:00
door Leentje ma, 03/25/2002 - 12:50

Hoi Patericia,

Ik ben dus inderdaad vandaag geweest en wat ik al aanvoelde is dus ook het geval: weer giga problemen met mijn gebit... ik word hier zo moedeloos van!
Maar veel kon hij niet doen want mijn tandvlees was ontstoken en dus moet ik eind april voor het vervolg ( 3 probleemkiezen...)
Ik kan mijzelf wel voor mijn hoofd slaan dat ik vorig jaar toch niet een keertje ben gegaan. Ik vind het wel goed van mijzelf dat ik nu wel ben gegaan, maar opgelucht ben ik niet, ik heb nog een scale van behandelingen tegemoet te zien.
Jij zei dat je je kon voorstellen hoe bang ik mij voel? Wat is jouw verhaal rondom het tandartsgebeuren? Ik ben wel blij dat ik deze site gevonden hebt, nu kan ik mijn ei een beetje kwijt!
Groetjes, Leentje

kristin.smets
Offline
Laatst gezien: 13 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 12/16/2002 - 01:00
door kristin.smets di, 12/17/2002 - 23:20

Hoi Leentje,

Veel goede moed voor morgen.
Ik stel meestal ook altijd uit met alle gevolgen vandien.

Ik heb ook zo'n tandarts die altijd maar verwijten naar je toeslingert, ik vind dit totaal verkeerd.

De tandartsen zouden je beter wat geruststellen en alles rustig uitleggen.

Als je naar de kapper gaat en het is meer dan een jaar geleden, dan begint die toch ook niet op je te kappen.

Ik denk trouwens dat een positieve stimulering veel beter is dan een hoop verwijten.

In ieder geval nog veel moed voor morgen en nog prettige feestdagen.

Krisje